Toorjuustukoogid (Cheesecakes)

Nipitiri
Abikokk
2008-04-18 10:40:59
Värskes mai 2008 Good Foodis on Angela Nielseni sarjas "Ultimate makeover" seekord ette võetud New Yorgi juustukook. Sarja eesmärgiks on teha klassikalistest kaloririkastest toitudest lahjemad, aga sama hästi maitsevad versioonid. Seekordne võte tundub olevat üsna ilmne, lahja toorjuust + fromage frais hapukoore asemel. Mina ise vist proovima ei hakka, aga ehk kaalujälgijatele pakub huvi. Angela Nielseni eelmine Ultimate- sari, kus ta tegeles klassikaliste retseptide parima versiooni väljaselgitamisega, oli küll super. Jutt igakord juures, milliseid variante ta läbi proovis, kellega konsulteeris, miks just selle väljavalitud versiooni juurde pidama jäi.
Amööb
Abikokk
2008-04-18 12:11:03
Kogu lugupidamise juures erinevatele maitsemeeltele, kuid kui juba teha kooki, siis teha selline, mille ainete rasvasisaldusprotsenti näpuga järgi ajama ei pea. See on ilmselge, et mida rasvarikkamaid tooteid kasutada, seda parem on lõpptulemus. Samamoodi nagu restoranis kasutatakse söögitegemisel pea alati võid. Ai, mul tuli nüüd meeletu koogi isu :D

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-18 12:28:03
Amööb:
Samamoodi nagu restoranis kasutatakse söögitegemisel pea alati võid.
Ja kui te vaid teaksite, _kui palju_ võid!!! Aga no see-eest limpsisin ma talvise restoranipraktika ajal kõik kartulipudrulusikad läikima, sest maitse oli muidugi super :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merit
Kokaõpilane
2008-04-18 16:41:57
Viimati tegin vaarika-valge šokolaadi toorjuustukooki. Seekord panin ka 1 lehe želatiini, sest polnud aega väga pikalt külmkapis hoida. Üldiselt vist pole vaja kui ööks külma jätta. Alati kasutan Philadelphia toorjuustu. Järgmise koogi teeks üldse mascarponega. Toorjuustukoogid on tänuväärsed- retsepte saab ise välja mõelda ja sööjad kiidavad alati:) Retsept ja suurem foto siin.

www.heatoit.com

Eva
Abikokk
2008-04-29 17:07:07
Selle toorjuustufoorumi tõttu läks nüüd nii, et küpsetasin eile toorjuustukoogi valge šokolaadiga. Erinevalt originaalretseptist kasutasin tavalisi Selma küpsiseid, mis sobisid üllatavalt hästi - küpsetasin põhja eelnevalt ka 10 min läbi. Väga mõnusa maitsega, mahlane ja valgest šokolaadist paras annus magusust. Sügavkülmast leidsin ka ühe karbitäie maasikaid, millest sai koogi kõrvale moos tehtud.

http://www.perenaine.ee/

Kaneelikang
Kokaõpilane
2008-04-29 20:20:52
Siinsest retseptiraamatust leidsin hõrgu sidrunikreemitordi retsepti. Nüüd on ta külmikus, ootamas homset sõprade küllatulekut.
Evelin
Kokaõpilane
2008-05-02 18:38:26
Juustukookidega on ütlemata mõnus katsetada. Ma olen just küpsetatud variandi fänn, tarretatud juustukook ikka pole 'see õige'. Kõige huvitavam on mu tehtutest olnud ilmselt lagritsa-juustukook, aga üldiselt tundub mulle, et pea iga variant läheb paremaks, kui suhkru asemel kasutada mett. Suussulav!

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Vandiste
Abikokk
2008-05-02 19:34:15
Nii, see minu eelpool viidatud "pereköögi" variant ootab külmikus oma aega ehk siis homset. Siis saan ka pildikese lisada. Qsti glögi-juustukoogini seekord ei jõudnud, aga võtan üks päev kätte ja hakkan piparkooke tegema :) Edit: Siin nüüd ka pilt
Põrnikas
Abikokk
2008-05-13 23:24:17
Toorjuustu koogid on mulle üldiselt vga meeldinud, kuid ise pole kuidagi kätte võtta julgenud. Aga kui ma raamatust Real Dirt on Vegetables: Seasonal Recipes and Stories from a Community Supported Farm basiiliku toorjuustukoogi retsepti avastasin, siis tekkis tunne, et peaks ikka proovima. Esimese korra puhul unustasin koogi ilmselt veits liiga kauaks ahju, kuid tulemus oli sellegipoolest äärmiselt mõnus. Eriti mõnus oli veel sutsu vahtrasiirupiga serveeritult.
Qsti
Abikokk
2008-05-14 09:27:11
Põrnikas:
Toorjuustu koogid on mulle üldiselt vga meeldinud, kuid ise pole kuidagi kätte võtta julgenud. Aga kui ma raamatust Real Dirt on Vegetables: Seasonal Recipes and Stories from a Community Supported Farm basiiliku toorjuustukoogi retsepti avastasin, siis tekkis tunne, et peaks ikka proovima. Esimese korra puhul unustasin koogi ilmselt veits liiga kauaks ahju, kuid tulemus oli sellegipoolest äärmiselt mõnus. Eriti mõnus oli veel sutsu vahtrasiirupiga serveeritult.
Äkki jagad meiega retsepti, see tundub põnev? :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>