Fre Abikokk 2008-05-08 13:01:17 |
Loen jogurtite teemalisi postitusi ja vaatan et pidevalt arutatakse selle üle et kus jogurtis on želatiin sees (ja tärklis) ja kul pole. Kas želatiin jogurtis on kuidagi paha/kahjulik või on see miski mis lihtsalt ei käi jogurti sisse? | |
Spidur Abikokk 2008-05-08 13:15:31 |
minu meelest natuke zelatiini jogurti sees pole maailma lõpp. kuigi naturaalselt paksemat jogurtit võiks ka ikka lettidel näha. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-08 13:17:01 |
Fre:
Fre, kvaliteetne jogurt koosneb piimast/koorest ja jogurtibakterist, maitsestatud jogurtile võib lisada suhkrut/mett/marju vms.
Želatiin ja tärklis on täiesti mittevajalikud komponendid, mida lisatakse vaid selleks, et saaks lihtsamalt läbi ja hinna alla viia ja tarbijate käest seeläbi rohkem raha välja pressida ja firmale suuremat kasumimarginaali tekitada. Kahjuks mõjutab nende mittevajalike lisaainete lisamine nii maitset kui ka tekstuuri ning jogurti kasutamisvõimalusi. (IMHO)
Tsiteerin: "Gelatin serves a number of useful functions in a yogurt product. It forms a creamier product and keeps the fruit suspended in the yogurt. It also serves as a bulking agent, reducing the calorie content, by replacing the yogurt with water. Non-fat yogurt has 130 calories per 8 oz. without any sweeteners. To get 100-calorie yogurt, less yogurt is used." Ehk siis želatiin aitab küll jogurti kreemjamaks teha, AGA ühtlasi annab ta ka tühja massi, nii et saad tegelikult vähem päris jogurtit ja rohkem vett/želatiini/tärklist jms.
Lisaks ei söö nt taimetoitlased želatiiniga jogurteid (želatiin on teadupärast loomne produkt).
Samas kvaliteetse korraliku jogurti eest olen nõus ka rohkem maksma (Face Total kreeka jogurt jms korralikud tooted); Activia roheline maitsestamata (mida on ääretult harva saada kahjuks) ja ka meie ökojogurtid (aga neid peaks siis kurnama enne, mida ma väga teha ei viitsi. Kahju, et tootjad ise juba kurnatud jogurtit ei müü :) ).
Loen jogurtite teemalisi postitusi ja vaatan et pidevalt arutatakse selle üle et kus jogurtis on želatiin sees (ja tärklis) ja kul pole. Kas želatiin jogurtis on kuidagi paha/kahjulik või on see miski mis lihtsalt ei käi jogurti sisse? |
|
Kingadraakon Abikokk 2008-05-09 13:08:18 |
Pille:
100 % nõus.
ostsin eile esimest korda totali jogurtit ja olen suures vaimustuses! tänud soovitamast, pille!
activia maitsestamata jogurt on muidugi ka hea. Samas kvaliteetse korraliku jogurti eest olen nõus ka rohkem maksma (Face Total kreeka jogurt jms korralikud tooted); Activia roheline maitsestamata (mida on ääretult harva saada kahjuks) ja ka meie ökojogurtid (aga neid peaks siis kurnama enne, mida ma väga teha ei viitsi. Kahju, et tootjad ise juba kurnatud jogurtit ei müü :) ). |
|
Vandiste Abikokk 2008-05-09 22:24:35 |
Käisin täna Herne tänava ökopoes ja seal jagati tasuta kitsepiimast tehtud jogurtit (realiseerimistähtaeg oli üleeilne), mis tegelikult maitses punasesõstrajahuga imehästi. Mõtlesin küll, et sokumaitse :) käib tugevalt üle, kuid ei saanud arugi. Igati rahul, et proovisin. | |
Kärt Abikokk 2008-05-13 10:50:28 |
Loll küsimus aga Stockmannis see jogurt on kas seal taga piimaletis või eespool, kus juustulett on? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-13 11:20:55 |
Adonay:
Stockmannis on see kreeka jogurt hoopis kolmandas kohas :D Põhimõtteliselt siis see riiul, kus on võid ja munadki, aga teises (vasakpoolses) otsas :D (Osad jogurtid on minu arust seal 'piimaletis')
Loll küsimus aga Stockmannis see jogurt on kas seal taga piimaletis või eespool, kus juustulett on? |
|
Vernanda Abikokk 2008-06-06 10:22:38 |
kellel an AGA pliit, see saab jogurtit teha igast asendist. me tegime shotimaal elades küll. algus sama, mis Pillel, piim kuumutada u 80 kraadini, siis jahutada u 35 kraadini. ja siis jogurt sisse ja ööseks AGA soojendusplaadile. aga see pliit on minu unistus ja arvatavasti ta selleks jääb ka. | |
Kärt Abikokk 2008-06-07 15:49:05 |
Naljakas lugu, aga hoopis Soomest sain õiget jogurtit. Tõin kohe terve liitrise tünnitäie, maksis umbes 75 krooni kanti. Paar supilusikatäit on jäänud alles, sellest plaanin ise proovida veel ühte laari teha. Eks näis, kas kukub välja :) | |
Tullia Abikokk 2008-06-08 21:45:48 |
Kui turule pajumäe jogurtit ostma ei jõua, siis Activia maitsestamata variant õnneks enamasti nn kodupoes olemas. Eriti maitseb, kui segada lusikatäie vahtrasiirupiga. Face Totalit ilmselt tartu ei müüda. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |