Mikser

Lilly_Munster
Abikokk
2009-04-29 13:19:51
Thredahlia:
Täitsa offtopic, aga mina olen viimasel ajal 200 ml vahukoort ja kuni 3 munavalget vabatahtlikult vispliga vahustanud - kauss ja vispel ainut olgu mugavad :) Kuigi mikser on täitsa olemas. See ei võta üldse nii palju jõudu ega aega kui arvatakse.
Ehhee, minu lemmik telekokk väitiski, et tõeliselt hea vahukoore saamiseks peaks viimase otsa kindlasti käsitsi vispeldama. Aga mina ei ole kokk, kel Michelin kapis, vaid blond, kel kukuvad kohe käed otsast. :) Munavalget olen ma kunagi püüdnud käsitsi vahtu ajada piparkoogi glasuuri jaoks, ei kukkunud see mul välja. Leivatainast on ülimugav mikseriga teha. Värsket pastat ka :P
Tiina
Abikokk
2009-04-29 13:58:29
Lilly_Munster:
Thredahlia:
Täitsa offtopic, aga mina olen viimasel ajal 200 ml vahukoort ja kuni 3 munavalget vabatahtlikult vispliga vahustanud - kauss ja vispel ainut olgu mugavad :) Kuigi mikser on täitsa olemas. See ei võta üldse nii palju jõudu ega aega kui arvatakse.
Ehhee, minu lemmik telekokk väitiski, et tõeliselt hea vahukoore saamiseks peaks viimase otsa kindlasti käsitsi vispeldama. Aga mina ei ole kokk, kel Michelin kapis, vaid blond, kel kukuvad kohe käed otsast. :) Munavalget olen ma kunagi püüdnud käsitsi vahtu ajada piparkoogi glasuuri jaoks, ei kukkunud see mul välja. Leivatainast on ülimugav mikseriga teha. Värsket pastat ka :P
Eh jah, elasin kaks aastat ilma mikserita ja näe, siiani elus! :D Sain kõik biskviidid ja beseed tehtud. Vahukoort vahustasin Tupperware segistiga ja munavalgeid kahvliga madalas kausis, just nagu mäletan oma ema-vanaema tegemas. Kusjuures kummagi puhul ei läinud aega kauem, kui masinaga mässates.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Uniquegirl
Abikokk
2009-05-20 00:29:49
Otsin ikka veel endale mikserit ja täna poes nägin Boschi köögikombaini , kus on ka mikser. Sinna juurde saab osta ka jäätisevalmistaja aga hind ja kombaini standartvarustus pani mind mõtlema, kas on ikka hea toode. Nimelt maksab see natsa alla 3000 krooni aga tohutult palju tarvikuid kaasas. Samas aga kui võtta kenwood või krupsi siis 7 000 krooniga saad masina ja mõned segamise otsikud. Oskab keegi kommenteerida boshi köögikombaini
Zapxpxau
Abikokk
2009-05-20 11:50:18
Ei oska kommenteerida, aga eks paistab jah, et hinnale vastavalt on palju plastmassi, segamiskauss kah plastmassist, mis mind eriti ei vaimusta. Pigem võta pisi-Kenwood. Kenwoodi köögikombain Kenmix, ntks HobbyHallis 2300,- Olemas 3L terasnõu ja võimsust ka pisut rohkem 650W. Pluss siis vidinaid kah.

Zap*

Netcat
Abikokk
2009-05-20 14:16:23
Hobby Hallist ei ostaks mina ühtegi liikuvate osadega riista, sest kui mul oma mikserile varuosa vaja oli, siis oskasid nad ainult käsi laiutada ja mind minema saata. Lisaks sellele on ajakirjandusest läbi käinud, et paari kuu pärast lõpetab Hobby Hall üldse tegevuse Eestis. mis pärast seda sealt ostetud kraami garantiist saab, dunno.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Fre
Abikokk
2009-06-16 15:27:55
KitchenAid kodus.... Eks peab siis seda finantspõntsu nüüd igasugustesse toitudesse õhu sissevispeldamisega kompenseerim...... Farwell, 5500 eek. Kuna tuttav lubas USAst lisasid tuua, siis läks ostmisega kiireks. Helistasin eile neile, et kas veel on selle hinnaga KA Artisani. Kontorist öeldi esimese hooga et ei ole, nüüd kallimad. Kaupluses õnneks siiski oli veel müügil.... Kaalusin hoolega ka Ameerikast ostmist aga kaalukeeleks sai, et sellise võimsuse juures on adapter omajagu kallis. Miksri oleksin saanud lausa 200 usdiga, aga adapter oleks maksnud üle tuhande krooni ja lisaks on asi ise nii raske et ei taha vanemal proual tassida lasta - postikulu ca 125 usd. Nii jõudiski Ameerikast toomise eelarve Eesti hinnale väga lähedale.
Zoozi
Abikokk
2009-06-16 17:12:47
Ma käisin täna Farwellis ja näppiIsn ka seda KitchenAidi. Kuid kuna meil paari päeva jooksul on mitu asja üles öelnud, nagu telekas, pesumasin, köögilamp ja pliit vajab ka vahetamist, siis näppimiseks asi jäigi. Ei julgenud mehele iitsata ka, et selline asi võiks nagu olla. Ootame paremaid aegu :D

Zoozi tegemised

Fre
Abikokk
2009-06-27 00:23:39
Zapxpxau:
Ei saa jah aru, miks see KA nii palju maksab, võimsust polegi omal eriti - 325W !?! :mad:
Nagu ma nüüd aru saan on see KA võimsuse näitaja siiski valdava osa mikseritega võrreldes palju vingem sest masin ise on mingi teise süstemiga - planetaarülekanne, st läheb vähem auru vileks ja teiseks keerleb vahustaja/segaja kahte pidi, st vahustaja teeb ühtepidi ringe oma kinnituse otsas ja teistpidi ringe ümber oma telje. Jeesus, raketiteadus. Ühesõnaga teadjamad selgitavad. Aga esimeste katsetuste tulemused näitavad et nt koogi peale mineva biskviidi munade kogust peaks veerandi võtta vähendama kui tahta samadesse vormidesse mahtuda....
Lilly_Munster
Abikokk
2009-06-28 13:08:46
Fre:
Zapxpxau:
Ei saa jah aru, miks see KA nii palju maksab, võimsust polegi omal eriti - 325W !?! :mad:
Nagu ma nüüd aru saan on see KA võimsuse näitaja siiski valdava osa mikseritega võrreldes palju vingem sest masin ise on mingi teise süstemiga - planetaarülekanne,
Eks see v?imsus ikka mingid piirid seab, ole sa kuitahes osav insener, perpetum mobilet pole veel leiutatud :) Euroopas olen ma näinud KAl ainult 300-vatiseid. Tegelikult on neil v?imsamaid tükke ka, mis passivad paremini leivataina segamiseks, ainult nende importimine üle lombi tasub üsknes kohvermeetodil ära.
Fre
Abikokk
2009-06-28 22:38:01
Lilly_Munster:
Eks see v?imsus ikka mingid piirid seab, ole sa kuitahes osav insener, perpetum mobilet pole veel leiutatud :)
No tolmuimejatel ntx on konkreetselt võimsus ja imemisvõimsus, ma tõesti ei tea kas see niisama võimsus on undamisvõimsus või mis, aga osadel juhtudel on muidu võimsus (mulje jätmiseks) vinge aga imemisvõimsus väikesepoolne.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>