Jõulukuul on palju koosviibimisi ning ootamatuid külalisi. Et midagi pühadeajale sobilikku lauale panna, soovitab Nami-Nami toimetus täna mõnusat pirukapärga, mis uhkelt söögilauda ehib. Pärg valmib kiirelt ja lihtsalt ning maitseb imeliselt! Eriti koos pohlamoosiga!
Tee nii:
osta poest lehttainast ja verivorste. Eelista pigem väiksemaid verivorste, nendega tehtud pirukaid on mõnus ampsata (just nagu viineripirukaid!)
vaata seda retsepti, et verivorstipirukatest paremat aimu saada :)
lõika sulanud lehttainast kolmnurgad ning keera need ümber verivorstikeste (just nii, nagu keeraks kokku sarvesaia – nii hoiab tainas paremini vorsti ümber kui niisama nelinurksena)
aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, sättides nad ringi, üksteisest umbes 2 cm kaugusele (et nad kerkides teineteise vastu puutuks)
küpseta 220*C ahjus, kuni tainas on kerkinud, kuldpruun ning vorstid särisevad
võta pärg ahjust, lase veidi jahtuda ja libista siis ettevaatlikult vaagnale
otsi sahvrist purk pohlamoosi ning tõsta see koos pirukapärjaga lauale
Sai möödunud aasta lõpus isiklikult proovitud. Küll üksipirukatena ja pohlamoosi pisut sinna sisse kah juba sokuatud. Huvitav ja maitsev oli ja jälle midagi teistmoodi tavapärastest pirukatest. Soovitan soojalt proovida. Verivorsti valisin sihukesed pisemat ja saledamat sorti ikka jah. Tänan hea idee eest!