Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-09 18:36:26 |
Kairit 9.4.2009:
Koogiretsept siis selline:
PÕHI
200 g digestive küpsised
50 g Või
PEALE
150 g valge šokolaad
200 g pähklitega piimašokolaad
500 g (nt mascarpone) Toorjuust
2 dl Hapukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillsuhkur. Jaga segu võrdselt kahte kaussi. Sulata kahes eraldi kuumaveevannis šokolaadid. Sega sulatatud valge šokolaad ühes ja sulatatud tume šokolaad teises kausis oleva seguga. Vala vormi põhja valge šokolaadi segu ja määri laiali. Tõsta lusikaga peale tumeda šokolaadi segu. Tee tiku või kahvliga ringikujulisi liigutusi, et kihid veidi seguneksid. Aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö.
Arvan, et kook kannataks paaritunnise autosõidu kenasti ära. Ning ilmselt kannatab ka sügavkülmutamist igati kenasti.
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=6288 tegin täna selle koogi. Ei suuda tervet kooki täna ära süüa, aga läheme kolmeks päevaks kodunt ära. Kaasa võtta ka ei saa, mitmetunnist autosõitu see kook vist välja ei kannata? Kas võiksin selle sügavkülma panna? |
|
Siirik Kokaõpilane 2009-05-01 00:17:40 |
Leidsin ühe huvitava toorjuustukoogi retsepti http://www.recipezaar.com/Peppermint-Chip-Cheesecake-102330 Seda uurides tekkis aga küsimus, et mis küpsiseid Eestis leida võiks, et saaks ligilähedase tulemuse? Pole poes eriti piparmündiga küpsiseid märganud. Ja kas toorjuustuks sobiks kõige paremini Philadelphia? | |
Tziiki Abikokk 2009-05-01 03:22:47 |
Siirik:
kas mitte domino küpsistel pole piparmündi versioon olemas? pole küll ise neid kunagi söönud...aga ehk kõlbaksid...või siis lisa shokolaadiküpsise purule veidi essentsi... Leidsin ühe huvitava toorjuustukoogi retsepti http://www.recipezaar.com/Peppermint-Chip-Cheesecake-102330 Seda uurides tekkis aga küsimus, et mis küpsiseid Eestis leida võiks, et saaks ligilähedase tulemuse? Pole poes eriti piparmündiga küpsiseid märganud. Ja kas toorjuustuks sobiks kõige paremini Philadelphia? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Anu Abikokk 2009-05-01 12:18:24 |
Dominol piparmündiga olemas jah. Vähemalt see sisu-osa on piparmündiga. Päris piparmündiküpsiseid pole küll kuskil näinud. | |
Sp Kokaõpilane 2009-05-08 11:21:43 |
Kas keegi on seda Manhattanit ka suures kandilises vormis (umbes 35*35 cm) küpsetanud? Lihtsalt mõtlen praegu, et ei tea kas järsku jääb keskelt liialt pehme, võib olla nö pudeneb laiali? Plaanin ise teha ja vähe kõrgema, arvestan umbes 1,5-2 kg toorjuustu sellele. Eks küpsetamiseks kuluvat aega pean pikendama natuke, oleneb kõrgusest. Ja tekkis veel küsimus, et miks te seda philadelphiat kõige rohkem kiidate, kas mascarpone pole siis parem (kallim ju ikkagi :D)? Olen pea kõik Angeelika Kangi tordiraamatu juustutordid ära küpsetanud, aga erilist muljet pole need mulle jätnud, kuidagi ei jäänud nii õhulised ja kreemjad, nüüd kui tegin seda Pille retsepti järgi Manhattanit, sattusin vaimustusse ja tõesti täpselt selline kreemjas ja pehme nagu olin oodanud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-08 11:47:38 |
Sp:
Ah, milline mesi mu kõrvadele :D :D
Olen pea kõik Angeelika Kangi tordiraamatu juustutordid ära küpsetanud, aga erilist muljet pole need mulle jätnud, kuidagi ei jäänud nii õhulised ja kreemjad, nüüd kui tegin seda Pille retsepti järgi Manhattanit, sattusin vaimustusse ja tõesti täpselt selline kreemjas ja pehme nagu olin oodanud. Sp:
Mascarpone on rasvasem-rammusam, jääks liiga raske ilmselt. Ja Philadelphial on selline kergelt hapukas-soolane mekk man, mis kuidagi eriti hästi toorjuustukookidega sobib. Samas olen edukalt ka nt soomlaste Hovi toorjuustu (nüüd vist polegi seda enam) ja naturaalselt Creme Bonjouri (NB! MITTE Rama CB!) kasutanud. Ja UK's elades Tesco full-fat toorjuustu. Oluline, et full-fat, vähendatud rasvasisaldusega jääb vesisevõitu.
Vaatasin külmkapist järele, Philadelphia Original on 23% rasvasisaldusega ja lisaks 1% soola. Mascarpone rasvasisaldus kipub sinna 75% kanti jääma.
Ja tekkis veel küsimus, et miks te seda philadelphiat kõige rohkem kiidate, kas mascarpone pole siis parem (kallim ju ikkagi :D)? |
|
Netcat Abikokk 2009-05-08 14:30:06 |
Pille:
Hovi nimetati Violaks ümber. Miks ta sellega seoses enamikust meie poodidest kadus, tont teab. Mul oli jube kahju, paljud nende toonased maitsekombinatsioonid (kurk ja mesi, mmm, või pipar näiteks) olid minu suured lemmikud.
Samas olen edukalt ka nt soomlaste Hovi toorjuustu (nüüd vist polegi seda enam) Pille:
Teh? Ma olen rohkem kohand 40-midagi rasvasisaldusega mascarponet... Igastahes rasvasemat küll ei tahaks enam... Aga üks kord tegin selle vea, et ostsin Vigala mascarponet ja see vist oli siis see täisrasvane, igastahes purgis kõvem kui või... Vaatasin külmkapist järele, Philadelphia Original on 23% rasvasisaldusega ja lisaks 1% soola. Mascarpone rasvasisaldus kipub sinna 75% kanti jääma. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-08 15:48:30 |
Netcat:
On ka rasvasemaid. Galbani "väherasvane" mascarpone on nt 29% (tavaline 41%), Vigala mascarpone kreemjuust on 20%. IGORi oma hetkel käepärast pole.
Minu tark allikas rääkis ilmselgelt rasvasisaldusest kuivaines. :)
Pille:
Teh? Ma olen rohkem kohand 40-midagi rasvasisaldusega mascarponet... Igastahes rasvasemat küll ei tahaks enam... Aga üks kord tegin selle vea, et ostsin Vigala mascarponet ja see vist oli siis see täisrasvane, igastahes purgis kõvem kui või...Vaatasin külmkapist järele, Philadelphia Original on 23% rasvasisaldusega ja lisaks 1% soola. Mascarpone rasvasisaldus kipub sinna 75% kanti jääma. |
|
Eva Abikokk 2009-05-08 17:45:53 |
Lisaks Philadelphiale annab ka eesti uus toorjuust (Farmi) päris kobeda tulemuse. | |
Nipitiri Abikokk 2009-05-09 14:23:01 |
Eva:
Proovisin täna hommikul Farmi uut toorjuustu võileival ja olin väga rahul. Lisaks Philadelphiale annab ka eesti uus toorjuust (Farmi) päris kobeda tulemuse. |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |