Jaanikaant Abikokk 2011-01-18 16:50:14 |
Minukiisu:
Aitäh :)
nii nunnu lepatriinu |
|
Triin Abikokk 2011-01-25 10:24:35 |
Tegin pojale sünnipäevaks šokolaadikoogi võikreemiga ja ladusin martsipanist 6nurgad peale. Tort maitses lastele väga. Kes tüki võttis, küsis teise kindlasti lisaks. Kahekordistasin siinseid koguseid. | |
Kodumeeskokk Kokaõpilane 2011-01-26 11:00:08 |
Ilusad koogid ,kuid lugesin hiljuti toiduvärvide kohta ...ausalt öeldes ilusate värviliste asjade vastu kadus kohe isu. Ilusat kollast värvi saab ka sidruni koorest ,aga teades seda mürkide hulka mida kasutatskse apelsini -sidruni istandustes ...kadus ka soov kasutada sidruni-apelsini koort värvides. Lastele küll värvilised asjad meeldivad ,aga kas see toiduvärvidega värvitud martsipan ikka on see mis lastesünnipäevade valitsejaks on saanud. Kohvikutortidega on selge pilt - värv mis värv. Kutsun arutlema teemal - kuidas lisada toidule värvi ilma värvita :) | |
Marju Abikokk 2011-01-26 11:11:24 |
Kodumeeskokk:
Siin on küll vale koht see teema üles võtta, minu meelest nami-namikad on väga suured köögiviljade ja muu säärasega martsipani ja muu säärase värvijad. Ilusad koogid ,kuid lugesin hiljuti toiduvärvide kohta ...ausalt öeldes ilusate värviliste asjade vastu kadus kohe isu. Ilusat kollast värvi saab ka sidruni koorest ,aga teades seda mürkide hulka mida kasutatskse apelsini -sidruni istandustes ...kadus ka soov kasutada sidruni-apelsini koort värvides. Lastele küll värvilised asjad meeldivad ,aga kas see toiduvärvidega värvitud martsipan ikka on see mis lastesünnipäevade valitsejaks on saanud. Kohvikutortidega on selge pilt - värv mis värv. Kutsun arutlema teemal - kuidas lisada toidule värvi ilma värvita :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-26 11:12:32 |
Kodumeeskokk:
Alati saab osta sidruneid-apelsine ökopoodidest, siis ei pea neid tsitruseliste pritsimist kartma.
See Aleksandrikook on saanud kauni värvi paari tilga värske arooniamahla abil ja keeks kauni rohelise tooni jaapanlaste matcha-teepulbri abil:
ANIITRAM on ära teinud tänuväärse töö ja nami-namikatele juba ammu näidanud, kuidas naturaalsete vahenditega värvida martsipani (stiilinäide all) ja Thredahlialt on pärit geniaalne idee kasutada musta toiduvärvina söetabletti.
Nii et ideid on siit foorumist läbi käinud juba küll ja küll (aga ega küll küllale liiga ei tee, nii et kõik uued geniaalsed meeldetuletused ja ideed on oodatud!).
Ilusad koogid ,kuid lugesin hiljuti toiduvärvide kohta ...ausalt öeldes ilusate värviliste asjade vastu kadus kohe isu. Ilusat kollast värvi saab ka sidruni koorest ,aga teades seda mürkide hulka mida kasutatskse apelsini -sidruni istandustes ...kadus ka soov kasutada sidruni-apelsini koort värvides. Lastele küll värvilised asjad meeldivad ,aga kas see toiduvärvidega värvitud martsipan ikka on see mis lastesünnipäevade valitsejaks on saanud. Kohvikutortidega on selge pilt - värv mis värv. Kutsun arutlema teemal - kuidas lisada toidule värvi ilma värvita :) |
|
Lilly_Munster Abikokk 2011-01-26 14:30:17 |
Pille:
Ka ökokaupa on seenevastase t?rjega e mittesöödava koorega. On muidugi muud kaupa samuti, kirjaoskus ja vajadusel korralikud lugemisprillid on kaubandusega suheldes möödapääsmatud ;) Alati saab osta sidruneid-apelsine ökopoodidest, siis ei pea neid tsitruseliste pritsimist kartma. |
|
Minukiisu Abikokk 2011-01-26 15:01:20 |
Mina olen kasutanud martsipani pildi värvimiseks laste porgandimehu ja mustikamahla.Värvid pole küll nii erksad aga sain soovitud tooni ja maitse oli ka hea.Pruuni olen teinud kakaost,kuhu olen paar tilka vett lisanud ja siis kasutanud nagu guašš värvi.Tuleb selline paksem segu teha. | |
Tziiki Abikokk 2011-01-26 16:43:49 |
Mina isiklikult kasutan küll toiduvärve-firma Wilton omi, seega täiesti keemilised. Neid kulub reeglina tordile imevähe (hambatiku otsatäis vist) ja kogu tordist sööb laps ju tüki-seega ei muretse ja jään arvamusele, et olgu tort ikka rõõmsavärviline ja vahva. Igapäevases toidus kommide söömist ei propageeri ja tervislikkust jälgin ka, nii et mis see tükk torti nüüd vahest kurja teeb :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
h_s Kokaõpilane 2011-01-26 22:10:36 |
Pille:
ANIITRAMi postitusest inspireerituna proovisin ühe sünnipäevatordi tarbeks ka martsipani värvimist naturaalsete vahenditega - justnimelt seetõttu, et mulle ei meeldi see tohutu keemia, mis laste tortide peal muidu on. Lisaks kakaole, punapeedile ja spinatile (mida oli näha ka eelmises rivis) proovisin ma ära veel astelpaju, porgandi, vaarika ja mustika.
Minu kogemus näitas, et lihtsalt mahlaga värvida oli väga keeruline - martsipan läks väga vedelaks ja värvi eriti juurde ei võtnud. Seetõttu kuumutasin igat mahla nii kaua, kuni vedelik oli peaaegu ära aurustunud.
ANIITRAM on ära teinud tänuväärse töö ja nami-namikatele juba ammu näidanud, kuidas naturaalsete vahenditega värvida martsipani (stiilinäide all) ja Thredahlialt on pärit geniaalne idee kasutada musta toiduvärvina söetabletti. |
|
Kairi5000 Kokaõpilane 2011-01-27 21:01:15 |
Ka mina otsisin üsna kaua, et leida alternatiivi sünteetilistele värvidele. Lõpuks leidsin sellised taimemahladest tehtud värvid. Need värvid pole küll nii erksad ja kui neid liiga palju panna võib tekkida kerge kõrvalmaitse aga ma olen nendega väga rahul. | |
<< < 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 > >> |