Nipitiri Abikokk 2008-03-20 10:07:21 |
Minu absoluutne lemmik on üks sidrunikook - seda retsepti, mille järgi ise teen, ei leidnud hetkel veebiavarustest üles, aga kõige sarnasem tundib olevat Delia sidrunikoogi retsept. Mina, vastupidi Delia kirjeldusele, teen kooki suures madalas vormis, ja tainast eelküpsetan ka teisiti: valmis taigna surun määritud vormi ilma et laseks enne külmas seista, torgin augud sisse ja siis panen koos vormiga pooleks tunniks sügavkülma. Külmast võetuna pistan otse kuuma ahju ja küpsetan kõigepealt pimedalt, seejärel ilma paberi ja ubade/hernesteta veel natuke ja lõpuks munaga määritult veel paar minutit. Kogu see protsess mõjub ilmselt eelkõige psühholoogiliselt, et oi kus tuleb alles kook! ;) Sidrunikoogid on meil üldse hinnas, nooremad pereliikmed on omandanud sidruniglasuuriga koogi tegemise, mis on ka mõnusalt tugeva sidrunimaitsega. Seda glasuuri (mis imendub täielikult koogi sisse) on mõnusam teha tuhksuhkruga. (Delia sidrunikook on Nami-namis ammu olemas, vahetasin lingi eestikeelse vastu! - Pille) | |
Gita Kokaõpilane 2008-03-21 19:21:51 |
Minu lemmikuteks on väikeste mugandustega Šoti viskikook ja kohupiima-porgandikook | |
Gegegerda Abikokk 2008-03-22 20:42:02 |
Parim on kõrvitsakook, mille retsepti leidsin muffomaniaci blogist www.gegegerda.blogspot.com |
|
Pillepv Kokaõpilane 2008-03-23 12:46:25 |
Meie perel on palju lemmik-kooke, aga minu abikaasa lemmik lapsepõlvest on tuntud "kirju koer". Nami-nami otsing annab sellele terve hulga vasteid: http://nami-nami.ee/otsing.php?val=kirju+koer&action=search&retseptid=on aga eilseks abikaasa sünnipäevaks tegin nii moodi: 2 pakki Selga (valgeid) küpsiseid purustada (leian, et need sobivad küpsisekookidesse kõige paremini) 2 pakki marmelaadikuupe suur peotäis kuivatatud jõhvikaid 175g võid (sulatada) 100g valget šokolaadi - tükeldada pool purki kondentspiima 4 suurt spl mõrudat kakaod Segada kõik kokku ja vajudata kandilisse vormi, mis on toidukilega vooderdatud. Peale sulatada 250g šokolaadi, mis on segatud paari spl kuuma veega (et ei tahkuks väga kõvaks) ja puistata nonparelle, et oleks ilus ja värviline. Väga hea ja šokolaadine maius, mida väikese tüki kaupa süüa saab :-) Maitseb eriti hea kui on paar tundi saanud külmas seista. | |
Hellioone Kokaõpilane 2008-03-23 14:49:22 |
Nami-nami Manhattani juustukoogile ei ole ma tõepoolest väärilist vastast leidnud - keskmiselt 2 korda kuus. Digestive'ite asemel kasutan küll hoopis kohalikke spekuloose, suhkrut põhjale ei lisa ning vahel olen katsetanud siinsete piimalettide toorjuuste, aga jõuan alati kaarega Philadelphia toorjuustuni tagasi. Krabangi paar pakki spekuloose täna kaasa, et homme juba Eestis kodustele rõõmu valmistada :) | |
Kait Abikokk 2008-03-27 13:18:01 |
Minu pere viimase aja lemmik on porgandikook toorjuustuglasuuriga. Need lemmikud vahelduvad tegelikult. Leiad mõne hea retsepti ja siis seda teed ikka ja jälle, kuni tüdimus peale tuleb. Mingi aja pärast korduvad taas.
Veel on lemmikuteks olnud: kräsupea (kiire variant: kodumaine valmis tordipõhi, kirsikompott, hapukoor, shokolaad, veidi rõõska koort. Tordipõhi pooleks lõigata, pealmine pool kuubikuteks lõigata ja hapukoorega seagada. Kirsikompoti vedelikuga immutada alumine pool, laduda kirsid ka selle peale ja siis see pealmine segu peale valaga. Shokolaad sulatada, segada hulka veidi kohvikoort ja koogi peale niristada), tosca kook (olen vahel mandlilaastude asemel kasutanud kookoshelbeid), mustpea kook (seda retsepti pole praegu käepärast kahjuks). [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Qsti Abikokk 2008-03-30 12:47:00 |
Ühte lemmikut on raske välja valida aga kui nüüd ja kohe pean midagi ütlema siis oleks võitjaks see tort: valge šokolaadi ja marjavahu tort. Valio mustikakook on ka alati hea...ei, tegelikult see lemmiku väljavalimine on ikka võimatu. Nii erinevaid häid asju olemas. | |
Zapxpxau Abikokk 2008-03-30 16:41:00 |
Top kolme kuuluvad Schwarzwälder Kirschtorte, Napoleonikook moosi ja vahukoorega :P ja Sachertorte. Hetkelised lemmikud muutuvad nii ja naa, aga need kolm püsivad läbi aegade. | |
M2uka Kokaõpilane 2008-03-30 18:48:06 |
Kõiksugu juustukoogid minu suured lemmikud, halva juustukoogi otsa pole veel sattunud kuskil ja erinevaid katsetades on ka alati superhead välja tulnud. :D | |
Mann Abikokk 2008-05-17 18:56:59 |
kui varem oli mu lemmik keeks raudselt vanaema hapupiima keeks, siis nüüd suht samale pulgale tuleb Nigella banaanikeeks. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |