Vahva mõte: verivorstipirukatest pärg

Jõulukuul on palju koosviibimisi ning ootamatuid külalisi. Et midagi pühadeajale sobilikku lauale panna, soovitab Nami-Nami toimetus täna mõnusat pirukapärga, mis uhkelt söögilauda ehib. Pärg valmib kiirelt ja lihtsalt ning maitseb imeliselt! Eriti koos pohlamoosiga!

 

Tee nii:

  1. osta poest lehttainast ja verivorste. Eelista pigem väiksemaid verivorste, nendega tehtud pirukaid on mõnus ampsata (just nagu viineripirukaid!)
  2. vaata seda retsepti, et verivorstipirukatest paremat aimu saada :) 
  3. lõika sulanud lehttainast kolmnurgad ning keera need ümber verivorstikeste (just nii, nagu keeraks kokku sarvesaia – nii hoiab tainas paremini vorsti ümber kui niisama nelinurksena)
  4. aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, sättides nad ringi, üksteisest umbes 2 cm kaugusele (et nad kerkides teineteise vastu puutuks)
  5. küpseta 220*C ahjus, kuni tainas on kerkinud, kuldpruun ning vorstid särisevad
  6. võta pärg ahjust, lase veidi jahtuda ja libista siis ettevaatlikult vaagnale
  7. otsi sahvrist purk pohlamoosi  ning tõsta see koos pirukapärjaga lauale
  8. naudi!

Loe veel:

Artikli toob teieni Maks & Moorits

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 16.12.2017 18:21 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Helja Pööra
postitatud 16.12.2017 20:17

Tundub huvitav.

Ave
postitatud 27.11.2018 15:55

Sai möödunud aasta lõpus isiklikult proovitud. Küll üksipirukatena ja pohlamoosi pisut sinna sisse kah juba sokuatud. Huvitav ja maitsev oli ja jälle midagi teistmoodi tavapärastest pirukatest. Soovitan soojalt proovida. Verivorsti valisin sihukesed pisemat ja saledamat sorti ikka jah. Tänan hea idee eest!

Kaie
postitatud 25.12.2018 11:26

Pärg läks jõulupeol lauale. Kiideti kui lihtne, ilus, maitsev, huvitav kooslus, mida mugav ka sõrmede vahel süüa.