Cannelé koogikesed

Maris
Abikokk
2008-05-19 16:22:52
Arvasin, et mul on nüüd cannelede küpsetamine selge :) ja tegin kohe kahekordse koguse tainast valmis, mida maal küpsetasin. Kahekordsest kogusest jagus kolme vormi sisse (mitte kuidagi poleks ma nelja vormi sisse seda ära mahutanud). Maal on meil teist tüüpi elektripliit koos ahjuga ja peale 50 minutit küpsetamist olid canneled puhta toored. Ikka poolteist tundi kulus ühe vormitäie küpsetamiseks. Ja kuna mul oli ainult üks vorm, siis küpsetasingi kella viiest kümneni. Need canneled, mida ma väga tumedaks ei küpsetanud, vajusid pärast kergelt viltu ja järgmiseks hommikuks oli koorik pehmeks läinud. Teisi hoidsin vähe kauem ahjus, välimus tuli nagu peab, ja koorik oli mõnusalt krõbe-karamelline ka järgmisel päeval. Arvan, et igaüks valib selle küpsusastme vastavalt oma maitsele, sest mõlemal juhul on nad imehead. Minu jaoks on müsteeium, kuidas vorm nii puhtaks jääb, et seda pesema ei pea. Kuigi ma määrisin iga kord, jäid peale küpsetamist mustad ääred ikkagi vormide sisse. Lisaks on vormi peal kõrbenud võipritsmed, mida ma ei olegi puhtaks saanud (ei julge silikoonvormi väga tugevasti kraapida).
Eva
Abikokk
2008-05-19 17:01:03
Tore, et taas õnnestusid! Mulle jääb ikkagi selgusetuks see, et miks nad vahetevahel ikkagi niimoodi ahjus trikitama hakkavad. Ja kuidas kodustele maitsesid?

http://www.perenaine.ee/

Amööb
Abikokk
2008-05-23 14:00:10
Ma ostsin täna cannelleid Bonaparte'ist. Kella 11ks olid juba enam-vähem läbimüüdud, kandikul mõned õnnetumad jäänud. Sellegi poolest võtsin 3tk prooviks, nägin neid esimest korda seal ning siin ka palju arutletud teema, kilo hind oli 280.- Maitsesid hästi, kuigi välimus ei olnud kõige ilusam.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-23 14:02:11
Amööb:
Ma ostsin täna cannelleid Bonaparte'ist. Kella 11ks olid juba enam-vähem läbimüüdud, kandikul mõned õnnetumad jäänud. Sellegi poolest võtsin 3tk prooviks, nägin neid esimest korda seal ning siin ka palju arutletud teema, kilo hind oli 280.- Maitsesid hästi, kuigi välimus ei olnud kõige ilusam.
No mina käisin eelmisel nädalal Bonapartes ja küsisin, kas neil on canneled menüüs ja müügil. Leti taga seisnud neiu ei saanud küll aru, millest ma rääkisin :( Makroone nägin, aga no cannelesid mitte..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Eva
Abikokk
2008-05-23 14:28:34
Kui kilo hind oli 280 kr, palju siis ühe cannellee hind umbes oli?

Eva
Abikokk
2008-05-23 21:10:28
Käisin täna canelleesid Bonaparte delis vaatamas ja hakkasin seal neid nähes lausa naerma. Need olid väikestes vormides tehtud ja olid küpsetamise ajal vormist välja roninud seenekujuliseks. Täielik ebaõnnestumine! Müüjapoiss ütles vabanduseks, et need on just sellised nagu nad välja tulevad. Minu meelest üks kallis restoran ei tohiks sellist asja siiski endale lubada :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-11 09:35:56
Eva:
Käisin täna canelleesid Bonaparte delis vaatamas ja hakkasin seal neid nähes lausa naerma. Need olid väikestes vormides tehtud ja olid küpsetamise ajal vormist välja roninud seenekujuliseks. Täielik ebaõnnestumine! Müüjapoiss ütles vabanduseks, et need on just sellised nagu nad välja tulevad. Minu meelest üks kallis restoran ei tohiks sellist asja siiski endale lubada :)
Müstiline! Kui ma seal paar nädalat tagasi ühe naminamikaga hommikukohvi jõin, siis väitis leti taga seisnud näitsik, et selliseid asju neil küll menüüs pole!?! Mina naasesin eile hommikul Ameerikast. Kodus ootas mind vaagnatäis täiuslikke cannelesid - seest pehmed, pealt karamellunud, mõnusalt vintsked-mahlased-aromaatsed:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kristjan
Abikokk
2008-06-15 14:24:30
Eva:
Kirjutan siia n-ö referentsiks kokkuvõtte eilsest canneleede küpsetamisest. Kolm erineva koka töö tulemusel tuli täpselt kolm erinevat tulemust, sealhulgas olid kaks retsepti peaaegu identsed. Testisime ka seda, kas on vahet sellel, kas silikoonvorme määrida või mitte – tundus, et seda siiski tasub teha, sest määritud vormidest tulid canneleed palju paremini välja. Palun lahkelt asjaosalistel minu ülevaadet täiendada! :)
Kuna ei osanud seletada, miks Eva juures canneléd peaaegu üleni vormist välja ronisid, siis otsustasin asuda katsetama eri variante, et näha, mis on sellise ronimise põhjuseks. Kusjuures jutt ei käi vormist välja KERKIMISEST, vaid just ronimisest: cannelé põhi kerkib üles. Pille naastes Ameerikast jätsin ära rummi. Mingit vahet ei olnud. St. kerkis küll mõnevõrra välja nagu tavaliselt minu ahjus ja vajusid pärast vormi tagasi. Üks idee on veel, mida püüan järgmine kord katsetada
Eva
Abikokk
2008-08-03 14:25:37
Innustatuna Juc'i cannelledest tema blogis, sai samal õhtul tainas valmis tehtud ja see siis täna ära küpsetatud. Tulemus: kõik väga hea maitsega, aga mitte ühtegi eeskujuliku välimusega cannelled (hea ja rahuldav).

Marit
Abikokk
2008-08-05 21:33:04
mul ei ole cannellevorme aga tahaks hirmsasti proovida neid koogikesi, nagu ma aru olen saanud, et muffinivormides tehtuna ei ole nad ikka päris õiged, kuidas oleks korvikeste vormidega?

Magusad fotod

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>