KOKKAME KOOS # 2: KULEBJAAKA

Bloodflower
Kokaõpilane
2008-04-21 12:57:50
Oi, nii tublid on kõik! Niii kenad kulebjaakad :D Nii pealt kui läbilõikes kenad. Kohe ajavad isu peale, söödik nagu ma olen :D Endal pole mahti olnud tegema hakata, kurvad sündmused perekonnas on täitsa rööpast välja viinud :( Ehk tuleval nädalavahetusel saab asja siiski käsile võetud.
Vipa
Kokaõpilane
2008-04-21 17:10:59
Olen kulebjaakat paar korda teinud pärmitaignast ja kalatäidisega ning käimasolevas kokkamises kaasa ei löö. Lisan vaid, et pannkoogid on absoluutselt vajalikud, sest muidu jääb täidis liiga raske ja tekibki selline viirg nagu Pille pildil näha. Minu arvates see pannkookidega jändamine suure pirukateo kõrval ongi see kõige raskem osa. Mina võtsin retsepti Salme Masso "Rahvaste toitude" raamatust lk. 392.
Vike
Abikokk
2008-04-21 22:01:53

Minu elu esimene... (seda saan siin foorumis vast veel mitu korda öelda) kulebjaaka. Retsept modifitseeritud kujul Valio.ee lehelt.

Kihtideks muna, õrnsoolalõhe, spinat ja sibul ning viimasena riis. Ja see, et pealmine kiht veidi liiga pruun sai, on tänu nami-namile, kuhu unustasin end lugema ;)

Kaunistus peaks kujutama merelainetes hüplevaid kalakesi, aga lained hajusid küpsedes minema.

.
Liiseli
Abikokk
2008-04-21 23:30:00

Tegin enam-vähem nami-nami kalatäidisega retsepti järgi, aga pärmitaignast. Kaunistused sisu ei peegelda ;)

Leia pildilt vutimuna :)

Kokkuvõtteks:
- järgmine kord teeksin pigem 2-3 pisemat kui ühe suure. Väiksemaid parem süüa ja saab erinevaid täidiseid proovida;
- vutimunade asemel kasutaksin hakitud (kana)muna - tuleb munakiht ühtlasem.

Teha oli põnev, aga tulemus oli... igav. Pirukas nagu pirukas ikka. Ehk olen viimasel ajal liiga palju punast kala söönud ning oleks pidanud hoopis rupskitega tegema :) Oleks tahtnud ka mahlasemat täidist - küpsetasin kala üle.

1:0 pavlova kasuks.

Gegegerda
Abikokk
2008-04-28 07:33:38
Eile tegin jälle kulebjaakat - seekord riisi, hakkliha, muna, porru ja juustuga. Pilt läbilõikest, kuigi kihid ei ole eriti hästi näha.

www.gegegerda.blogspot.com

Hexy
Abikokk
2008-04-29 00:53:42

Proovisin siis ka KULEBJAAKA ära. Tegin forelliga ja suht täpselt jälgisin Pille antud retsepti (kulebjaaka forelliga). Kunstiannet pole, a püüdsin teha seene ja kala.

Poest ostetud lehttaignale panin keedetud riisi, sidrunipipraga maitsestatud forelli, keedetud muna ja praetud seened.

Panin oma uude ahju 200kraadi 25min. Uus asi, ei osanud arvestada, ei oleks olnud vaja pealt nii ära kärsatada.

Muidu oli hea ja eriti lahe, et seeni ka panin, andis palju juurde.

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-29 09:25:22
Millised kenad kulebjaakad! Liiseli, Sinu alumine foto (läbilõige) on eriti kaunis. Eeloleval nädalavahetusel uus ülesanne :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

JM
Abikokk
2008-04-29 16:22:45
Ahh, kas ma nägin ühel pildil kukeseeni? Nüüd oleks õige vastus et ma kohe lähen kööki! aga.. kes selle kõik ära sööb, mees väidab et tahab suveks spordivormi saada ja pirukaid teeme sügisel ja ämm kuulutas ka eile puhkuselt tulles endale range dieedi välja. Ühesõnaga siin on mingi taignavastane konspiratsioon. Jama lugu.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-01 22:57:32
Tänane Postimees Tarbija24: Õhtune retseptisoovitus: kulebjaaka :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Frieda
Abikokk
2008-07-16 16:56:29

Ma ei saanud ju lasta kauem kesta olukorral, kus oli olemas kooskokkamine, milles ma osalenud polnud. :D Niisiis võtsin käsile lõhekulebjaaka küpsetamise. Retsept on enam-vähem "Suure küpsetamisraamatu" 2. osast, vajalike asendustega (lehttaina asemel pärmilehttainas, värske lõhe asemel suitsulõhe jm).

Foto ei anna täidise kihilisust just kõige paremini edasi, aga kihiline ta tegelikult siiski oli. ;)

Söömine on ainus töö, mis toidab

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>