Doora Kokaõpilane 2008-07-13 23:58:09 |
Kindlasti ei osta ma mitte ühtegi toiduainet Grossi poest- ei kana ega liha! Ka ei osta ma kulinaarialettide toodangut üleüldse. See peab ikka väga suur häda olema kui sealt miskit ostan. Ma pole elus söönud kiirmakarone ja koju ei osta ma endale neid pulbrisuppe. Salvesti toodangust sööme aint borshi ja suvesuppi. Poekooke ma ka tavaliselt ei osta vahest harva Pihlaka sefiiritorti. Midagi on kindlasti veel aga ei tule meelde! http://doora-doora.blogspot.com/ |
|
Jean-Pierre Kokaõpilane 2008-07-14 07:03:06 |
Jah Grossi poed läksid ka minu poolt 7-8 aastat tagasi nimekirja "mitte minna, kui siskonna eest hoolitseda tahad!" Kui raha pole kusagile panna siis võib ju tänaval kerjusele anda või heategevuseks annetada. Saatusliku otsuse tegin peale seda, kui palgapäeva puhul ostsin suurema tüki ilusat lahtist sinki ja kamaka värsket liha sašlõki jaoks. Paar tundi hiljem rändasid mõlemad prügikasti. Lahti lõigates tuli päevavalgele juba roheliseks läinud sisu ja tuba täitus haisuga, mis vägisi viis mõttele hakata taimetoitlaseks:) Kuigi köök pidavat olema naiste kuningriik siis parimad kokad on ikkagi mehed!!!:) |
|
Kiilike Abikokk 2008-07-14 07:29:36 |
Valmistoite ei osta,maitsestatud lihasid ei osta igasugu magusaid küpsetisi ei osta poest. Keeduvorstid ja viinerid, sardellid on juba aastaid mitte soovitatavate toiduainete nimekirjas. Viljalihaga mahlasid ikka aeg-ajal satub korvi. Kui taigna tegemiseks kulub suurem kogus rasvainet siis kasutan siiski margariini aga samas enamasti siiski õnnestub võiga teha. Sakslaste praevorste ostan küll ja julgen ka lastele anda :) (aga ainult neid mis on sihukesed hallid). Saaremaa juuste ostan. Viimane muutus mis toidulaual aset leidis - ei kasuta enam kõrgema sordi nisujahu :) | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-14 08:04:03 |
Sarnaselt Kiilikesega, ei osta juba aastaid keeduvorsti, viinereid ja sardelle. Samuti ei osta margariini. Olen ka loobunud maitsestatud jogurtitest, kohukestest ja magusatest kohupiimadest. Samuti ei osta enam võileiva peale panemiseks ja niisama söömiseks juustu. Kreekapähklijuustu kulus, mul ikka kiloke kuus kuni ca aasta tagasi jätsin järgi. Küll ostan juustu toiduvalmistamiseks. Ka maitsestatud, marineeritud lihatoodetest olen loobunud. Isevalmistatud on paremad ja ka hinnalt soodsamad. Kooke ja magusat ka ei osta, sest ei ole magusa sõber. Samuti ei leia teed minu toidulauale valmistoidud, külmutatud kalapulgad, kotletid ja muu säärane kraam. Pelmeene siiski ostan. | |
Katja Abikokk 2008-07-14 08:09:36 |
peale linnast maale kolimist pole poest mune ostnud (naabripoiss kingib lahkesti oma aias siblijate mune :)). piim on kuidas kunagi - vahest saan pesuehtsat maapiima, millelt rammus koor vaja pealt koorida, kehvemal ajal poepiim. siga tuleb äia käest - täitsa tapavärske liha - osa läheb siiski sügavkülma, sest iga päev siga ei tapeta :) mina söön ikka veel purgisuppi. mulle meeldib salvesti hernesupp, kui see pisut vedelam teha, kui ette nähtud ja siis kergelt püreerida. ja purgisalatid lähevad ka veel peale ("toome", "tervise") aga selle kiiksu saab küll vabalt raseduse arvele kanda :D :D poest ei osta taimerasva-kohukesi, kui üldse, siis kärums'i omasid. viinereid nii harva kui võimalik - kui ostan, siis poja nurumise peale rannarootsi delikatess-viinereid. jutu järgi tundub, nagu elaksin maatalus kuskil metsa sees.. tegelikult aga mugavustega korteris linnast veerand-tunni tee kaugusel :D | |
Sussukas Abikokk 2008-07-14 09:02:15 |
Meie oleme loobunud poe sinkidest ja suitsukanast. Liha ostame ka tavaliselt terve sea kahe perepeale ja siis tükeldatult sügavkülma.
