pohlamoosi
kuivatatud majoraani
meelepärast verivorsti
Määrimiseks:Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks. Määri pealt pohlamoosiga ning pudista ühtlaselt üle verivorstisisu või hakitud verivorstiga. Soovi korral puista peale veidi kuivatatud vorstirohtu ehk majoraani.
Keera tihedasti rulli (suupisterullide jaoks kasuta umbes 10-15 cm kõrgust lehttainaplaati, siis ei tule rullid nii laiad).
Lõika rull 2 cm paksusteks juppideks, tõsta need paberist muffinivormidesse ja seejärel ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.
Küpseta 225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed.
Serveeri soojalt või jahtunult.
Retseptiidee on pärit Tallinna Teeninduskooli kokkade täiendkursustelt (Kaasaegne jõululaud, november 2008)
ma surasin sisse veel pisut peekonit
Mina tegin neid ja tulid imehead. Kasutasin tavalist lehttainast. Kõik kiitsid ning ei arvanud, mis seal vahel on!
Väga maitsvad saiakesed! Rullisin tavalise lehttainga üsna õhukeseks ja panin nii moosi kui ka verivorsti ohtralt. Isegi külmalt ja järgmisel päeval imehead.
they were so tasty, we forgot to get a photo of the finished product! Thanks for the recipe Pille!
Väga maitsvad, hea idee jõululauale. Teen kindlasti veel, lisasin ka peenikesi peekoniviile-sobis imehästi!
Otsin retsepte jõululaupäeva brantšiks ja see retsept tundub ideaalne! Tekkis ainult üks pisike mõttekoht, et verivorst on enne ikka ju küpsetatud? Ja kas väga valmis või pooltoores? Igatahes läheb tegemiseks!
Kodukatt, verivorst on juba poest ostes kuumtöödeldud, nii et võid siia piruka sisse panna otse pakist. Kui Sul aga jõululaual mõni vorst üle jääb, võid ka neid kasutada. Vahet pole!
Väga maitsev suupiste.
Väga maitsvad
Väga mõnusad ampsud - natuke soolasust ja natuke hapukust, sobivad nii soojalt kui ka külmalt söömiseks. </br> 24. veebruari pidulauale olid ideaalsed!
Huvitav-huvitav...
Väga äge!
Lehttainarullid pohlamoosi ja verivorstiga
Lihtne jõuluküpsetis, mis on veidike magus ja veidike soolane. Sobib hästi pühadeaegsele suupistelauale.