Leivajuuretis, saiajuuretis

Ragne
Abikokk
2009-09-26 21:35:06
IngliPai - teeme nii ;) teen siis siin teemas häält kui juuretis kõrvale pandud. Tziiki - turul juuretist jah ei olnud. ja lubatud koduleivast ei olnud ka haisugi. Selline nõrk ettevõtmine oli see tänane Pärnu Taluturg :(

www.kokkama.ee

IngliPai
Kokaõpilane
2009-09-27 16:50:54
Ragne:
IngliPai - teeme nii ;) teen siis siin teemas häält kui juuretis kõrvale pandud.
Jään ootama ... võin oma msni ka anda võid sinna ka hõisata ;) Kaija_16@msn.com :D
Ragne
Abikokk
2009-09-30 19:53:49
IngliPai - kuna msn juba nädal aega jupsib, siis annan siin teada, et juuretis on täitsa ootamas :)

www.kokkama.ee

IngliPai
Kokaõpilane
2009-10-01 09:12:14
Ragne:
IngliPai - kuna msn juba nädal aega jupsib, siis annan siin teada, et juuretis on täitsa ootamas :)
Oh kui mõnus, kuidas ma selle kätte saan? Võin ise järgi tulla õhtupoole ainul saada siis mail: Kaija123@hot.ee Päikest ;)
Ragne
Abikokk
2009-10-01 11:38:14
IngliPai:
Ragne:
Oh kui mõnus, kuidas ma selle kätte saan? Võin ise järgi tulla õhtupoole ainul saada siis mail: Kaija123@hot.ee Päikest ;)
Kiri saadetud :)

www.kokkama.ee

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-19 15:21:37
Rootsi pagar Martin Johansson kuivatab oma juuretise (kes rootsi keelt valdavad, võivad lugeda lähemalt siit). Segab juuretise võrdse koguse rukkijahuga (nt 75 g üht ja sama kogus teist), siis rullib saadud sitke ja kuiva taina ahjuplaadile ja laseb paar päeva kuivada. Siis murrab tükkideks, saadud "juuretiseküpiseid" säilitab kinnises purgis. Juuretise "taastamiseks" pani selle kaussi ja valas peale nii palju kuuma vett, et "juuretiseküpsis" oleks kaetud. Jättis seisma, kuni juuretis taas elumärke näitis. Siis "toitis" 50 g sooja vee ja 30 g rukkijahuga ja alustas leivategu. Päris lahe :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2010-01-19 15:25:58
Pille:
Rootsi pagar Martin Johansson kuivatab oma juuretise (kes rootsi keelt valdavad, võivad lugeda lähemalt siit). Segab juuretise võrdse koguse rukkijahuga (nt 75 g üht ja sama kogus teist), siis rullib saadud sitke ja kuiva taina ahjuplaadile ja laseb paar päeva kuivada. Siis murrab tükkideks, saadud "juuretiseküpiseid" säilitab kinnises purgis. Juuretise "taastamiseks" pani selle kaussi ja valas peale nii palju kuuma vett, et "juuretiseküpsis" oleks kaetud. Jättis seisma, kuni juuretis taas elumärke näitis. Siis "toitis" 50 g sooja vee ja 30 g rukkijahuga ja alustas leivategu. Päris lahe :)
ma Rootsi keelt ei valda, aga kas seal seda ei olnud kirjas, kaua sellised "küpsised" säilivad...mul siin mure, et sõidan pikemaks ajaks ära ja igasugune kokkamine jääb selleks ajaks ära...nii kahju oleks oma juuretisest ilma jääda...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-19 15:27:45
Tziiki:
Pille:
ma Rootsi keelt ei valda, aga kas seal seda ei olnud kirjas, kaua sellised "küpsised" säilivad...mul siin mure, et sõidan pikemaks ajaks ära ja igasugune kokkamine jääb selleks ajaks ära...nii kahju oleks oma juuretisest ilma jääda...
Kui korralikult küpsetatud ja õhukindlas purgis, siis Sinu pikema sõidu elavad kindlasti üle :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2010-01-19 15:58:42
Pille:
Kui korralikult küpsetatud ja õhukindlas purgis, siis Sinu pikema sõidu elavad kindlasti üle :)
ma ikka kiusan oma küsimusega :) ...et 5-6 kuud ei juhtu nende küpsistega midagi?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Vihvu
Kokaõpilane
2010-02-09 22:29:25
Katsetan ka esimest korda juuretisest leiva tegemist, õpetuse leidsin sellisest raamatust nagu "Ahjusoojad saiad-leivad" 100 rooga sarjast. Tegin selle 200g nisujahust, 2dl veest ja õunast. Neljandal päeval lisasin sama koguse jahu ja vett juurde. Selle õpetuse järgi tuleb juuretist hapendada kokku 5 päeva. Homme on plaan leiba küpsetama hakata, aga nüüd tekkis küsimus, kas pean kasutama kogu juuretise leivateoks ära või ainult osa sellest? Ja kui osa, siis kui suure? Kindlasti on siin palju kogenud leivaküpsetajaid, kes oskaksid nõu anda. Ette tänades!
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>