KAMA (eesti rahvustoit) ja selle kasutamine

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-02 18:03:04
Kardemon:
Thredahlia:
Meie oleme välisriikides noorsoovahetusprojektidel rahvusvahelisel õhtul korduvalt pakkunud maisikepiskeste asemel kamapallidest Kass Arturit.
ja mina olen ka kamapallidest teinud! panin ka pisikestesse kommi-vormidesse. tegin raudselt pilti ka aga ei suutnud leida..
Tehtud!!! Iirise-kamapallikesed:
Zoozi:
Pean oma arvamust kama suhtes muutma. Ikka positiivsemaks :D
No näed, juba on kooskokkamisest kasu olnud :D
Tiina:
Ja mina sõin täna kamašokolaadi :P
No ja kui Sa selle kamašokolaadiga (või siis kamabatoonikestega) midagi veel teed, siis on eriti asjakohane käesoleva kooskokkamise jaoks!! Lugesin internetist, et mais oli hotellis SUSI olnud menüüs selline asi (järelroog): Brie juustu-kama pallid 55 EEK/3,52 € Mmmm. Huvitav, kas pole? NB! Arvesse lähevad kõik (magus)road, mille valmistamisel on kasutatud kamajahu, kamapallikesi, kamabatoone või kamašokolaadi!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2009-06-03 11:16:44
Ei miskit originaalset, aga mulle väga meeldib kohupiimapasta, vahukoor, suhkur ja kama. Panin seekord natuke vaarikatoormoosi ka mõnele portsule peale ja kõigile maitses väga hästi.
Tullia
Abikokk
2009-06-03 22:42:42
Tegin kamaga magustoitu. Ei midagi geniaalset: vahukoor, kohupiim, suhkur ja kamajahu. Igatahes oli väga maitsev. Kama maitse tuli eriti esile pärast paaritunnist seismist.

Tullia jutukesed

Rallikas
Kokaõpilane
2009-06-04 15:49:48
Eile tegin kamapannkooke jäätise ja maasikamoosiga. Maitsesid hästi :) Praktiliselt iga päev sööb mu toiduga pirtsutav pooleteiseaastane kama kohupiima või keefiriga. Mitmel korral olen paneerinud räimi kamas ja munas ning praadinud- saavad mõnusad ka krõbedad. Kama on üldse üks suurepärane ja alahinnatud toiduaine minu arvates.
Kaare
Abikokk
2009-06-04 19:38:20
Proovisin ka neid paljukiidetud kamatrühvleid. Tegin Ragne retsepti järgi. Väga väga maitsvad tõesti! Endal tekkis veel idee, et järgmine kord võiks proovida rosinate asemel kuivatatud aprikoose, mida võiks ennem veel likööris leotada.

Koopatibi küpsetab...

Hexy
Abikokk
2009-06-05 15:17:59
ma tegelikult mõtlesin, et hm...imelik teema seekord, mis sa sellest kamast ikka teed. Nüüd ma vaatan, et paari päevaga on juba nii palju isuäratavaid retsepte sia ilmunud, et pean ikka kiiresti proovima hakkama ;)

Hexy asjatab

Mann
Abikokk
2009-06-05 20:07:15
ja mul on ainult pool pakki kama, et ma ei raatsi seda peale petiga segamise millegi muu peale tarvitada.
Frieda
Abikokk
2009-06-06 16:00:41
Tegin kamapalle jõhvikate ja röstitud kaerahelvestega, aga kuna jõhvikaid polnud parajasti käepärast, olid tulemuseks kamapallid mustade sõstarde ja röstitud kaerahelvestega. Mõnusad olid.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Kodukanake
Abikokk
2009-06-08 14:26:04
Mina ka tegin kamaküpsiseid valge shokolaadi ja kaerahelvestega. Kavatsesin nad võtta külakostiks kaasa, aga kui pannitäie ahjust välja tõstsin ja neid mehega maitsema asusime, said nad ootamatult otsa :rolleyes: sellest teemast oli inspireeritud ka meie eilne kohupiimakreem kamaga ja vaevalt, et mul ilma Nami-namita ühel palaval päeval pähegi oleks tulnud, et kama keefiriga on hea ja toitev. Nii et kummardan tänulikult ja kiidan head teemat. (loodetavasti pole mu kamaeksperimendid veel sellega lõppenud).
Kairit
Abikokk
2009-06-08 17:36:56
Meisterdasin ka täna kamatrühvleid. Nõustun eelpoolrääkijatega, niiii maitsvad maiustused tulid!
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>