Tarbime palju poolvalmis suppe. Aga vanaema tehtud. Poe omi tõesti harva, kui väga-väga kiire on ja minul jaksu pole. Ja vanaema supid ka otsas.
Poe piima ka pole ligi pool aastat ostnud.
Unistan korralikust OMA keldrist, et saaks rohkem asju ise sisse teha. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Edith Abikokk 2008-08-07 01:04:06 |
ketsup kindlasti üks asi mida minu köögis ei ole ja ei tule. majonees peaaegu samas kategoorias.
proovin vältida ka kõigi asjade eht eestlaslikult hapukoorega ülevalamist. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Fre Abikokk 2008-08-09 23:26:42 |
Edith:
Meile tuli ketšup tagasi, peale ca 10 aastast pausi kui tõeliselt vihastasin mõnede inimeste kombe üle kõike ketšupiga üle valada. Minumeelest on ketshup ebakvaliteetne toode ja teiseks ei salli ma kui kõikidele toitudele üks ja sama maitse külge poogitakse. Viimasel ajal oli meil paar ühe-portsu ketšupit kapis laste sõprade jaoks kes ei saanud ilma nendeta kuidagi hakkama. Nüüd saabus majja Heinzi ketšup ja olen seda ka ise kasutanud. Aga vaatan et mu kallis kaasa kipub seda kuritarvitama, nii et mine tea, äkki peab jälle oma seisukohti radikaalsemaks muutma. ketšup kindlasti üks asi mida minu köögis ei ole ja ei tule. majonees peaaegu samas kategoorias. proovin vältida ka kõigi asjade eht eestlaslikult hapukoorega ülevalamist. |
|
Mann Abikokk 2008-08-10 09:39:08 |
Fre:
ma jäin mõtisklema, et kuis on nii radikaalseid samme võimalik teha? meil käivad kõik poes ja ostavad ja söövad seda, mis meeldib... Edith:
Meile tuli ketšup tagasi, peale ca 10 aastast pausi kui tõeliselt vihastasin mõnede inimeste kombe üle kõike ketšupiga üle valada. Minumeelest on ketshup ebakvaliteetne toode ja teiseks ei salli ma kui kõikidele toitudele üks ja sama maitse külge poogitakse. Viimasel ajal oli meil paar ühe-portsu ketšupit kapis laste sõprade jaoks kes ei saanud ilma nendeta kuidagi hakkama. Nüüd saabus majja Heinzi ketšup ja olen seda ka ise kasutanud. Aga vaatan et mu kallis kaasa kipub seda kuritarvitama, nii et mine tea, äkki peab jälle oma seisukohti radikaalsemaks muutma.ketšup kindlasti üks asi mida minu köögis ei ole ja ei tule. majonees peaaegu samas kategoorias. proovin vältida ka kõigi asjade eht eestlaslikult hapukoorega ülevalamist. |
|
Hexy Abikokk 2008-08-10 10:35:52 |
Fre:
ma olen suga täitsa nõus, mis mõttega mina vaaritan erinevaid toite, kui pärast on maitse igal toidul ikka sama
Edith:
Meile tuli ketšup tagasi, peale ca 10 aastast pausi kui tõeliselt vihastasin mõnede inimeste kombe üle kõike ketšupiga üle valada. Minumeelest on ketshup ebakvaliteetne toode ja teiseks ei salli ma kui kõikidele toitudele üks ja sama maitse külge poogitakse. Viimasel ajal oli meil paar ühe-portsu ketšupit kapis laste sõprade jaoks kes ei saanud ilma nendeta kuidagi hakkama. Nüüd saabus majja Heinzi ketšup ja olen seda ka ise kasutanud. Aga vaatan et mu kallis kaasa kipub seda kuritarvitama, nii et mine tea, äkki peab jälle oma seisukohti radikaalsemaks muutma.ketšup kindlasti üks asi mida minu köögis ei ole ja ei tule. majonees peaaegu samas kategoorias. proovin vältida ka kõigi asjade eht eestlaslikult hapukoorega ülevalamist. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |