Raamatud toidugurmaanidele

Proua Simpson
Postitusi: 177
Abikokk
2008-06-27 11:31:19
No mulle tunduvad need esimesed peatükid ka natuke kohmakad. Panen seda küll tõlke süüks (tõlkija pole vist suutnud seda religiooni/uskumuste ja toidu suhet haarata), aga mõnes kohas olen täheldanud, et autorgi ei suuda vist seda vanimat toiduajalugu mõistlikult edasi anda. Nojah, eks see see vanim ajalugu vist mõistatamine olegi, palju neid 3000 aasta vanuseid kirjalikke retsepte ikka on :)
Metsvaarikas
Postitusi: 121
Abikokk
2008-06-27 12:48:58
Mina ei suuda lugeda raamatuid, kus valmistatakse isuäratavaid toite. Kui ma esimest korda lugesin raamatut „Nagu šokolaadi keeduvesi”, siis ma pidin koguaeg köögivahet jooksma, et midagi maitsvat saaks suhu pista. See lemmik kuulub mul juba viis või kuus aastat igasuvisesse kohustuslikku rannalektüüri.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-07-24 19:15:21
Lõpetasin täna Jane Webster'i "At My French Table - Food, Family and Joie De Vivre in a Corner of Normandy". Kui ma peaks nüüd imekombel Normandiasse sattuma, siis teaksin kohe milliseid turge külastada ja millistes restoranides einestada. Soovitan kõikidele frankofiilidele ja prantsuse köögi nautijatele. Imeilus raamat ja boonuseks on peatükkide vahel olevad retseptid. Vaadake ka tema kodulehte, äkki soovite isegi tema chateaus peatuda ;)

Zap*

Proua Simpson
Postitusi: 177
Abikokk
2008-08-06 12:43:21
Proua Simpson:
Jussi Talvi "Gastronoomia ajalugu"
Raamat sai mõni aeg tagasi läbi. Lõpuosa lugesin diagonaalis. Lõppkokkuvõtteks ei soovita eriti kellelegi - ehk leidub paremaid gastronoomia ajaloo raamatuid? Kui, siis ehk lugeda originaalis.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-08-06 13:51:31
Panen siia teemasse, sest Darra Goldsteini "Georgian Feast" ei ole pelgalt kokaraamat. Tubli poole raamatu mahust moodustab ülevaade Gruusia ajaloost ja (toidu)kultuurist. Lisaks on toodud enamkasutatavate toidu- ja maitseainete ning muidugi veinide tutvustus. Palju kasu on gruusiakeelsete nimetuste äratoomisest, seda nii toitude kui ainete osas. Raamatu lõpus on ka soovitatud kirjanduse loetelu, nii toidu kui maa kohta. Pikem jutt siin.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-08-08 10:19:25
Tükk aega võtsin hoogu ja nüüd panen siia oma elamused kirja. Ma "neelan" selliseid raamatuid. Eelpoolmainitutest "Koka rännakud" on üks mu lemmikraamatuid. Loetud ka Mayle Provence'i sari, Marlena di Blasi Veneetsia-päevadest (Palazzosse pole ma kahjuks temaga veel jõudnud) ja ka "Suvi Kreeka tavernis". Aga nüüd neist, millest (minu meelest) pole siin veel räägitud: * "Toidumaitsja" Ugo di Fonte - pisut uksumatu, humoorikas lugu keskaegsest toidumaitsjast Ugo di Fontest. Ja sealjuures ka muidugi neist toitudest. http://www.apollo.ee/product.php/0663020 * "Prantsuse naudingud" Peter Mayle - see meeldis mulle isegi rohkem, kui tema Provence'i lood (eriti need, mis peale esimest tulid :)). Mõnusalt kirjutatud lood prantslaste toiduarmastusest. http://www.apollo.ee/product.php/0307488 * "Viis neljandikku apelsini" Joanne Harris - haarav romaan Prantsuse külaelust, ühest naisest, tema elust, saladustest, tema ema köögikunstist, tema enda söögikunstist ja kohvikupidamisest http://www.apollo.ee/product.php/0663012 * "Maitseelamused Provence's" Ingrid Wikholm - sisuliselt kokaraamat, aga lisaks kirjeldab meeleolukalt Provence'i eluolu kuude kaupa. http://www.apollo.ee/product.php/0307216 * "Koos, see on kõik" Anna Gavalda - toiduteemat puudutatakse vähem, aga millegipärast tuli see raamat siiski kohe meelde, kui seda postitust hakkasin tegema, vbl sellepärast, et üks peategelane on peakokk ja romaani lõpuks valmib taas üks kohvikuke Pariisi tänavatele :) http://www.apollo.ee/product.php/0721058 * "Aasta maailmas" Frances Mayes - seekord reisib Frances aasta otsa mööda maailma eri paiku ja ei jäta muidugi ka kohalikke toite proovimata-kirjeldamata http://www.apollo.ee/product.php/0304074 * "Oliiviistandus" ja selle järjed Carol Drinkwater - see lugu, vana maja renoveerimine, köögiviljakasvatus, toidud, veinid, Provence jne, paneb lihtsalt suu vett jooksma. http://www.apollo.ee/product.php/0308662 PS! Vabandan, kui mõnest neist juba enne räägitud oli!

http://jucjaco.blogspot.com/

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-08-08 11:21:37
Too Ugo di Fonte on superhea raamat. Ma kunagi ammu ostsin selle raamatu vaid Arcimboldo pärast. Ja nüüd kuulub ta nende hulka, mida aastas korra ikka üle loen.
Proua Simpson
Postitusi: 177
Abikokk
2008-08-19 21:59:12
Tiina:
5. Jonathan ja Shelagh Routh „Leonardo köögimärkmeid ehk Romanovi koodeks” Leonardo da Vinci märkmed toiduvalmistamise ja lauakommete kohta. Väga lõbus! Retseptid ja õpetused, nii lauakommete parandamise kui köharohu valmistamise kohta. Ja muidugi tema leiutatud geniaalsed köögimasinad.
Tõeliselt geniaalne raamat. Saab hulga naerda, nii et soovitan omalt poolt ka kõigile, kes pole veel lugenud. Kohustuslik neile, kes tahavad teada, kuhu paigutada lauda istuma mõrtsukat, kuhu pühkida puhtaks nuga (kas laualinasse või kõrvalistuja särki?), kuidas sisustada modernset kööki, voltida (veel leiutamata) salvrätikuid, testida lasanjetaigna venivust ja muud säherdust. Poodidest on suure tõenäosusega välja müüdud, aga raamatukogudes on kindlasti olemas.
Frieda
Postitusi: 309
Abikokk
2008-09-22 21:51:49
Loen praegu Paul Richardsoni "Hiline õhtusöök Hispaanias", mis kujutab endast toidurännakut mööda Hispaaniat. Kohati jääb mulle mulje, et emotsiooni on natuke vähe ja kirjeldust palju, aga päris huvitav lugemine sellegipoolest.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Gita
Postitusi: 51
Kokaõpilane
2008-09-26 19:39:33
Veidike kokandust on ka Rex Stout´i Nero Wolfe´i raamatutes. Kokandus on neis küll tagaplaanil, aga sarja põhjal on välja antud ka kokaraamat , kus osadel retseptidel on sarja tekstides olevad toitu kirjeldavad lõigud ära toodud.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>