kanget sinepit
väikeseid verivorstikesi
määrimiseks muna
näpuotsaga köömneid
Sulata pärmi-lehtainas ja rulli veidi õhemaks. Pintselda kergelt sinepiga, siis laota peale väikesed verivorstid. Valmista viineripirukate põhimõttel - iga vorsti ümber veidi tainast, "õmblus" näpista tugevasti kinni.
Aseta pirukad ahjuplaadile, "õmblus" allpool. Pintselda pealt munaga, soovi korral puista peale veidi köömneid.
Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldpruunid.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin täna hommikul siis neid verivorsti pirukaid ja ikka katsin ka sinepiga taigna, pirukale riputasin peale köömneid kui ka seesami seemneid, supper hea oli. Aga kuna verivorstikesed said otsa ja taigen rullitud tegin tavaliste viineritega ka pirukaid ja katsin taigna sinepiga, väga väga maitsev tuli. Meie(koos abikaasada, kaks vanakest Kokku vanust 144.a. sõime ja kiitsime retsepti avaldajat.
Verivorstid peavad tõesti väikesed olema, et need läbi küpseksid. Pisut suuremad tuleb eelküpsetada.
Ma tegin juba eelmine aasta verivorstipirukaid. Ainult, et minu arvates on parem vorstidelt soolikas ümbert koorida ja segu valmistada. Lisasin vist hapukoort või sinepit vms juurde. Polnud üldse raske ja maitsev oli ka.
Verivorstipirukad on tõeline hitt! Pmst jõuluaja viineripirukas :) Peale puistasin ka seesamiseemneid ja täidises sinepiga ei koonerdanud.
Jõululaual olid need pirukad väga popid.
Mõnus amps!
Olen neid aastaid küpsetatud, siin üks varasem pilt ka:
Sigma sigma seina peal
Verivorstipirukad
Poe pärmi-lehttainast saad lihtsa vaevaga vahvad jõuluperioodi viineripirukad :)
Verivorst võiks olla võimalikult väike ja võimaluse korral ilma kestata.