Kokandusalane õigekeel

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-18 16:02:51
Eile jalutasin Politseipargi lähedal. Silma jäi kõiksugu põnevaid sõnu ja väljendeid, nt "Originaal Türgi köök" ja "rezoto" (äkki ongi sellise nimega eksootiline roog ja mitte risoto väär kirjapilt?). Midagi oli veel, aga enam ei mäleta kahjuks :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2011-03-18 20:32:36
Zapxpxau:
Muidugi kuulasin ka mina raadiost etteütlust. Kaasa küll ei kirjutanud, sõin parasjagu hommikust, aga mõtisklesin küll. Nali naljaks, aga minu suurim keeleline raskus on ö ja õ vahel vahet teha :) Saarlane selline. Ja kui võiks arvata, et topin igale poole ö tähte, siis ei, hoopis on kalduvus kõik ö tähed õ-deks ära vahetada. Vist alateadlik ülekompensatsioon. Tean, et saarlased teevad sellega vigu ja siis üritangi üle kompenseerida.
Mul sama viga. Kipun kõike igaks juhuks õ-ga kirjutama. Ja siis igaks juhuks kirjutan mõnikord ö ja enamasti valesse kohta. :) Rääkimisega probleeme pole, just kirjutamisega. :) Filoloogiharidus saarlast ei riku. :P

Lindude toitmine

Zapxpxau
Abikokk
2011-03-18 20:53:50
Kirsike:
Zapxpxau:
Muidugi kuulasin ka mina raadiost etteütlust. Kaasa küll ei kirjutanud, sõin parasjagu hommikust, aga mõtisklesin küll. Nali naljaks, aga minu suurim keeleline raskus on ö ja õ vahel vahet teha :) Saarlane selline. Ja kui võiks arvata, et topin igale poole ö tähte, siis ei, hoopis on kalduvus kõik ö tähed õ-deks ära vahetada. Vist alateadlik ülekompensatsioon. Tean, et saarlased teevad sellega vigu ja siis üritangi üle kompenseerida.
Mul sama viga. Kipun kõike igaks juhuks õ-ga kirjutama. Ja siis igaks juhuks kirjutan mõnikord ö ja enamasti valesse kohta. :) Rääkimisega probleeme pole, just kirjutamisega. :) Filoloogiharidus saarlast ei riku. :P
:D :D

Zap*

Netcat
Abikokk
2011-05-24 19:04:56
Just sattusin pirosmani.ee uuele saidile. Pole rohkem aega vaadata - tundub, et sealt võib veelgi pärleid leida. Aga vaadake lehe allosas keritavat veinikaarti ja päevase naerunormi peaks täis saama

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Põrnikas
Abikokk
2011-05-25 15:19:41
Netcat:
Just sattusin pirosmani.ee uuele saidile. Pole rohkem aega vaadata - tundub, et sealt võib veelgi pärleid leida. Aga vaadake lehe allosas keritavat veinikaarti ja päevase naerunormi peaks täis saama
:lol:
Dee
Abikokk
2011-05-25 16:10:02
Netcat:
Karbonaat, pannkog ja puudlivein. :D Ma lähen täna õhtul kohale ja vaatan, kus neid õnnetuid veinipuudleid kinni hoitakse.
Zapxpxau
Abikokk
2011-07-19 11:28:19
No-ma-ei-või lõpetage ükskord ära see kala ja liha suitsetamine! Ma küll ei kujuta ette, kuidas inimesed seda teevad, tundub äärmiselt tülikas olevat... kuivatavad, jahvatavad, keeravad pläru valmis? Just nüüd oli jälle Vikerraadios, mingi onu järjepidevalt rääkis kala suitsetamisest.. algaja suitsetaja.. jne. Saatejuht tulutult püüdis teda õigele teele suunata :rolleyes: rant over

Zap*

Tiina
Abikokk
2012-02-05 12:47:09
Ostsin Sunil Vijayakari "India toidud 30 minutiga" ja sõnastikust kaugemale ei jõudnud. Vürtsköömned on tõlgitud köömneteks. No ei ole "köömned sageli india toitude aluskomponendiks". Dhana-jeera on "segu jahvatatud koriandrist ja köömnetest". Brr. Veel on vaja "vürtsikat karrimääret", kardemonikauna ja hiljem lausa kardemonikuppusid, selget mett (clear honey ilmselt) ja pidevalt räägitakse sibulamugulatest. Ja veel: 2 peenekslõigutud siirupis ingverivart. Mis on ingverivars ja kuidas küll siirupit peeneks lõigutakse? Tõlkija Heija-Liis Kaljuste ja toimetaja Helen Kõrgesaar.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Seenekas
Abikokk
2012-02-05 15:18:57
Tiina:
Ostsin Sunil Vijayakari "India toidud 30 minutiga" ja sõnastikust kaugemale ei jõudnud. Vürtsköömned on tõlgitud köömneteks. No ei ole "köömned sageli india toitude aluskomponendiks". Dhana-jeera on "segu jahvatatud koriandrist ja köömnetest". Brr. Veel on vaja "vürtsikat karrimääret", kardemonikauna ja hiljem lausa kardemonikuppusid, selget mett (clear honey ilmselt) ja pidevalt räägitakse sibulamugulatest. Ja veel: 2 peenekslõigutud siirupis ingverivart. Mis on ingverivars ja kuidas küll siirupit peeneks lõigutakse? Tõlkija Heija-Liis Kaljuste ja toimetaja Helen Kõrgesaar.
Vb. sellepärast kodanik Lang ei peagi vajalikuks raamatukogudesse kokaraamatuid lubada. :D Mina viiksin Tiina asemel raamatu poodi tagasi. No tänan, hakata retseptide juures pidevat "ümbertõlget" tegema seda enam et seal paras puder ja kapsas kokku on keeratud. Ise sain aastaid tagasi jõuludeks ühe juusturaamatu, mida lugedes võib ennast päris hästi lõbustada. Näiteks soovitatakse lisada mingile juustuga ülepuistatud toidule sardelle, kusjuures pildil on ilmselgelt hoopis kalad... ilmselt sardiinid. Kaasa küll arvas toimetaja nime kuuldes, et too seda meelega on teinud, sest "üks pullivend" olevat. Ei usu.
Enely100
Abikokk
2012-02-14 17:58:13
Lappasin paar päeva tagasi telekanaleid ja jäi silm peale sellisele saatele nagu Viktoria püssi ja panniga. Üldiselt selliseid saateid ei vaata, aga parasjagu valmistati hirveliha ning jäin jälgima. Sai siis toidukene valmis ning ekraanile lasti retsept. Teiste hulgas tuli lisada ka balsaamiäädikat.
<< 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 >>