Turakas Kokaõpilane 2010-04-13 06:58:50 |
Ragne:
Sellest omavalmistatud jogurtist tuleb väga hea toorjuust. Paned jogurti kahekordse marli või linase riide peale nõrguma (anum alla muidugi), aeg ajalt aitad segades kaasa ja umbes 6 tundi või kuidas kunagi on korralik toorjuust valmis, mida saab siis meelepäraselt maitsestada. Kevadel maitseroheliga näiteks aga ka mädarõigas vms. Välja voolanud vedelik e. vadak sobib hästi küpsetistesse. Mann:
Mul oli plaan täna uuesti seda teha, sest eilne jogurt juba otsas. Aga sama lugu - unustasin osta. Mul tubli mees oli nõus õhtul kell üheksa minema jala poodi (poodi ca 1,5km:))Ragne:
ma juba eile öösel piilusin seda jogurtit ja tahtsin täna teha, ja siis unustasin poest piima osta...Mina avastasin eile enda jaok koduse jogurti valmistamise. http://4.bp.blogspot.com/_WW2Yjs9MiJw/S8IzNEFntBI/AAAAAAAAJ_A/9jogliDs1gA/s320/IMG_7221.JPG Kuutan juba ette, kuidas suvised marjad isetehtud jogurtisse sobivad. |
|
Ullike Abikokk 2010-04-18 15:16:19 |
Turakas:
Kas näiteks kohvifiltri( ja-paberiga) ei saa sama asja teha? Ragne:
Sellest omavalmistatud jogurtist tuleb väga hea toorjuust. Paned jogurti kahekordse marli või linase riide peale nõrguma (anum alla muidugi), aeg ajalt aitad segades kaasa ja umbes 6 tundi või kuidas kunagi on korralik toorjuust valmis, mida saab siis meelepäraselt maitsestada. Kevadel maitseroheliga näiteks aga ka mädarõigas vms. Välja voolanud vedelik e. vadak sobib hästi küpsetistesse.Mann:
Mul oli plaan täna uuesti seda teha, sest eilne jogurt juba otsas. Aga sama lugu - unustasin osta. Mul tubli mees oli nõus õhtul kell üheksa minema jala poodi (poodi ca 1,5km:))ma juba eile öösel piilusin seda jogurtit ja tahtsin täna teha, ja siis unustasin poest piima osta... Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Aurora Abikokk 2010-04-19 11:04:28 |
Ullike:
Saab ikka, mina nõrutangi kohvifiltril. Turakas:
Kas näiteks kohvifiltri( ja-paberiga) ei saa sama asja teha?Ragne:
Sellest omavalmistatud jogurtist tuleb väga hea toorjuust. Paned jogurti kahekordse marli või linase riide peale nõrguma (anum alla muidugi), aeg ajalt aitad segades kaasa ja umbes 6 tundi või kuidas kunagi on korralik toorjuust valmis, mida saab siis meelepäraselt maitsestada. Kevadel maitseroheliga näiteks aga ka mädarõigas vms. Välja voolanud vedelik e. vadak sobib hästi küpsetistesse.Mul oli plaan täna uuesti seda teha, sest eilne jogurt juba otsas. Aga sama lugu - unustasin osta. Mul tubli mees oli nõus õhtul kell üheksa minema jala poodi (poodi ca 1,5km:)) |
|
Dinnu Kokaõpilane 2010-05-07 09:29:30 |
Minu esimene jogurtitegu siis ka tehtud, kasutasin Pille juhiseid, mis selle teema esimesel leheküljel. Piima temperatuuri määramiseks kasutasin beebi vannitermomeetrit :D, sest sellel lähevad kraadid kuni 50-ni, mis mulle väga sobis. Kapis oli nii Farmi jogurtit kui Pajumäe oma aga juuretiseks valisin siiski viimase, kuna selle koostises pole tõesti peale piima ja juuretise midagi. Ahjust kooki ei tulnud, seega soojendasin lihtsalt ahju ca 50-60 kraadini ja keerasin välja. Savikausi lasin ka ahjus veidi soojemaks, kuhu jogurti seisma panin ja keerasin siis kile alla ja suure rannalina sisse. Pean tõdema, et jogurtitegu õnnestus suurepäraselt ja oli oluliselt lihtsam kui juhendit lugedes tundub. Ainult ahjukartulid jäid eile küpsetamata, sest ahi oli kinni :D. Mul ta küll lubatud ajaga valmis ei saanud, seega seisis ca 2x kauem soojas kui siinsed juhised käsivad (kuna hakkasin eile lõuna ajal tegema, siis aeg sattus selline, et pidin vahepeal ööund ka magama, ei tahtnud teda keset ööd tulla külmikusse tõstma) aga sellest hoolimata oli mul täna hommikul täitsa jogurt mis jogurt kausis. Küll joogijogurt aga siiski jogurt :D Nüüd mu blender hakkab tööd saama, sest külmiku marjavarusid on vaja enne suve hoogsalt hävitada ja vastvalminud (joogi)jogurt saab selles osas suurepärane abiline olema :). Aga jah, kui tahate paksu jogurtit, ärge Pajumäe oma juuretiseks valige. Mulle sobib joogikas ka väga hästi. | |
Zoozi Abikokk 2010-08-19 10:41:56 |
Tuli selline lugemine täna meilile.Mõtlesin,et jagan Teiega ka siin ning võibolla keegi avaldab arvamustki:) DANONE PEAB EEMALDAMA VALEREKLAAMI PEALE 15 AASTAT KESTNUD AJUPESU! Prantsuse mikrobioloogi ja tunnustatud teadlase Didier Raoulti poolt 2009. a. septembris teadusajakirjas Nature avaldatud artikkel (Probiotics and obesity: a link?) kandis lõpuks vilja. Selle artikli erinevaid variatsioone on avaldatud loendamatutes Prantsuse ajakirjades, foorumites ja veebilehtedel... Nimelt probiootikumid, mida Danone lisab erinevatesse jogurtitesse, ja mis selle firma reklaamväidete kohaselt peaksid “boostima” meie immuunsüsteemi kaitsemehhanisme, mängivad Marseille Timone laboratooriumi direktori sõnul suurt rolli laste ülekaalulise epideemias. Probleem on selles, et need “aktiivsed ja elusad” bakterid, nagu Danone väidab, on samad, mida kasutatakse juba ammu tööstuslikes sea- ja kanakasvandustes kasvuaktivaatoritena, et lihaloomad kiiremini kaalus juurde võtaksid. Nendega nuumatud siga võtab kaalus juurde 10% rohkem kui neid probiootikume mittesaav siga. Selliseid probiootikume on igas Activia või Actimeli purgis tervelt 1 miljard. Juba 2009. a. alguses hakkasid mitmed Prantsusmaa teadlased uurima ülekaaluliste ja normaalkaalus inimeste soolestiku mikrofloorat ja avastasid, et nende soolestikus olid ülekaalus samad probiootikumid, mis nn tervisejogurtites. Didier Raoult küsib: „Miks lubatakse inimeste toidus kasutada samu kasvustimulaatoreid, mida lihaloomade kasvandustes, ilma et teataks, milline on nende toime laste organismile?“ Sama teadlane on avalikult nõudnud, et viidaks läbi ka teisi uurimusi, et saada teada KÕIKIDE piimatoodete täpne roll laste ülekaalulisuse epideemias. Hetkel on Danone kontsern tugeva surve all – meedia hinnangul peavad nad pehmelt öeldes “üle vaatama oma kodutöö”. Üsna tõenäoliselt kujuneb see raskeks hoobiks nende lobbytööle, kuna kontsernide Actimel Euroopa ja Activia Euroopa aastakäive on 1,5 miljardit eurot ehk 10% kogu Danone käibest. Ironiseerijate hinnangul ei tasu sohitegija-ettevõtte käekäigu pärast siiski liialt muretseda. Osavate reklaamimanöövritega on nad paljudele tarbijatele tekitatud nö. usaldussõltuvuse, mille tõttu pole suurfirmal suurt “tulekahju" karta ja küllap mõeldakse peatselt välja järgmine “tervisekokteil”. Raoult, D. (2008). "Human microbiome: take-home lesson one growth promoters?". Nature 454: 690–1. Raoult, D. (September 2009). "Probiotics and obesity: a link?". Nature Reviews Microbiology 7 (616). URL: http://www.nature.com/nrmicro/journal/v7/n9/abs/nrmicro2209.html. Didier Raoult: http://en.wikipedia.org/wiki/Didier_Raoult | |
Zapxpxau Abikokk 2010-08-19 12:34:02 |
Tundub natuke selline nõiajaht olevat. Et just Danone on ainuke kuri paha ettevõte, teised on kõik puhtad :rolleyes: Keegi võiks teha uurimuse - Food and obesity: a link?! :D | |
Ullike Abikokk 2010-08-20 16:57:23 |
Aga võtab kukalt kratsima küll.... Ise olen pereringis küll ja küll arutanud, et miks ikka tänapäeva laste/(nüüd juba noorte) hulgas on ikka nii palju "pehmelt" väljendudes tüsedaid. Meie ajal (no oli päike kollasem jne) olid paksud lapsed koolis ikka harvad juhused (ja kahjuks siis ka vastavalt kiusualused). Tänapäeval on aga paksud lapsed/noored pigem reegel kui erand. Omagi laste pealt võin kinnitada, et süüdi ei saa olla rämpstoit ja muu keemiline magus/rasvane toit- seda on nad ikka väga harva saanud. Ja nüüd seda kirjutist lugedes hakkas ajus tilisema üks kelluke: tõesti-tõesti - minu lapsed (80ndate teine pool) on ju n.ö. "jogurtipõlvkond". Nemad said seda juba väiksest saati. Ok - parandan - esimene laps ei saanud päris väiksena - seega siis on jogurtipõlvkond pigem 80ndate lõpp/ 90ndate algus. Ehk on tõesti asjadel mingi seos? Ilmselt mitte ainult piimatoodete osas muidugi. Karta on, et tänapäeva tehnoloogiad on suht-koht kõik toiduained meie organismide jaoks tundmatuseni võõrasteks muutnud (vast maitseomadused välja arvatud). Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Kuuki Kokaõpilane 2010-10-22 21:59:34 |
Meie valmistame kodus ise jogurtit sellise aparaadiga(http://sojapood.ee/et/jogurtimasin-jogurti-tegemise-masin-jogurt-soja-loodustooted/jogurtimasin-jogurti-tegemise-masin-jogurt), paneme hommikul peale veel kodumoosi ja ai kui hea. Erru kirjutas eelpool, et iga kolme jogurtiteo tagant tuleks uus juuretis leida, siis minuarvates see nii ikka ei ole, juuretis kõlbab paarkümmend korda tegemist väh. ära (paar supilusikatäit oma jogurtit saab järjekordseks juuretiseks jätta). | |
Kardemon Abikokk 2010-10-27 18:55:35 |
Triinp:
Tegin ka eile jogurtit. Ja tulemus on sama, mida eelpool kirjeldati. Et siis selline veniv.. nagu Viili :) Aga miks selline tulemus? Mida peab teisiti tegema?
Igaks juhuks lisan, et tegin "maapiimast" ja Tere maitsestamata jogurtist. /.../ aga ikka kuidagi vedel ja veniv ollus tuli välja. Maitse oli küll hea ja mahe, aga tekstuur jättis soovida. /.../Peaks uuesti proovima, aga ei kujuta, ette, mida teisiti teha. http://kardemon.blogspot.com |
|
Kokkamas95 Abikokk 2012-03-25 20:42:56 |
Kodune leiva-pähklijogurt | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |