2 punast paprikat
soola ja musta pipart
3 küpset tomatit
veidi oliiviõli
1 väike sibul
3 dl aedviljapuljongit
paar oksa värsket basiilikut garneeringuks
Lõika paprikad pooleks ja eemalda seemned. Pane paprikapoolikud väikesesse ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga ning rösti 200kraadises ahjus tund aega.
Kolmveerand tunni pärast pane ahju paprikate juurde ka tomatid.
Samal ajal hauta peenestatud sibul potis väheses aedviljapuljongis pehmeks - selleks kulub umbes 15 minutit.
Võta paprikad ja tomatid ahjust välja, pane kaussi. Kata kauss toidukilega ning lase veidi jahtuda. Siis eemalda tomatitelt ja paprikatelt koor (soovitavalt kausi kohal, et koorimise käigus eralduv mahl alles jääks).
Pane tomatid ja paprikad potti sibulale lisaks, lisa ülejäänud puljong ning maitseained ja kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit.
Lase taas veidi jahtuda, püreesta. Maitsesta.
Röstitud paprika ja tomati suppi võib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt. Serveerimisel kaunista rohke värske basiilikuga.
Retsept on briti ajakirjast Marie Claire (Roasted red pepper and tomato soup). Pildi tegi CARPE DIEM.
Röstitud paprika ja tomati supp
Väidetavalt serveeriti just seda kaunivärvilist suppi David ja Victoria Beckhamsi pulmalauas eelroana.