Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-14 09:30:35 |
Vandiste:
Ma olen teinud analoogset kooki pohlamoosi ja kohupiimaga, sai ka väga hea (retsept siin). Aga jaga oma retsepti ka - pilt on väga ahvatlev, Vandiste!!
Mulle meeldib ühes jõuluaegses "Pereköögis" ilmunud tarretatava juustukoogi retsept. Põhjaks on šokolaadiküpsised ning peale panen toorjuustu-kohupiima-vahukoore-jõhvikamoosi tarretise. Tõeliselt hõrk ja mõnusalt hapukas. Kui ma sellele lainele jälle satun, siis panen pildi ka juurde. |
|
Kristel Abikokk 2008-05-14 11:20:58 |
Nädalavahetusel sai tehtud nii küpsetatud (Manhattani) kui ka küpsetamata (sidrunikreemi) juustukooki, külalised valisid seekordseks lemmikuks hõrgu sidrunikreemi tordi :) Pille soovitusel kasutanud nüüdsest ainult Philadelphia toorjuust - maitse on kordi parem kui ühelgi teisel toorjuustul. Kuigi sidrunikreemitordi puhul domineerivad muud maitsed nii, et selle retsepti puhul polegi nii oluline. | |
Vandiste Abikokk 2008-05-14 15:02:34 |
Pille:
Põhimõtteliselt on retsept sama, millele sa viitasid, pohlade asemel kasutatakse jõhvikaid ja kohupiimatäidise asemel on toorjuustu-kohupiimatäidis (200 g toorjuustu ning 200g kohupiima). Ja suhkrut tuleb ka pisut rohkem panna (1,5 dl), jõhvikas ju teadagi hapu mari.
Mina lähenen asjale alati loominguliselt :), vahel panen toorjuustu rohkem vahel kohupiima. Mõnikord teen põhja topeltkogusega ja siis panen pealmise katte vaata et kolmekordse (ainuke asi, millega seejuures siis arvestan, on želatiin). Ma olen teinud analoogset kooki pohlamoosi ja kohupiimaga, sai ka väga hea (retsept siin). Aga jaga oma retsepti ka - pilt on väga ahvatlev, Vandiste!! |
|
Eva Abikokk 2008-05-14 19:14:15 |
Katsetasin sellist siiru-viirulist toorjuustu-maasikakooki. Selle inglise keelne vaste on swirl strawberry cheesecake. Retsepti saab lugeda siit. | |
Põrnikas Abikokk 2008-05-15 00:37:09 |
Qsti:
Basiiliku toorjuustukook.
Allikas: John Peterson ja Angelic Organics. "Farmer John's Cookbook. The Real Dirt on Vegetables. Seasonal Recipes and Stories from Community Supported Farm", lk 120
jätan mõõtühikud selliseks nagu nad raamatus on, eks igaüks saab ise oma äranägemise järgi ümber arvutada..
põhi:
1,5 tassi purustatud küpsiseid
5 spl võid
1 spl suhkurt
küpseta 165 kraadises ahjus 10 minutit.
täidis:
2 naela toorjuustu
näpuotsatäis soola
2 suurt muna
2 muna kollast
1 tass peenestatud basiilikut
1 tass hapu koort
3/4 tassi suhkurt
2 spl maisitärklist
2 spl värskelt pressitud sidruni mahla
1, 5 tl vanilli
kõigepealt sega köögikombainis toorjuustu, seejärel lisa kõik ülejäänud ja sega korralikult. kalla eelküpsetatud põhjale ja küpseta 230 kraadises ahjus 30-40 minutit (Ma kahtlustan, et see temperatuur veits liiga kõrge..). Äkki jagad meiega retsepti, see tundub põnev? :) |
|
Qsti Abikokk 2008-05-15 09:01:25 |
Põrnikas:
Suur tänu! :) Qsti:
Basiiliku toorjuustukook.
Allikas: John Peterson ja Angelic Organics. "Farmer John's Cookbook. The Real Dirt on Vegetables. Seasonal Recipes and Stories from Community Supported Farm", lk 120
jätan mõõtühikud selliseks nagu nad raamatus on, eks igaüks saab ise oma äranägemise järgi ümber arvutada..Äkki jagad meiega retsepti, see tundub põnev? :) |
|
Põrnikas Abikokk 2008-05-18 00:44:10 |
Evelin:
katsetasin ja kiidan samuti. Väga mõnus kook, liiga palju korraga küll süüa ei taha, aga väikese tükina ikka väga mõnus. (Üldiselt järgisin retsepti, vaid pohlamoosi asendasin rabarberitükkidega, mida panin kahjuks liiga vähe, nii et maitset polnud üldse tunda, järgmine kord olen targem).
Kusjuures ma pole üldse mingi kohutav lagritsa fänn. Retsept läks katsetamisele, kuna tahtsin leida mingit mõistlikku kasutust ühele juba paar kuud köögis vedelenud poolikule (ja parajalt ära kuivanud) lagritsapakile. Kõige huvitavam on mu tehtutest olnud ilmselt lagritsa-juustukook |
|
Mariake Kokaõpilane 2008-05-18 22:51:20 |
Väga maitsev oli Laimi-vaarika (kirsi)-juustutort, mille retsepti leidsin Angeelika Kangi "Tordiraamatust". Vaja läks: 200 g kakaoküpsiseid 90 g võid 800g toorjuustu 2,5 dl suhkurt 4 muna 2 munakollast 3 laimi 200g külmutatud vaarikaid (mina kasutasin kirsse) Purusta küpsised ja sega võiga. Ülejäänud ained sega omavahel, viimasena lisa vaarikad või kirsid või veel midagi muud. Küpseta 24cm läbimõõduga vormis 1 tund. Lülita ahi välja ja lase praokil uksega ahjus koogil jahtuda. Eriti hea on külmalt süüa. | |
Evelin Kokaõpilane 2008-05-23 23:38:18 |
Põrnikas:
väga vahva!:)
see kook tuli jah kummaline ses mõttes, et lagritsafännile on paraja tugevusega lagritsamaitse, aga teistele lihtsalt hea maitse :D seletamatult huvitav. Evelin:
katsetasin ja kiidan samuti. Väga mõnus kook, liiga palju korraga küll süüa ei taha, aga väikese tükina ikka väga mõnus. (Üldiselt järgisin retsepti, vaid pohlamoosi asendasin rabarberitükkidega, mida panin kahjuks liiga vähe, nii et maitset polnud üldse tunda, järgmine kord olen targem).
Kusjuures ma pole üldse mingi kohutav lagritsa fänn. Retsept läks katsetamisele, kuna tahtsin leida mingit mõistlikku kasutust ühele juba paar kuud köögis vedelenud poolikule (ja parajalt ära kuivanud) lagritsapakile.Kõige huvitavam on mu tehtutest olnud ilmselt lagritsa-juustukook Bounteous bites- minu köök on siinsamas! |
|
Tullia Abikokk 2008-05-25 23:57:15 |
Mulle meeldib ka väga Good Foodist pärit Manhattani toorjuustukook. See pole küll päris klassikaline toorjuustukook, aga maasikahooajal segan biskviidi vahele toorjuustu vahukoorega (maasikad ka muidugi). | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |