Rootsi pohlamoos

Rootslaste pohlamoos on üsna magus. Kui soovid 'eestilikumat' moosi, siis võta 400 g suhkrut.

Kogus
1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pohli

3 dl vett

400-500 g suhkrut

Valmistamine

Keeda puhastatud marju vees umbes 10 minutit. 

Tõsta pott tulelt, lisa vähehaaval suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Eemalda vaht. 

Kalla moos pestud kuumadesse purkidesse, täites purgid ääreni. Kaaneta purgid.

NB! Kui kasutad esimese saagi pohli, saad helepunase hästitarretuva moosi, kus pohlad moosi peale ei kerki.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.09.2010 15:56

Tegin esialgu nii nagu retseptis kirjas. Marjad jäid terveks ja hästi palju vedelikku tekkis. Kartsin, et äkki jäb moos liiga vedel. Saumikserdasin läbi ja keetsin ikka tükk aega. Sain mõnusa marmelaadi. Väga maitsev.

Lumetydruk
postitatud 29.09.2011 13:03

Verivorsti ja teiste talvetoitude juurde sobiv moos mis on üpris magus kuid tänu sellel sobib ka talviste pannkookide ja teiste magusate toitude lisandiks või ka näiteks talvise saiavormi sisse.

Kaare
postitatud 03.12.2011 20:37

Tegin jälle seda moosi, seekord esimese satsi pohladest, mis ei ajanud nii palju mahla välja. Õnnestus ilusasti. Magusust võib oma maitse järgi timmida, kuigi mulle just see magus variant meeldib. Puhas pohlamoos (ilma õunte jm selliseta) on ikka üle kõige.

Jaana S
postitatud 03.11.2015 14:34

Tegin moosi täpselt retsepti järgi. Purustasin saumiksriga marjad, kuna selline konsistents meeldib endale rohkem.

1 purgi kinkisin sõpradele, kes moosipuudusel purgitäie hommikupudruga ära sõid ja kiitsid taevani! Ise maitsesin sooja moosi, mis maitses oivaliselt...

Jõulude ajal saan anda teise kommentaari, kuidas moos siis maitses.