Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-11 19:43:57 |
Zapxpxau:
Just. Selline õhuline liha- või kalapall (ovaal pigem), mida ÕS küll ei tunnista kahjuks..
Quenelle on knell? Vist eksju? |
|
Merilin Abikokk 2011-03-11 23:10:57 |
Pille:
Lihtsalt lihaga kneedlid? Zapxpxau:
Just. Selline õhuline liha- või kalapall (ovaal pigem), mida ÕS küll ei tunnista kahjuks..Quenelle on knell? Vist eksju? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-03-14 11:48:36 |
Quenelle viitab tänapäeval nii liha-kalapätsikesele (ei ole tainaga tehtud) kui ka lihtsalt sellele kujule - sellised kahe lusikaga vormitud ovaalid, mida võib teha nii jäätisest, kartulipudrust, pasteedist, šokolaadivahust või ükskõik millisest õhulisest poolpehmest massist. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-14 17:22:41 |
Väike mõtisklus kokandusalase õigekeele teemal Tassike.ee blogis. | |
Seenekas Abikokk 2011-03-14 21:48:18 |
Täna leidsin poest 100 %- lise tomatipasta, millele soovitati "pärast kuumutamist lisada paziilikut" ja veel mitmeid aineid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-15 08:04:50 |
Seenekas:
:O :O :O
Täna leidsin poest 100 %- lise tomatipasta, millele soovitati "pärast kuumutamist lisada paziilikut" ja veel mitmeid aineid. |
|
Marju Abikokk 2011-03-15 13:17:05 |
Pille:
See on vist üldine asi, et inimestel on täiesti suva. Samamoodi nagu kõnniteel ei astuta kõrvale, et sa ka mahuksid, või ei tõsteta kotti bussis kõrvalistmelt, kuigi on ilmselge, et kusagil vabu kohti pole ja inimesi tuleb aina juurde, siis on vist absoluutselt ükskõik mida suust või pastakast välja ajada. Mind ei aja marru niivõrd see, et kirjutatakse valesti, vaid see, et inimestel võib ikka nii ükskõik olla ja ei süveneta sellesse, millega tegeletakse. Seenekas:
:O :O :OTäna leidsin poest 100 %- lise tomatipasta, millele soovitati "pärast kuumutamist lisada paziilikut" ja veel mitmeid aineid. |
|
Netcat Abikokk 2011-03-15 15:42:59 |
Marju:
Paziilik on täiesti eraldiseisva subkultuuri ilming: inimesed, kes kirjutavad kõike, süüdimatult, nii nagu nad seda hääldavad. Pille:
See on vist üldine asi, et inimestel on täiesti suva.Seenekas:
:O :O :OTäna leidsin poest 100 %- lise tomatipasta, millele soovitati "pärast kuumutamist lisada paziilikut" ja veel mitmeid aineid. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-03-18 15:38:08 |
Muidugi kuulasin ka mina raadiost etteütlust. Kaasa küll ei kirjutanud, sõin parasjagu hommikust, aga mõtisklesin küll. Nali naljaks, aga minu suurim keeleline raskus on ö ja õ vahel vahet teha :) Saarlane selline. Ja kui võiks arvata, et topin igale poole ö tähte, siis ei, hoopis on kalduvus kõik ö tähed õ-deks ära vahetada. Vist alateadlik ülekompensatsioon. Tean, et saarlased teevad sellega vigu ja siis üritangi üle kompenseerida. | |
Kiilike Abikokk 2011-03-18 15:45:01 |
Zapxpxau:
See saarlase õ ja ö on piirkonniti esinev nähtus. Minu vanavanemad rääkisid ilusasti mõlemat tähte. Samas on meeles üks juhtum bussist kus üks noor neiu ei suutnud kuidagi õ tähte hääldada - tal paluti korduvalt öelda "õhtu" ja "põld" . No ei suutnud neiu õiget tähte välja öelda ükskõik kuidas ta siis ka suud ei väänanud :D
Muidugi kuulasin ka mina raadiost etteütlust. Kaasa küll ei kirjutanud, sõin parasjagu hommikust, aga mõtisklesin küll. Nali naljaks, aga minu suurim keeleline raskus on ö ja õ vahel vahet teha :) Saarlane selline. Ja kui võiks arvata, et topin igale poole ö tähte, siis ei, hoopis on kalduvus kõik ö tähed õ-deks ära vahetada. Vist alateadlik ülekompensatsioon. Tean, et saarlased teevad sellega vigu ja siis üritangi üle kompenseerida. |
|
<< < 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 > >> |