Pisi-Pisi Abikokk 2008-10-31 13:01:30 |
Mina ei joo kohvi, lõhn on veel kuidagi talutav, aga see maitse... no ei lähe kurgust alla. Lisaks sellele tõmbab see mu madala vererõhu päris nulli.
Keedusinki ostan haruharva, viimati seetõttu, et tahtsin kartulisalatit teha (suitsukana ei olnud poes, muidu oleks seda võtnud).
Igasugu limonaade pole ammu juba ostnud, linnas käies ostan vahel jääteed.
Lagritsat ka ei osta, aga see on rohkem seotud minu kiiksaka maitsemeelega.
Kuna olen kodune, siis olen rohkem teinud ise toite, ka küpsetisi. Poest ostame tooraineid, millest ma siis toidu valmis teen.
Teedest ostame puruteesid, pakikesi pole juba ammu ostnud (üks pakk on vanast ajast jäänud, see ei taha kuidagi otsa saada). Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Tziiki Abikokk 2010-05-30 13:13:33 |
ma vist nii radikaalne ei ole, kui enamus siin, aga mõningaid asju siiski ei tarbi. minu ostamata jätmised on vist pigem seotud rammususega-ei tarbi ma koort, hapukoort, võid niisama toiduks, sealiha...
kohe kindlasti käin kauge kaarega mööda valmistoiduletist ja seda just põhjusel, et ma ei tea, mis seal sees on-ausalt öeldes väldin sel põhjusel ka väljas söömist-kvaliteetsete restode jaoks on enamasti rahakott liiga õhuke ja pubides-kohvikutes on just see "kahtlane" toit (eriti peale seda kui mu õde ühes sellises kohas töötas ja mindki köögipoolega kurssi viis :O ). purgisuppidest rändab korvi vaid üks-Salvesti seeneseljanka, muidu jäävad kõiksugu purgid ja pakid valmist kastmete ja salatitega minust maha.
margariini vahetasin küpsetamisel või vastu just peale nami-namiga liitumist...no veensite mind ümber noh :)
siiski ostan ma aeg-ajalt nt kalapulki, kalmaarirõngaid, viinerit (Saaremaa omi), valmis kotlette ning vahest ka valmis grilltooteid-aga neid asju pigem nö möödaminnes (st et kunagi ei planeeri ma õhtusööki nii, et vot täna teen kartulit ja viinerit ja suundun siis poodi neid ostma...pigem ikka nii, et kui kiire on ja kodus midagi kohe võtta ei ole).
Aga vot ketshupi kuritarvitaja olen ma küll-aga seda mitte selles mõttes, et ma kõik oma toidud ketshupiga üle valaks, vaid mulle lihtsalt maitseb Heinzi ketshup. Aga selle ketshupi isuga teen ma nii, et ostan (harva) kas paki kalapulki või keedan hunniku spagette, valan siis ketshupiga üle ja maiustan :P aga ma paneks selle rohkem lapsepõlve nostalgia alla-spagetid olid enam-vähem ainus söök, mida mu isa teha oskas, kui nädalavahetustel tema juures olin (no ja poe kalapulkadel niikuinii erilist maitset pole, olgu siis vähemalt ketshupised :D ).
Poe kooki-küpsist ostan siis kui õhtul lihtsalt tuleb koogi isu (nt Selveri mee-, hapukoore- ja missa kook on need, mida olen nõus ostma)...pere ka nii väike, et ühest koogist jätkuks nädalaks kui ise teha...peaks kuskilt miskid mini vormid hankima :)
loomulikult tahaks süüa värsket kala ja juurvilja ja teha kõik ise, aga pole seda aega ja raha alati-no ja meie kliimas annab talviti ikka unistada korralikust köögiviljast As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Elis Abikokk 2010-05-30 13:51:02 |
Mina käin ka valmistoiduletist kaarega mööda, eriti salatitest, sest paljudes kettides pestakse vana salat ära ja pannakse uus koorekaste peale. Külmavärinad tulevad selle mõtte peale. Ei tarbi veel keeduvorsti, tavalist saia, saiakesi, võid(ainult toidu valmistamisel), limonaade, sealiha (vahel ainult meeslemmiku tellimisel),ketšupit. Moosid, mahlad, letšod ja muud purgitoidud on kõik kodused, poest neid ei otsi. Poekooke ka ei tarbi- ei ole selline maitseelamus nagu kodustel kookidel. Sünnipäevalaudades jätan ka tavaliselt poekoogi lihtsalt puutumata. | |
Redfox Abikokk 2010-05-30 22:22:30 |
mina tarvitan ketšupit häbenemata aga seal kus see sobib. juustuleival näiteks. ja paljas kartul ketšupiga kärab ka. aga kui rääkida loobumistest siis ... see rohkem tuleb rahapuudusest. kohupiima harva, toorjuustu ei saa enam lubada, rohelised salatid on poes absurdse hinnaga. kooki pole kunagi ostnud, sai ma ei tea mis maitsega on isegi. ta on valge. näeb välja kui vahtkumm. ei usu küll, et sel mingi maitse üldse on. | |
Netcat Abikokk 2010-05-31 12:11:23 |
Elis:
Juba aastaid räägitakse kõikvõimalikes foorumites, et kusagil on need paljud ketid, kus salatit "pestakse", aga mitte keegi ei pole julgenud nimeliselt nimetada, millised ketid siis.
