Jean-Pierre

Postitusi: 15

Tiitel: Kokaõpilane

RETSEPTID

Viimased postitused

2014-02-04 23:20:55
Huvitav rubriik!;) Pole juba paar aastat kuidagi siia sattunud ja nüüd siis! Eks selle Eesti köögi tutvustamisega ole nagu ole... Mõned aastad juba ise Prantsusmaal oldud ja üllatusi ja nalja ka sellega saanud;) Mõningad juhtumised siis: - Sai siis täitsa ehtsat eestimaist LEIBA!!! ja põdralihast suitsuvorsti!!! (ei hakka pikalt seletama, kuidas kohale jõudis;) Tegin siis tööle minnes mõned "mehised" võileivad endale kaasa. Lõunapausi ajal koukisin välja. Terve ruum täitus mõnusa aroomiga. Sülg jooksis juba endal liitrite kaupa. Kohalikud kolleegid uurisid millega tegemist ja ega see tervisele ohtlik ole!?!? Selgitasin üksikasjalikult mis ja kuidas. Vaadati küll naljakalt.Lõpuks üks julgem küsis maitsta. Ega mul kahju polnud! Samas oli ruumis üks jahimees, kes jagas matsu ja ütles kohe, et ära hakka head kraami raiskama, need ei saa ju aru sellest... Andsin ikka. Oi kurjam! Vend ähkis ja öökis tükk aega:((( Veel mitu päeva hiljem kirus, et maitse ei lähe suust ära! Jahimees selgitas pärast, et enamus noortest ei tea mis on "hea" ja kui neile steriilset kolmnurkset võileivakest ei anna, siis ei ole söödav! Vaat siis kurat! Raiska veel head kraami:(( -Ei olnud päris Eestimaine köök. Naine tegi kaasa täitsa kodust tatraputru küüslaugu ja pekikuubikutega. Mida sa hing ikka veel kiirel lõunapausil tahad! Kui sai see soojaks lastud, avati kohe aknad, et puhkeruumi tuulutada.... Soovitus Prantsusmaal olles... Kui tuleb isu koduse köögi järele, siis tuleb külastada niinimetatud "venelaste poode". Keegi siin mainis, et kohupiimana võib kasutada "creme fraiche"... Mnjah... kui kohupiima pasta ja hapukoore vahepealset vedelat ainet kannatab kohupiimaks nimetada, siis küll... Kõikides suuremates linnades on need " venelaste poed" olemas. Tegemist siis üldjuhul "idablokist" pärit väikepoodnikega. Enamus kaubast pärineb Saksamaal spetsiaalselt nendele poodidele mõeldud kaubaga. Pole päris oma, aga ajab asja ära. Saadaval must leib, Saksa Leedu või Läti toode (ise soovitan viimast, kuigi harva saada...), "Doktori vorst" (tean-tean, ebatervislik ja mida iganes, kuid nostalgiahetkedel pitsi külma viina kõrvale väga hea!), erinevad marineeritud ja soolatud kurgid ja tomatid, hapukapsas, sutisukala (mida prantsuse poodidest naljalt ei leia), präänikud, kali(!), ja muidugi korralik valge viina valik (hind krõbe, kuid kvaliteetne). Ja muidugi...kohupiim! Pole küll päris tavaline. Selline 100g pakkides ja ainult vanilje maitseline, kuid ajab asja ära, kui siu kohupiimakookide järele;) Soovitan vältida "segupoode" ? la "vene-armeenia-liibanoni-jne." Seal üldiselt valik nigel ja kvaliteet alla arvestuse. Edu avastamisel ja ehk oli kellelegi postitusest kasu;)
2009-01-04 14:47:09
Hääd Uute maitsetega Aastat kõigile! Kellele Prantsuse köök istub ja keel "parleetab" sellele hulganisti retsepte siit: http://regions.france3.fr/cote-cuisine/ Kõik pole just rahvuslik köök kuid leiutamist jagub :) Tegemist siis retseptidega, mida näidatakse kanalil TV5 Monde hommikuti 09.30. Ise sai just proovitud teha sealt leitud mandli kooki. Vaatasin, et meie retseptikogus on mandlikooke erinevaid, kuid täpselt sellist polnud. MANDLIKOOK (esialgne retsept) 180 g jahvatatud mandleid 180 g tuhksukrut 1 suur supilusikas jahu 1/2 pakki küpsetuspulbrit 6 muna määrimiseks võid Veidi mugandasin ja tegin enda jaoks asja lihtsamaks. Võtsin suhkurt ja mandleid 200 g (lihtsam mõõta, kui kaalu pole:), 7 muna (kuna suhkurt ja mandleid rohkem), 1 suure kuhjaga sl jahu, 1 teelusikas küpsetuspulbrit (kust kurat mina tean millised pakid neil on). Valmistamine: Eraldada munavalged-kollased. Munakollased tuhksuhkruga vahustada. Lisada jahvatatud mandlid, jahu ja küpsetuspulber. Munavalge vahustada kõvaks vahuks ja lisada tainale "hellalt" segades ühtlaseks massiks. Mina tegin lahtikävas vormis. Vorm seest võiga määrida ja kergelt jahuga üle puistada. Vala mass vormi. Ahi eelnevalt kuumutada 250 kraadini. Tainas vormiga ahju. Kui tainas hakkab ahjus kerkima siis vähendada kuumust 150 kraadini ja küpsetada 20 minutit. Siis ahjust välja jahtuma ja peale seda vormist välja. Tulemus: SUPER! Kahju et fotokat polnud :( Selline ilus kuldne biskviit kook mõnusa mandli maitsega. Pole ise küll eriline biskviit tortide armastaja, kuid usun, et seda annab väga edukalt kasutada tordipõhjana.
2008-10-21 20:07:33
Sai siis üle vaadatud ka see Palmse Kohvikann. Ausalt öeldes oma raha eest sinna küll rohkem ei lähe. Kui hind oleks poole väiksem olnud siis ei viriseks teenenduse ja toidu maitse üle. Aga seda hinda see küll väärt ei ole. Muidugi punkti "I"-le pani dessert! Sai võtta pannkoogid kirsimoosi ja jäätisega. Kõik super aga... ei tea kust kohast nad neid "plastmassijuppe" (ei mäleta seda peent nime nendele magusatele värvllistele jublakatele, mida tortide peale pannakse) leidsid ja paksult pannkoogid nendega üle valasid!
2008-10-21 19:43:10
[1quote]Nüüd on Nami-namis olemas Pierre Hermé brioššitaina retsept. Kui teed sellest nt rosinabriošše, siis vormi 45grammised kuklid, pintselda pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus 12-14 minutit. Keeksivormis küpsetatava Brioche Nanterre jaoks võta 375 g brioššitainast, vormi neljaks palliks, aseta need keeksivormi, tee kääridega peale sisselõiked, pintselda munaga ja küpseta 180kraadises ahjus 25 minutit.[/quote] Nii, sai siis see ära proovitud :) Tegin täpselt antud retsepti järgi. Tainas tõesti ülitihe ja kleepuv, kartsin, et mikser annab otsad. Aga lõpptulemus... SUPER! Kuna olin nii "tark", et otsustasin hooga seda tegema õhtul suht hilja (no tuli hoog peale:) ) siis tuli esime ports ahjust välja öösel kella 01.30 paiku :) Sa kurjam millist lõhna terve maja täis ja soojast peast nende maitse... Ei hakanud mina tainast 45 g pallideks jagama. Parajalt peopesa sees pallid valmis ja kergelt lapikuks. Tuli 17 tk. Nende eelis on see, et veel 4 päeva hiljem (jätsin spetsiaalselt ühe seisma) on maitse ja värskus endine. Muidugi soojast peast just ahjust tulnuna on parim. Tegelikult kannatab seda retspeti täpselt maitse järgi mugandada. Soolasemaks pole küll mõtet teha kuid erinevad magusaastmed on võrratud. Igaljuhul minu tänud ja lugupidamine inimesele, kes selle siia üles riputas!
2008-08-15 19:52:46
Pille:
Jean-Pierre:
Selline kõsimus, kas keegi oskaks anda "brioche", "baquette" ja "croissant" tõelisi retsepte?
Kes nüüd seda öelda oskab, kas see on "tõeline" croissant'i retsept, aga retsepti autoriks on üks hetke kuumimaid prantsuse kondiitreid, Pierre Hermé, nii et peaks olema üsna autentne retsept. Retsept siin.
Tänud! Lugesin...lugesin...kratsisin pead ja jälle lugesin. Fakt on see, et üritan selle järgi midagi teha. Nagu aru saada siis tuleb kohe üks päev vabaks võtta :) Olen juba tüdinenud nendest tuimadest rullis saiakestest, mida siin müüakse croissantide pähe. Kas õpin ise õigeid tegema või... või tuleb jälle sinna kohale sõita, kus neid teha osatakse (iseenesest pole mul ka selle teise variandi vastu midagi :) )