Mikser

Fre
Abikokk
2009-07-02 12:11:52
Pille, kas sa oskad nats kommenteerida KAga munade vahustamist - mul lähevad munavalged alati mingiks imelikuks klotsiks (jube kõva ja tihke vaht) ja nüüd üritasin teha beseed Pavlova jaoks ja see tuli välja nagu eiteamis - 1.5 h ahjus 160/110 ja pärast ahjus jahtus, kleebib nagu jube ja täiesti tatine, lisaks all mingi siirupine ollus. Pidanuks olema krõbe besee (ainult muna ja suhkur). Biskviitkattega kook nägi ükskord lihtsalt välja nagu Tatrate ee-eel-eelmäestik (sakiline), aga siis oli konsistents ok ja maitse ka.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-02 13:44:09
Fre:
Pille, kas sa oskad nats kommenteerida KAga munade vahustamist - mul lähevad munavalged alati mingiks imelikuks klotsiks (jube kõva ja tihke vaht) ja nüüd üritasin teha beseed Pavlova jaoks ja see tuli välja nagu eiteamis - 1.5 h ahjus 160/110 ja pärast ahjus jahtus, kleebib nagu jube ja täiesti tatine, lisaks all mingi siirupine ollus. Pidanuks olema krõbe besee (ainult muna ja suhkur). Biskviitkattega kook nägi ükskord lihtsalt välja nagu Tatrate ee-eel-eelmäestik (sakiline), aga siis oli konsistents ok ja maitse ka.
Fre, ilmselt vahustad üle, st lööd õhu uuesti välja. See on täiesti võimalik. Proovi väiksema kiirusega ja hoia n-ö silma peal. Munavalgeid tuleks vahustada alguses võimalikult aeglaselt (ca 2-3 minutit); alles siis, kui mass on ühtlaselt vahune-hallikas, tuleks kiirust tõsta.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2009-07-03 15:20:23
Aitäh, Pille. Tundub et KA tahab harjumist. Peale sakilist biskviiti otsustasin olla ettevaatlikum ja seekord segasin biskviiti vähem. Nüüd näikse et vanemate pidulikuks 40. pulma-aastapäeva õhtusöögiks on valmimas omletitort vahukoore ja maasikatega. Ohmavaenelollike ja minu võimas massssin......
Fre
Abikokk
2009-07-04 08:30:34
Täienduseks - tegingi tordipõhjad uuesti, seda pole küll varem juhtunud. Biskviit oli ikka nii mõttetu. Vahukoort vahustasin KAga ja kunagi pole mul selleks nii kaua aega läinud - kartsin väga et läheb võiks kätte.....
Fre
Abikokk
2009-07-08 19:01:08
Luban, et ma lõpetan varsti pihusoleva teema pideva KitchenAidi jutuga täitmisega aga mõtlesin et panen siia veel hoiatuseks kirja tähelepaneku ja isikliku kogemuse, et Euroopa KA mikseriga ei sobi Ameerika päritolu jäätisekopsik. Mulle tuli see muidugi üllatusena ja praeguseks on eesti mehe kuldsed käed miski hädapärast toimiva skeemi välja töötanud aga üldiselt ei soovitaks proovida. Selgub, et nimetet sobimatusest on ka vastavates foorumites ja blogides juttu, nt siin http://www.davidlebovitz.com/archives/2009/06/will_a_kitchenaid_from_america_w.html
Erx
Kokaõpilane
2009-07-21 14:57:46
Olen KitchenAidi levitamisega Eestis lähedalt seotud ja selgitaksin natuke hinda puudutavaid tagamaid :) Jah, Ameerika turul on KA tõesti oluliselt odavam kuid see ei tulene meie kohalike ahnusest vaid juba KA poolsest hinnapoliitikast. Ameerika turule tehtud mikser on juba kaupmehe jaoks oluliselt odavam. Artisan Mikseri täishind on nii meil kui mujal Euroopas suurusjärgus 9000eeki. Samas on saadaval ka n.ö. Classic versioon (väikste erinevustega ja valge) täishind suurusjärgus 7000eeki. Samas, kaitseksin hinda (lisaks välimusele, omadustele jne mida me kõik teame) sellega, et saate kaasa 5 aastase garantii, mida konkurentide juurest naljalt ei leia. Kuna hetkel kõik kaupmehed suuri allahindlusi teevad, on võimalik ka KA hea hinnaga kätte saada - soovitan vaadata Stockmanni, Kaubamaja, Rocca al Mare või Ülemiste keskuse poole ;)
Fre
Abikokk
2009-07-21 15:26:52
Erx:
Olen KitchenAidi levitamisega Eestis lähedalt seotud ja selgitaksin natuke hinda puudutavaid tagamaid :) Jah, Ameerika turul on KA tõesti oluliselt odavam kuid see ei tulene meie kohalike ahnusest vaid juba KA poolsest hinnapoliitikast. .... Samas, kaitseksin hinda (lisaks välimusele, omadustele jne mida me kõik teame) sellega, et saate kaasa 5 aastase garantii, mida konkurentide juurest naljalt ei leia.
No ma umbes sama tulemuseni jõudsin ka ise - et mikser on otstarbekas osta Eestist. Aga vähemalt Farwellis öeldi, et jäätisekaussi pole neil kunagi olnudki ja ei tule ka lähiajal. Niiet ei jäänud üle muud kui Ameerika + osavad käed.
Erx
Kokaõpilane
2009-07-21 15:44:22
Lugesin just foorumi reegleid ja märkasin hirmuga, et reklaamimaigulised postitused on keelatud, seega, kahjuks olen sunnitud kommentaaridest hoiduma :)
Ussicke
Abikokk
2009-07-21 16:16:03
Erx:
Lugesin just foorumi reegleid ja märkasin hirmuga, et reklaamimaigulised postitused on keelatud, seega, kahjuks olen sunnitud kommentaaridest hoiduma :)
Minu meelest see küll "päris" reklaam ei ole, pigem kasulik informatsioon - ja sinu tekst ei tee ju ühtegi teist toodet maha. Mina sain küll hulga targemaks ega tunne mingit pressimist, et osta-osta-osta :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-21 16:18:57
Ussicke:
Erx:
Minu meelest see küll "päris" reklaam ei ole, pigem kasulik informatsioon - ja sinu tekst ei tee ju ühtegi teist toodet maha. Mina sain küll hulga targemaks ega tunne mingit pressimist, et osta-osta-osta :)
Erx, Ussickesel on õigus - lausreklaamil/varjatud reklaamil ja asjalikel seletustel on vahe. Su esimene postitus oli täitsa lubatu piires :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>