Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-22 08:41:16 |
Ussicke:
Variant 4: mässida juuretisekauss seitsme kasuka ja teki sisse.
Minul on juuretise tegemisel hoopis teistlaadne probleem: ahjuküttega korteris ei ole püsivalt sooja kohta, kuhu ta mitmeks päevaks hapnema panna :( |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-30 14:49:37 |
Tänavuses Glorian Ruoka & Viini jõulunumbris (ehk nr 57, 8/2008) on ära toodud rosinajuuretise retsept. Ehk keegi tahab proovida: Rosinajuuretis (Rusinajuuri) 1 dl vett 1 dl rosinaid 0.5 dl nisujahu 1 dl rukkijahu Valmista rosinajuuretis küpsetamisele eelneval päeval. Kuumuta vesi 50-kraadiseks (kasuta termomeetrit), siis kalla rosinatele ja lase toatemperatuurini jahtuda. Püreesta rosinad ja vesi kõrgeservalises kausis nt saumikseriga. Lisa nisu- ja rukkijahu ja sega ühtlaseks. Kata kauss toidukilega ning lase üle öö toasoojas seista. Antud juuretisest saab kaks pätsi sinihallitusjuustu, mandlite ja ploomidega leiba. Pärmi tuleb ka lisada, aga ehk saab midagi ka ilma pärmita teha. | |
Klubi38 Kokaõpilane 2008-12-08 15:27:56 |
Küpsetasin juuretisega leiba, aga küpsetamisel lisasin pärmi ka. Kas pärmiga tainas seisab juuretisena külmkapis või on mõistlik järgm kord otsast alata. | |
Gunnel Kokaõpilane 2008-12-12 14:00:39 |
Aga ma küsiks hoopis, miks panna juuretisega leiva sisse veel pärmi? Mingite toitumisseisukohtade kohaselt peakski just seepärast juuretisega leiba sööma, kuna pärm on saatanast. Ise küpsetan puhtalt juuretise baasil leiba ja pole siiani mingit vajadust pärmi järele tekkinud. Ma arvan, et ka pärmiga juuretis seisab edukalt külmkapis. Iga kord otsast alata on ju tüütu. | |
Merilin Abikokk 2008-12-12 15:02:55 |
Lisapärmi pannakse ilmselt "igaks juhuks" nagu küpsetuspulbrit biskviidisse. Sellisest tainast ma võtaks igatahes juuretise ENNE pärmi lisamist, sest muidu saab järgmisel korral päris pärmileiba.
Aga üldiselt on ju nii, et iga juuretis sialdab looduslikku pärmi, mõni vähem, mõni rohkem, nii et pärmivabalt ikka päris ei saa :) Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
M2ngutibi Kokaõpilane 2009-03-27 12:25:10 |
Ega keegi leivajuuretist Tartu kandis ei müü? Tahaks ka proovida ja ise leiba küpsetada. | |
IngliPai Kokaõpilane 2009-09-25 19:58:17 |
tekkis ka soov ise leiba küpsetama hakata, äkki mõnel Pärnakal on juuretist müüa :) | |
Ragne Abikokk 2009-09-26 00:20:01 |
IngliPai:
Mina pärnakas ja heameelega võin niisama anda. Juuretist aga saaksin vist eraldada alles järgmisel nädalal, kuna just küpsetasin kolm pätsi leiba. Aga kui kannatad oodata, võin anda:) Muidugi kui tahad kiiremini juuretist saada, siis toimub homme Steineri aias Pärnu Taluturg, seal ka äkki juuretist leidub ;)
tekkis ka soov ise leiba küpsetama hakata, äkki mõnel Pärnakal on juuretist müüa :) |
|
IngliPai Kokaõpilane 2009-09-26 16:58:06 |
Ragne:
Mul aega küll oodata, nii et olen nõus sinult juuretist võtma ;)... Nii kahju, et alles nüüd seda postitust loen ja sinna Taluturule minna ei saa aga kuna mul kiiret pole siis ootan millal sina tegama hakkad ja mulle oma juuretist pakud :) IngliPai:
Mina pärnakas ja heameelega võin niisama anda. Juuretist aga saaksin vist eraldada alles järgmisel nädalal, kuna just küpsetasin kolm pätsi leiba. Aga kui kannatad oodata, võin anda:) Muidugi kui tahad kiiremini juuretist saada, siis toimub homme Steineri aias Pärnu Taluturg, seal ka äkki juuretist leidub ;)tekkis ka soov ise leiba küpsetama hakata, äkki mõnel Pärnakal on juuretist müüa :) |
|
Tziiki Abikokk 2009-09-26 18:36:31 |
IngliPai:
Taluturul juuretist ei olnud :( Ragne:
Mul aega küll oodata, nii et olen nõus sinult juuretist võtma ;)... Nii kahju, et alles nüüd seda postitust loen ja sinna Taluturule minna ei saa aga kuna mul kiiret pole siis ootan millal sina tegama hakkad ja mulle oma juuretist pakud :)IngliPai:
Mina pärnakas ja heameelega võin niisama anda. Juuretist aga saaksin vist eraldada alles järgmisel nädalal, kuna just küpsetasin kolm pätsi leiba. Aga kui kannatad oodata, võin anda:) Muidugi kui tahad kiiremini juuretist saada, siis toimub homme Steineri aias Pärnu Taluturg, seal ka äkki juuretist leidub ;)tekkis ka soov ise leiba küpsetama hakata, äkki mõnel Pärnakal on juuretist müüa :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |