JOGURT: erinevad jogurtid, kodune jogurtitegu

Zapxpxau
Abikokk
2008-06-10 15:49:16
Mulle toodi hiljuti proovimiseks üks uus Eestimaise kaubamärgiga jogurt (toodetud muidugi Lätis), täpsemalt Tere "Vahustatud jogurt". Nimi tundus huvitav ja nii see toode siia sattus. Silmitsesin siis seda asja lähemalt ja esimene asi, mis silma hakkas oli koostisainete nimekiri ja tekkis kange tahtmine kiruda. Niisiis, koostis: piim, lõhna- ja maitseaine, siirup (fruktoosisiirup, vesi, kontsentreeritud õunamahl, vaarika, mustika, põldmarja ja maasika lõhna- ja maitseained, toiduvärv peedipunane ja E163), suhkur, paksendajad E1422, E472b, guarkummi ja želatiin, lõssipulber, juuretis. Loen siis seda nimekirja ja mõtlen, WTF, mis jama ikka toodetakse, kas Eestis (või üldse Baltikumis) ei osata toota muud kui rämpsu, miks ma pean alati ostma välismaa toodangut, kui tahan kvaliteetset kaupa, kus oleks tegelikult ka marjad või puuviljad sees ja mitte mingi keemiaeksperiment. Ja ma pean silmas just piimatooteid nagu jogurtid, pudingud jms. Iga kord Tallinnas käies varustan ennast korvitäie Saksa ja Itaalia jogurtitega, mis on keemiavabad ja pealegi veel organic. Ja maitsest ma ei hakka üldse rääkimagi... Millest see tuleb? On vaja iga sendi pealt kokku hoida? Ei osata korralikku jogurtit teha? Inimesed on lollid ja söövad kõike, mida ette visatakse? End of rant. Minu kirumine ei puuduta selliseid toredaid väiketootjaid nagu Pajumäe või Nopri talu. Oli lihtsalt vaja see südame pealt ära öelda.

Zap*

Hexy
Abikokk
2008-06-14 10:36:56
käisin poes ja uurisin jogurtite koostist. minu pere püüab valtida toite kus on säilitusained ja värvained ja ma olin nii üllatunud kui enamuses jogurtites need sees olid. kavatsen ka jogurtit tegema hakata, äkki jõuan juba täna poes käia. tekkis 1 küsimus, kui soe peaks see ahi olema kus jogurtit hoida??

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-14 11:46:18
Hexy:
kavatsen ka jogurtit tegema hakata, äkki jõuan juba täna poes käia. tekkis 1 küsimus, kui soe peaks see ahi olema kus jogurtit hoida??
Ahi võiks olla umbes 40-42°C. Mina olen pannud jahtunud ahju umbes tunnike peale küpsetamist (mul elektriahi), kenasti teki sisse mässitult. Kui on põrandaküttega vannituba, siis võib sinna põrandale asetada (aga see variant sobib rohkem talvel valmistamiseks :D )

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Hexy
Abikokk
2008-06-15 21:54:19
nii panin siis täna oma esimese jogurti portsu ahju :) hommikul siis on näha mis juhtuma hakkab. kasutasin pille retsepti.

Hexy asjatab

Hexy
Abikokk
2008-06-16 14:41:13
nii sain siis mina esimese jogurtilaari valmis. täisa üllatavalt jogurti moodi. arvasin küll, et panen millegagi puusee aga tundub et õnnestus, aitähh hea mõtte eest

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-16 15:16:35
Hexy:
nii sain siis mina esimese jogurtilaari valmis. täisa üllatavalt jogurti moodi. arvasin küll, et panen millegagi puusee aga tundub et õnnestus, aitähh hea mõtte eest
Oi, kui tore kuulda, et jogurt õnnestus, Hexy! Mis jogurtit Sa juuretisena kasutasid? Ja millist piima?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liiseli
Abikokk
2008-06-16 22:11:37
Zapxpxau:
Millest see tuleb? On vaja iga sendi pealt kokku hoida? Ei osata korralikku jogurtit teha? Inimesed on lollid ja söövad kõike, mida ette visatakse? Minu kirumine ei puuduta selliseid toredaid väiketootjaid nagu Pajumäe või Nopri talu.
Ma arvan, et a) hinda alla tõmmata, b) säilivusaega pikendada. Ja sellest üldse ei hakka rääkima, kuivõrd kohutavalt magusad jogurtid on... Ka Pajumäe maitsestatud jogurtid (nende maitsestamata jogurt on muidugi üle prahi).
Hexy
Abikokk
2008-06-17 09:38:59
Pille:
Hexy:
Oi, kui tore kuulda, et jogurt õnnestus, Hexy! Mis jogurtit Sa juuretisena kasutasid? Ja millist piima?
mul siin maal eriti variante valida pold pühap õhtul. tere piim oli 3,5% ja tere maitsestamata jogurt

Hexy asjatab

Katja
Abikokk
2008-06-20 16:04:49
kunagi valmistasin ka ise jogurtit, sai ostetud üks Tupperware anum ja sellega oli retsept kaasas. tuli välja ja maitses väga hästi. (paar korda läks nihu, kui piilumas käisin.. pärast sain teada, et piiluda üldse ei tohi) nüüd, kui aias maasikad järjest valmimas ja varjulisest nurgast rabarberit veel saada, võiks uuesti valmistamise käsile võtta :) siit foorumist saab järjest nii palju ideid, et peab märkmepaberile kirja panema.. muidu summutavad uued ideed vanu :D

http://koogel-moogel.blogspot.com

Katja
Abikokk
2008-06-22 01:02:56
nii, kasutan sama toorainet, nagu Hexy.. hommikul ole siis näha, sai asja või mitte :D

http://koogel-moogel.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>