Ja seni, kuni keegi seda ei julge teha, ei võta mina neid väiteid ka tõsiselt. Mina käin ka valmistoiduletist kaarega mööda, eriti salatitest, sest paljudes kettides pestakse vana salat ära ja pannakse uus koorekaste peale. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tziiki Abikokk 2010-05-31 13:29:48 |
Netcat:
minu lähikondne, kes nt Selveris töötas ütles, et nende eilsed salatid müüdi töötajatele-a la 3.- kilo vms...nii et ei mingit pesemist-ja töötajad pidid ikka rabama neid salateid (eriti saalitöötajatest mehed :D ) Elis:
Juba aastaid räägitakse kõikvõimalikes foorumites, et kusagil on need paljud ketid, kus salatit "pestakse", aga mitte keegi ei pole julgenud nimeliselt nimetada, millised ketid siis.
Ja seni, kuni keegi seda ei julge teha, ei võta mina neid väiteid ka tõsiselt.Mina käin ka valmistoiduletist kaarega mööda, eriti salatitest, sest paljudes kettides pestakse vana salat ära ja pannakse uus koorekaste peale. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
pk Kokaõpilane 2010-05-31 14:47:32 |
Limonaade ja üldse magusaid jooke ei osta, välja arvatud koola rummikokteili jaoks ehk ja muud erandid. Keeduvorst on samuti veidi õõvastav. Ketšupit söön küll, aga tõesti selleks "ette nähtud" rämps-poolrämps toitude peal, mille järgi ehk vahel harva isu on. Letikulinaariat ei osta - ei tea, kas tõesti maitsemeel muutunud või on kodupoeks saanud Prismas need valmistoidud eriti ebaisuäratavad. Purgisupist pole kunagi lugu pidanud. Valget suhkurt ei pane igapäevaselt mitte kuhugi, nii, et küpsetades on alati häda, et tuleb ekstra osta. Valge sai kah, no mis jaoks osta, kui on nii palju tunduvalt maitsvamaid täisteratooteid. | |
Netcat Abikokk 2010-05-31 15:00:24 |
Tziiki:
Samas väidetavalt nad ei tohi säilivusaja ületanud kaupa isegi kodututele anda niiet mismoodi nad seda töötajatele müüa tohivad? Netcat:
minu lähikondne, kes nt Selveris töötas ütles, et nende eilsed salatid müüdi töötajatele-a la 3.- kilo vms...nii et ei mingit pesemist-ja töötajad pidid ikka rabama neid salateid (eriti saalitöötajatest mehed :D )Elis:
Ja seni, kuni keegi seda ei julge teha, ei võta mina neid väiteid ka tõsiselt.Mina käin ka valmistoiduletist kaarega mööda, eriti salatitest, sest paljudes kettides pestakse vana salat ära ja pannakse uus koorekaste peale. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tziiki Abikokk 2010-05-31 15:20:21 |
Netcat:
vot ei tea...äkki miski kaupluse sisene värk...töötajad ju kaebama lähe kellelegi ja ega nad seda vist linnapeal reklaamida kah ei tohtinud :| Samas väidetavalt nad ei tohi säilivusaja ületanud kaupa isegi kodututele anda niiet mismoodi nad seda töötajatele müüa tohivad? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Silx Abikokk 2010-05-31 16:22:55 |
Ära on jäänud:
keeduvorstid, viinerid
valmistoidud ja letitoidud (vahel harva külmutatud paneeritud kala ja paki grill)
väga harva ostame poekooke ja torte. sama ka saiakeste-pirukate-küpsiste kohta
makarone söön harva
purgitoite ja suppe pole sajandeid söönud
rohelist teed minu köögist ei saa
limonaadid, magusad mahlad ja magusad veinid ei kõlba
valget saia ka ei tarbi
isiklikel põhjustel on köögist kadunud pooled piimatooted (ja vot just tarbingi piima ja kooreasendajaid.. oh eeeeeeed ja taimerasvad :p)
valge suhkur (kodus vaid külalistele)
komme ei tarbi ka eriti tihti, vaid siis kui keegi assortiid toob vms
määrdemargariinid ja majonees Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |