Edith Abikokk 2008-08-10 10:40:29 |
mõnikord ma nö tögan oma sõpru kui nad süüa teevad ala "oh nii hea nii hea toit.. kas ma saaks palun ketsupit", natuke õel nali aga enamasti väga naljakas. aga siis tuleb kiiresti reageerida ja seletada, et tegemist naljaga. nii, et ärge iial tehke seda kellegile kes ei ole teie hea sõber või kellega te veel pärast tahate hästi läbi saada :) Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Dee Abikokk 2008-08-24 11:50:55 |
Meil on loobutud selliste toitude ostmisest: kohukesed (asendunud kodus maitsestatud kohupiimaga) välismaised jogurtid keeduvorst (asendunud singiga) seahakkliha (asendunud loomahakklihaga) piima- või kooreasendajad (õigemini, neid polegi meil kunagi tarbitud) tavaline sool (kasutame Pan-soola ja meresoola) küpsised ja koogid (sest valmistame kodus) tavaline sai (teeme ise kodus) poemoosid, -keedised, -marmelaadid Väga harva näeb meil külmikus selliseid toite: viinerid (seda seoses mu suure kiiksuga süüa vahel praetatraputru või, suhkru ja praetud viineritükkidega... :P ) margariin (millegipärast on muffinid ainus küpsetis, mida tahan teha margariiniga; kõik muu käib meil võiga) määrdemargariin (sest mingil piiratud ajajärgul soovib mu mees "võileiba, aga mitte võiga"; see tähendab meil Becel'it) limonaad (tõesti harv juhus, aga vahel harva tuleb iisu peale) Ja lisan seoses eelnevate postitustega: ketšup on meil küll olemas, aga kasutame harva. | |
Kiilike Abikokk 2008-08-24 12:10:18 |
Fre:
Meil on eelpool nimetatud pudelid/purgid olemas aga keegi nüüd otseselt küll ei kuritarvita(igale toidule kindlasti ei panda) - mõnikord läheb enne pahaks või saab "parem enne" läbi.
Aga meil peaks selles ebasoovitavate topsikute nimekirjas olema sinep ja värskelt jahvatatud must pipar :P
Edith:
Meile tuli ketšup tagasi, peale ca 10 aastast pausi kui tõeliselt vihastasin mõnede inimeste kombe üle kõike ketšupiga üle valada. Minumeelest on ketshup ebakvaliteetne toode ja teiseks ei salli ma kui kõikidele toitudele üks ja sama maitse külge poogitakse. Viimasel ajal oli meil paar ühe-portsu ketšupit kapis laste sõprade jaoks kes ei saanud ilma nendeta kuidagi hakkama. Nüüd saabus majja Heinzi ketšup ja olen seda ka ise kasutanud. Aga vaatan et mu kallis kaasa kipub seda kuritarvitama, nii et mine tea, äkki peab jälle oma seisukohti radikaalsemaks muutma.ketšup kindlasti üks asi mida minu köögis ei ole ja ei tule. majonees peaaegu samas kategoorias. proovin vältida ka kõigi asjade eht eestlaslikult hapukoorega ülevalamist. |
|
Marju Abikokk 2008-08-24 12:22:23 |
Njaa..see ketšupivärk jah :) Ma kohe ei saa ilma, sest söön tatraputru ketšupiga. Aga üldiselt kui keegi minu pool sööb, siis ketšupit ei küsi ja kui küsiks, siis ega ma ei annaks küll :) Sest tõenäoliselt olen ma mingi roa valmistanud ja sinna pole ketšupit vaja. | |
Berit Abikokk 2008-08-28 23:54:53 |
Poest ei osta ega muidu ka ei söö enam tavalist saia (kui siis ainult külas olles), viinereid ega pihve ning neid minu jaoks kohutavaid moose/džemme, mille tegemisele ma mitte mõeldagi ei taha. Listi kuuluvad veel kõiksugu küpsetised (mida ise kodus enamasti teeme) ning muud välismaised säilitusaineid täis maiustused-magusad joogid. | |
Täpik Abikokk 2008-08-29 09:04:16 |
sealiha söömist proovin vähendada, aga keeruline on, sest igasugustesse lihatoodetesse on Eesti tootjad muude asjade kõrval ka pisut sealiha suutnud sokutada. Loosug oleks siis - vähem sealiha, kui varem! :P | |
Ussicke Abikokk 2008-08-29 23:29:10 |
Teadlikult olen maha jätnud: 1. Kommid (šokolaadi aeg-ajalt söön küll) 2. Energiajoogid (diplomitöö kirjutamise ajal läks 2 pooleliitrist pudelit päevas koos paki "Kasekese" kommidega) 3. Kulinaarialeti tooted salatitest grillkanani - kui ma ei tea, mis seal sees on, siis ei osta ega söö 4. Keeduvorstikraam 5. Igasugune alkohol - alates 2005 aastast olen 100% alkovaba Kõigi mahajätmiste eesmärk on mitte oma kaalu ja tselluliiti suurendada, niigi nendega üks probleem teises kinni. Ma ei taha, et minu hauakivil oleks kiri "väga hästi säilinud" tänu kõikvõimalikele E-dele. | |
õunapuu Abikokk 2008-08-30 11:29:56 |
Ei osta: ketšup, viinerid, vorstid, koogid, saiakesed, limonaadid, siirupid.... | |
Leoola Abikokk 2008-10-03 13:41:36 |
mina ei osta/söö valmistoite, sest ma kardan neid natuke, et äkki satub mingi üllatus suhu, sest ma ei tea, mis sinna sisse pandud on | |
Seenekas Abikokk 2008-10-31 10:45:57 |
Meie loobusime u. 8 aastat tagasi kohvist. Seoses elumuutusega polnud lihtsalt vaja ennast hommikul poole kannutäiega käima lükata. Küll aga pakiteed enam ei kuidagi ei soovi, kui oled harjutanud ennast igasugu hea lahtisest teepurust teega või taimeteega. Kiirsuppe ka ei taha enam. Liha oleme hakanud vähem sööma, aga see sõltub palju aastaajast. Suvel näiteks ise ei söönud lausa paar kuud, polnud lihtsalt isu. Limonaade pole kunagi eriti tarbinud ja kalja teeb mees ise. Ketśup on küll kodus enamasti olemas, aga eelistan tomatikastmeid. Ja eks see, et pood pole käe-jala juures on ka teatud menüümuudatusi toonud. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |