Cannelé koogikesed

Zapxpxau
Abikokk
2008-09-11 19:11:33
Pille:
Zapxpxau, ega Sa läbilõikest pilti ei teinud? Tahaks hirmsasti näha, kui custard-like Su kaunis cannelé oli!! Väljast on küll väga kaunid!
Kahjuks ei teinud, aga olid sellised kergelt tudisevad kui koorik ümbert ära näksida. Eks teine kord näeb kas oli lihtsalt õnnejuhus :P

Zap*

Nipitiri
Abikokk
2008-09-12 09:22:03
Maris:
Vau! Nii täiuslikud! Esimest korda tegid ja tulid kohe ideaalsed?
Esimest korda on mul ka tunne, et peaks järsku tegema...
Eva
Abikokk
2008-09-18 17:25:34
Ajakirja Olive oktoobri numbris on toodud järgmine Cannele'de retsept: - Võid vormide määrimiseks - 1 liiter piima - 5 muna, sh 1 terve ja 4 munakollast - 400 g suhkrut - 250 g jahu 2 tbsp rummi 2 tsp (ilma maitseta) õli 1 tsp vanilla ekstrakti Sega piim muna ja munakollastega. Kuumuta peaaegu kuni keemiseni, kogu aeg segades. Ära lase munal tükki minna. Eemalda kuumuselt. Sega kokku suhkur ja jahu ning lisa muna-piima segule, kõige lõpuks lisa rumm, õli ja vanilje. Täida võitatud vormid 3/4 ulatuses, küpseta 45 minutit, kuniks need on kuldsed või pruunikad. Ehk siis ei mingit taina külmkapitamist - valmib tunni ajaga, retsept kuulub EASY ehk kergesti valmistavate roogade gruppi ja sellest kogusest saab 30 tk.

http://www.perenaine.ee/

Juc
Abikokk
2008-10-01 09:27:28
Nii, pean tunnistama, et astusin klubisse "kummalistel asjaoludel tulid canneled sel korral halvasti välja, vaatamata sellele, et tegin kõike samuti kui kõigil eelmistel kordadel". Ehk siis, tainas seisis küll mõned tunnid vähem kui pidi. Aga eelmistel kordadel ei ole see rolli mänginud. Eile jäid canneled pealt kuidagi muhklikud, ei tulnud vormist välja ja olid lömmis, lössis, lontis jne. :) Jumal tänatud, et sel korral olid need mõeldud lihtsalt oma pere õhtuseks snäkiks. Kusjuures esimene piim, mille keema ajasin, läks täiesti tükki. Selle viskasin ära. Seda pole ka kunagi enne juhtunud. Äkki oli kuu seis vale :). Kui on võimalik, et vale kuu seisu ajal tehtud konservid plahvatavad, siis miks ei võiks vale kuu seisu ajal tehtud koogid lömmis olla ;).

http://jucjaco.blogspot.com/

Zoozi
Abikokk
2008-12-03 16:28:12
Oi, ma nii õnnelik - sain tellitud cannelle vormid kätte. Nädalavahetusel läheb katsetamiseks :)

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2008-12-06 12:43:34
Tegin täna hommikul oma esimesed cannele'd. Pean tunnistama, et ei õnnestunud esimese korraga. Põhjusi oli mitmeid - esiteks unustasin ära, et minu ahi küpsetab alt nõrgemini, seega oleksin pidanud panema alumisele siinile, mina panin aga keskmisele, mille tulemusena küpsesid pealt liiga kiiresti ja jäid alt tooreks. Teise plaaditäie panin alumisele siinile, aga väljavõtmisel oleksin pidanud natuke laskma jahtuda. Mina aga nii ei teinud, mille tulemusena vajusid koogid vormist välja kukkudes lömmi - sellele poolele, millele vormist välja kukkumisel maandus. Muidu olid välimuselt ilusad, läikivad. Ja viimaseks, koogid olid jahtunult väga head, seega peaks sööma siis, kui on jahtunud, meie sõime aga esimese plaaditäie soojalt, siis ei olnud nii head. Aga teen varsti uuesti ja usun, et siis õnestuvad kindlasti!

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2008-12-08 22:51:52
Seekord ei tulnud midagi välja, mingid käkid :( Ei saanud vormist ka kätte. Pärast proovisin vormi määrida, siis välja tulid ilusti, aga plönnid ikka. Ei teagi, mis nüüd valesti läks. Ega ma jonni jäta, teen seni, kuni saan korralikud canneled. Laupäeval aega, siis uus üritus ;)

Zoozi tegemised

Juc
Abikokk
2008-12-09 09:27:14
Zoozi:
Seekord ei tulnud midagi välja, mingid käkid :( Ei saanud vormist ka kätte. Pärast proovisin vormi määrida, siis välja tulid ilusti, aga plönnid ikka. Ei teagi, mis nüüd valesti läks. Ega ma jonni jäta, teen seni, kuni saan korralikud canneled. Laupäeval aega, siis uus üritus ;)
Ega sa kohe vormist välja ei võtnud? Ma ükskord kiiruga kiskusin ja siis tulid ka plönnid :) Ja teine asi, et minu kõige ilusamad canneled tulid 3,8 %-se piimaga

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-09 09:29:34
Juc:
Zoozi:
Ega sa kohe vormist välja ei võtnud? Ma ükskord kiiruga kiskusin ja siis tulid ka plönnid :)
Meie võtame canneled kuumast peast vormist välja (no nii peale 5-7 minutilist jahtumist) ja ei tule plönnid :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Juc
Abikokk
2008-12-09 10:27:18
Pille:
Juc:
Zoozi:
Ega sa kohe vormist välja ei võtnud? Ma ükskord kiiruga kiskusin ja siis tulid ka plönnid :)
Meie võtame canneled kuumast peast vormist välja (no nii peale 5-7 minutilist jahtumist) ja ei tule plönnid :O
No ma võtangi umbes nii kuni 10 min peale ahjust tulekut välja. Selles suhtes, et ma ei hakka neid kohe kui ahjust võtan, sealt välja togima :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>