Kärt Abikokk 2008-12-08 00:48:37 |
Tõin poest Farmi naturaalset jogurtit, mille sildilt lugesin, et polnud lisatud ei tärklist ega želatiini. Küll aga oli seal lõssipulbrit. Kas seda koostisainet peaks ka võimaluse korral vältima? | |
Merilin Abikokk 2008-12-08 08:22:22 |
Adonay:
See on küll hea uudis! Kuidas konsistents ka oli?
Lõssipulber on piimaprodukt, aga selline jogurt ilmselt ei pruugi laktoositalumatutele sobida, sest sisaldab bakterite poolt "ära söömata" laktoosi, kuigi on kääritatud toode. Tõin poest Farmi naturaalset jogurtit, mille sildilt lugesin, et polnud lisatud ei tärklist ega zelatiini. Küll aga oli seal lõssipulbrit. Kas seda koostisainet peaks ka võimaluse korral vältima? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Kärt Abikokk 2008-12-08 15:33:10 |
Konsistents oli täitsa hea, parem kui nt Pajumäe oma, see on ikka täitsa vedel. Ütleks, et nagu Activia, kuigi maitse on natuke erinev. Mulle meeldis, tegin sellest külma kastet ja marineerisin ka liha. | |
Kärt Abikokk 2009-05-24 13:43:56 |
Tegin isetehtud jogurtist toorjuustu ning tahtsin küsida, et ehk on kellegi retsepti, kuidas ära kasutada nõrgunud vedelikku mingis küpsetises? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-24 19:23:26 |
Adonay:
Seda saad tavalistes nt pärmitainasaiakeste jms küpsetamisel kasutada vee ja/või piima asemel.
Tegin isetehtud jogurtist toorjuustu ning tahtsin küsida, et ehk on kellegi retsepti, kuidas ära kasutada nõrgunud vedelikku mingis küpsetises? |
|
Erru Kokaõpilane 2009-05-25 16:16:36 |
Ma küsin ka vana teema jätkuks... Plaan proovida Esko talu jogurtist ise kodus jogurtit valmistada. Kaasa aga olevat kusagilt lugenud, et iga kolme jogurtiteo järel tuleks kusagilt uus (mitte ise kodus tehtud) jogurt juuretiseks hankida. On sellel mingi tõepõhi all või saab ikka peale esimest õnnestunud katsetust juuretiseks alati enese valmistatud jogurtit kasutada? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-25 17:00:41 |
Erru:
Erru, jogurtijuuretis võib pika peale ära väsida küll, aga seda ma nüüd küll "garanteerida" ei saa, et see just peale kolmandat korda juhtub :) Küll Sa ise näed, kui jogurtijuuretis hakkab ära väsima (kui nt kreeka jogurtit teha, siis peale mitmendat-setmendat tegu ei pruugi jogurt enam nii mõnusalt kreemine jääda - siis tead, et aeg vahetada).
Ma küsin ka vana teema jätkuks... Plaan proovida Esko talu jogurtist ise kodus jogurtit valmistada. Kaasa aga olevat kusagilt lugenud, et iga kolme jogurtiteo järel tuleks kusagilt uus (mitte ise kodus tehtud) jogurt juuretiseks hankida. On sellel mingi tõepõhi all või saab ikka peale esimest õnnestunud katsetust juuretiseks alati enese valmistatud jogurtit kasutada? |
|
Erru Kokaõpilane 2009-05-27 11:34:23 |
Tänud vastuse eest. Esimene jogurtilaar sai täna hommikuks valmis. Kahjuks küll mitte nii mõnusa ja kreemja konsistentsiga kui originaal. Eks siis vaatab mis edasi saab ja kauaks sellest juuretisest asja on. | |
Gunnel Kokaõpilane 2009-07-31 23:16:34 |
Põhimõtteliselt peaks olema kuskil müügil ka jogurtibaktereid. Kuskil Tallinnas. Äkki keegi oskab vihjata? Ma ise jumaldan Pahkla Camphill külas tehtavat jogurtit, mis on nii paks, et lusikas jääb püsti. 100% naturaalne, mingeid paksendajaid pole lisatud. | |
Erru Kokaõpilane 2009-08-01 23:41:43 |
Ma olengi tahtnud uurida kas koduse jogurti jaoks on ka mingit nippi kuidas hästi kreemjat ja paksu konsistentsi saavutada? Endal kipub pigem vedelamat sorti jogurt välja tulema. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |