Vernanda Abikokk 2008-04-16 23:01:48 |
Tehtud! Modifikatsioonidega, aga siiski. Ei läinud aega poolt päevagi. Keeksivorm jah, aga ma loodan, et ma sellega väga talasid ei kõigutanud :) Ja lisaks on mul veel mitu vabandust. Näiteks see, et mulle ei meeldi see, et piruka sees riis on. See oleks nagu petmine. Teiseks tahtsin ma, et asi saaks võimalikult ruumiline ja seal oleks võimalikult vähe tainast (kui ei näe seda, saab vähem punkte :P ), mistõttu otsustasin ma kasutada oma uut keeksivormi. Ja kolmandaks mõtlesin ma, et palju häid asju koos ei saa halb olla. Aga. Ma tegin nii, et võtsin oma keeksivormi, panin küpsetuspaberi peale õhukeseks rullitud lehttaigna nii, et äärtest jäi natuke üle. Tainast läks natuke alla 500 gr. Siis võtsin 2 suurt sibulat, koorisin, tükeldasin ja praadisin tiba õli, soola ja u 1 spl suhkruga klaasjaks. See läks kõige põhja. Siis tükeldasin päikesekuivatet tomateid ja segasin need kuiva kuskussiga (põhimõttel, et kalast eraldub vedelikku ja küll see kuskussi pehmendab). Nii juhtunudki, kuigi ma arvan, et ei ole halb ka kuskuss enne pehmeks lasta. Siis võtsin 2 muna ja tegin neist omleti, ilma piimata. Munad oli eriti vabalt kasvanud kanade omad, seega eriti kollased. Omleti viilutasin vormile vastavaks. Siis võtsin sügavkülmutatud pangassiusefilee (no nii oli paki peal kirjas) ja panin selle vormi. Ja selle peale lõheviilud. Nende peale määrisin natuke määrdejuustu (rama ürdi). Pealt katsin taignaga, määrisin munaga, küpsetasin 200 kraadi ja 40 minutit. Kaunistuste tegemiseks oli toss otsas. Ja nii lihtne see oligi :) |
|
Amööb Abikokk 2008-04-17 09:40:12 |
Vernanda, nii ilus kihiline - räägi, kuidas sa selle saavutasid? :) Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Kait Abikokk 2008-04-17 16:32:52 |
Vernanda, kas küpsetasid vormis, et selline uhke, kõrge ja ilus selgete kihtidega sai? Nii isuäratav. Kas pärmitaigen? [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Gegegerda Abikokk 2008-04-17 16:40:56 |
Vernanda kulebjaaka on nii isuäratav. Tahaks kah teda, et kuidas seda täpsemalt tegid. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Kajakas Abikokk 2008-04-17 18:50:49 |
mulle tundub, et äkki Vernanda kasutas keeksivormi? Tõesti ilus ja isuäratav näeb välja. proua söögisõltlane |
|
Mann Abikokk 2008-04-17 19:50:41 |
väga kaunis kihiline. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-17 20:31:26 |
Vernanda oma on tõesti kaunilt kihiline, aga ma kiidan ka Spiduri ja Kaidi kulebjaakasid - väga kenasti kaunistatud! Ma teen sel nädalavahetusel uuesti, hea vanemate juurde kaasa võtta :D | |
Qsti Abikokk 2008-04-19 11:39:29 |
Minu kulebjaaka sai selline...kui kaunistamiseks läks, sai kulebjaakast kogupere-projekt, minu tehtud on kalad ja "mererohi", pisikese ümmarguse "kala" autoriks meie 1a8k kokk ja kalmaari autoriks mu mees :D Täidiseks oli tatar, sibul, till, lõhefilee, muna ja ülepannikoogid (ideaalis oleks need olnud bliinid) Maitseaineteks sool, must ja valge pipar, sidrunimahl. Kuigi täidises olid kõik imemaitsvad asjad siis minu jaoks oli valmis kulebjaaka mittemidagiütleva maitsega, särtsu polnud (ja ma ei pea silmas sellist "särtsu", et ma oleks sinna sisse pidanud panema seemnetega tšillikauna(u) aga kuidagi igav oli maitse poolest see kogu küpsetis). Võimalik, et oleksin pidanud lihtsalt rohkem soola-pipart ja sidrunimahla kasutama. :/ Edit (päev hiljem): Nii, nüüd siis muudan oma juttu natuke. Viga oli eile eelkõige selles, et kulebjaaka kallale läksime enne kui see jahtunud oli. Täna oli mul korralik aedviljapuljong kõrvale tehtud aga juba pirukat lahtilõigates (ja degusteerides loomulikult) sain aru, et külmalt on see hoopis parem. Kõik maitsed olid tugevamad ja mõnusalt eraldatavad. :) Puljongiga oli hoopis hea! Siin pildisari valmistamiskäigust: http://qsti.blogspot.com/2008/04/kulbejaaka.html :) Retsept, mille järgi juhindusin oli selline. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-19 11:50:43 |
Qsti:
Väga lahedad pildid, Qsti. See, et Su mees kalmaariga panustas, on kuidagi eriti lahe (lapsest rääkimata - varsti pead talle siia eraldi teema püstitama).
Minu kulebjaaka sai selline...kui kaunistamiseks läks, sai kulebjaakast kogupere-projekt, minu tehtud on kalad ja "mererohi", pisikese ümmarguse "kala" autoriks meie 1a8k kokk ja kalmaari autoriks mu mees :D See, et kuidagi ilmetuks maitse Sinu jaoks jäi, on kurb. Me lõhe-riisi-vutimuna oma oli väga maitsev (aga seal see lõhe-till päästsid asja ära). Viimati tehtud kukeseene-spelta oma oli ka igati maitsev, kuigi samuti selline mahedapoolne ja mitte 'särtsakas'. Traditsiooniliselt süüakse kulebjaakat selge puljongi kõrvale (vt 'teooriapostitusi' ülalpool) - võib-olla selline serveerimisviis annaks palju juurde? |
|
Qsti Abikokk 2008-04-19 15:06:45 |
Pille:
Tegelikult mees rullis tainast ka lisaks kalmaarile (kellel pidid ilmtingimata piprast silmad olema :D) aga selle au ma mõtlesin esialgu endale varastada.
Jaa, ma olen täiesti kindel, et mõnusa soolase kuuma puljongi kõrvale sobiks see nagu rusikas silmaauku. Ega ta niimoodigi paha polnud! :)
Soolaseentega saaks vist kõige parem!? Mina kui seenevarudeta seenehull olen selles üpris veendunud. Qsti:
Väga lahedad pildid, Qsti. See, et Su mees kalmaariga panustas, on kuidagi eriti lahe (lapsest rääkimata - varsti pead talle siia eraldi teema püstitama).
See, et kuidagi ilmetuks maitse Sinu jaoks jäi, on kurb. Me lõhe-riisi-vutimuna oma oli väga maitsev (aga seal see lõhe-till päästsid asja ära). Viimati tehtud kukeseene-spelta oma oli ka igati maitsev, kuigi samuti selline mahedapoolne ja mitte 'särtsakas'.
Traditsiooniliselt süüakse kulebjaakat selge puljongi kõrvale (vt 'teooriapostitusi' ülalpool) - võib-olla selline serveerimisviis annaks palju juurde?Minu kulebjaaka sai selline...kui kaunistamiseks läks, sai kulebjaakast kogupere-projekt, minu tehtud on kalad ja "mererohi", pisikese ümmarguse "kala" autoriks meie 1a8k kokk ja kalmaari autoriks mu mees :D |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |