Spiidi Abikokk 2009-08-02 00:06:12 |
Erru:
Mis jogurti sa juuretiseks võtad? Jogurt kipub tulema sama konsistentsiga, mis juuretise jogurt.
Ma olengi tahtnud uurida kas koduse jogurti jaoks on ka mingit nippi kuidas hästi kreemjat ja paksu konsistentsi saavutada? Endal kipub pigem vedelamat sorti jogurt välja tulema. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-02 07:22:03 |
Spiidi:
Spiidil on õigus :) Mina olen teinud nn kreeka jogurtit ikka kreeka jogurtiga (Fage Total, müügil olen näinud ainult Stockmannis).
Minu viimase aja "jogurtitegu" seisneb selles, et olen ostnud liitrise paki Pajumäe maitsestamata jogurtit ja selle sõelale nõrguma pannud. Paari tunni pärast on mõnusalt kreemjas jogurt olnud (küll palju väiksem kogus, kui algul sõelale sai pandud). Ja umbes nädal tagasi ostsin pooleliitrise topsi seda Pajumäe jogurtit ja see oli juba ise mõnusalt paks ja kreemjas. Mine võta kinni siis....
Erru:
Mis jogurti sa juuretiseks võtad? Jogurt kipub tulema sama konsistentsiga, mis juuretise jogurt.Ma olengi tahtnud uurida kas koduse jogurti jaoks on ka mingit nippi kuidas hästi kreemjat ja paksu konsistentsi saavutada? Endal kipub pigem vedelamat sorti jogurt välja tulema. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-06 10:07:51 |
Kodust jogurtitegu propageerib Hugh Fearnley-Whittingstall ka oma raamatus "River Cottage everyday" (2009): 500 g jogurti jaoks: 5 dl täispiima 25 g piimapulbrit (lõssipulbrit?)* 3 sl "elavat" maitsestamata täispiimast jogurtit Pane piim potti, vispelda sisse piimapulber. Pane pott keskmisele kuumusele, pista köögitermomeeter sisse ja kuumuta tasakesi segades, kuni piim on 46 C. Võta pott tulelt ning kalla piim soojendatud kausi sisse. Kontrolli, et piima kuumus pole tõusnud üle 46 C (kui on, siis vispelda, kuni temperatuur langeb jälle). Sega sisse värske jogurt. Kata kauss kaanega või toidukilega. Keera siis rätiku sisse ja pane sooja kohta (õhutuskapp, radiaatori kohale. Või soojendatud laia auguga termosesse.) Jäta jogurt 6-8 tunniks või üle öö paksenema. Kui jogurt 6-8 tunni pärast on ikka veel vedel, siis keera uuesti rätiku sisse ja lase veel 1-2 tundi seista. Seejärel kalla jogurt ettevaatlikult puhta nõu sisse, kata kinni ning pane külmkappi. * Piimapulbri lisamine pole vajalik, ent see aitab jogurtil "pakseneda". NB! Kodune jogurt ei ole nii paks, kui poejogurt. Soovi korral kurna läbi marliga vooderdatud sõela (pane sõel kausi kohale ja kogu kupatus paariks tunniks külmkappi). | |
Kallur Kokaõpilane 2010-04-10 03:42:11 |
Kuda teha üht head leivajogurtit? Millist leiba oleks mõttekas kasutada, kas kuivatatuna ja riivituna? Kas magustada lihtsalt suhkruga või tasuks veel miskit lisada? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-10 14:05:41 |
Kallur:
Usun, et piisab lihtsalt suhkruga karamellistamisest, kuigi kaneel ei teeks ka paha (vt nt seda jäätiseretsepti või seda kreemiretsepti). Ma ise olen laisk ja kasutan Cibuse riivleiba. Seega leiba ei oska soovitada.
Kuda teha üht head leivajogurtit? Millist leiba oleks mõttekas kasutada, kas kuivatatuna ja riivituna? Kas magustada lihtsalt suhkruga või tasuks veel miskit lisada? |
|
Kallur Kokaõpilane 2010-04-12 00:01:23 |
Pille:
Seega suhkru peaks jogurtiteo alguses juba koos piimaga soojenema panema?
Kui maitsestamata jogurt valmis ja selle sisse suhkrut segada, ei jääks tulemus nii hea? Usun, et piisab lihtsalt suhkruga karamellistamisest, kuigi kaneel ei teeks ka paha (vt nt seda jäätiseretsepti või seda kreemiretsepti). Ma ise olen laisk ja kasutan Cibuse riivleiba. Seega leiba ei oska soovitada. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-12 08:07:54 |
Kallur:
Ei ei, tee ikka tavaline jogurt. Rukkileib karamellista vähese suhkruga ning sega jahtunult juba valmis jogurti hulka.
Pille:
Seega suhkru peaks jogurtiteo alguses juba koos piimaga soojenema panema?
Kui maitsestamata jogurt valmis ja selle sisse suhkrut segada, ei jääks tulemus nii hea?Usun, et piisab lihtsalt suhkruga karamellistamisest, kuigi kaneel ei teeks ka paha (vt nt seda jäätiseretsepti või seda kreemiretsepti). Ma ise olen laisk ja kasutan Cibuse riivleiba. Seega leiba ei oska soovitada. |
|
Ragne Abikokk 2010-04-12 19:57:10 |
Mina avastasin eile enda jaok koduse jogurti valmistamise. Kuutan juba ette, kuidas suvised marjad isetehtud jogurtisse sobivad. | |
Mann Abikokk 2010-04-12 20:56:27 |
Ragne:
ma juba eile öösel piilusin seda jogurtit ja tahtsin täna teha, ja siis unustasin poest piima osta... Mina avastasin eile enda jaok koduse jogurti valmistamise. http://4.bp.blogspot.com/_WW2Yjs9MiJw/S8IzNEFntBI/AAAAAAAAJ_A/9jogliDs1gA/s320/IMG_7221.JPG Kuutan juba ette, kuidas suvised marjad isetehtud jogurtisse sobivad. |
|
Ragne Abikokk 2010-04-12 23:01:01 |
Mann:
Mul oli plaan täna uuesti seda teha, sest eilne jogurt juba otsas. Aga sama lugu - unustasin osta. Mul tubli mees oli nõus õhtul kell üheksa minema jala poodi (poodi ca 1,5km:))
Ragne:
ma juba eile öösel piilusin seda jogurtit ja tahtsin täna teha, ja siis unustasin poest piima osta...Mina avastasin eile enda jaok koduse jogurti valmistamise. http://4.bp.blogspot.com/_WW2Yjs9MiJw/S8IzNEFntBI/AAAAAAAAJ_A/9jogliDs1gA/s320/IMG_7221.JPG Kuutan juba ette, kuidas suvised marjad isetehtud jogurtisse sobivad. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |