Paprikad on maitsvad köögiviljad, mis on head nii toorelt söömiseks kui küpsetatult. Hea viis paprikate valmistamiseks on nende röstimine, mis annab paprikatele mõnusa suitsuse meki - seda saab teha nii ahjus kui ka õues söegrillil. Röstitud paprikad on head nii iseseisvalt söömiseks kui ka koos teiste komponentidega näiteks salati valmistamiseks. Lisaks saab röstitud paprikaid hästi ka marineerida, andes neile mõnusa lisameki ning pikendades säilivusaega paari nädalani.
1. Vali ilusad ja terved paprikad, lõika nende varrejupid lühikeseks, aga ära paprikat ennast vigasta!
Aseta paprikad ahjuplaadile ning sellega kuuma ahju (nt grillelemendi alla). Küpseta u 200*C ahjus ligi pool tundi, küpsemise käigus keera paprikaid ettevaatlikult ümber (püüa mitte auku sisse torgata!). Paprikate nahk võiks kohati muutuda mustaks, paprikas ise peab küpsema pehmeks
Kui röstid paprikaid grillil, aseta need kuuma söegrilli peale ning grilli kaane all, kuni saad samalaadse tulemuse – paprika nahk on laiguti must, paprika ise pehme.
2. Valmis saanud paprikad aseta suurde kaussi ning kata kauss toidukilega. Lase nii paprikatel pea-aegu jahtuda. See etapp on vajalik, et paprikatel koor lahti lööks ning seda saaks eemaldada.
3. Jahtunud paprikatel eemalda ettevaatlikult koor, varrejupid ning seemned koos valge sisuga. Need viska komposti. Koori paprikaid kindlasti kausi kohal, et kogu vedelik kaussi voolaks.
Fotod: Ilse Metsamaa