400 g kodust või veisehakkliha
1 sl õli
1 sibul
veidi vett
1 kg värsket kapsast
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või tilli
Serveerimiseks:keedetud kartulit
Saare Smetana hapukoort
Kuumuta potis veidi õli, lisa peeneks lõigatud kapsas ning jämedalt riivitud porgand. Kuumuta minut aega, siis lisa kuum vesi*, kata pott kaanega ning hauta kapsas valmis. Sega aeg-ajalt.
Prae pannil sibul ja hakkliha läbi, lisa peaaegu valmis kapsale. Hauta valmimiseni.
Maitsesta soola, pipra ja rohke peterselliga.
Lisandiks keedetud kartulid.
Nii hea toit! :)
Mehena suutsin hakkama saada ja viis keele alla küll. Tänan retsepti eest. ;)
Mehena suutsid hakkama saada? Kas mehed muidu ei saa hakkama söögi tegemisega või? Maailma parimad kokad pidavat mehed ju olema. :)
Saan ja hästi pole minkid probla.
Lisasin juurde tomatitükke(ilma nahata) nagu mu vanaemal kombeks oli-väga hea toit sai.
Ainuke asi, et jäi ebaselgeks, kaua see hautamine u auge võiks võtta? Tunnike, kaks või kolm? Eks proovimise teel saab ka hakkama, aga hea oleks mingisugunegi orientiir siia lisada. :p Tänud igatahes, küll hakkama saab.
ju keeruline kirja panna, sest oleneb, kas kasutad värsket või vana peakapsast ja kui suured tükid hakid.
Hautamiseaja osas võttis mul värske kapsa hautamine 1,5-2 tundi
Mina teen seda hautist teisiti. Sulatan poti põhjas ca 100 grammi võid.Seejärel panen potti 1 ratasteks lõigatud sibula ja hakkliha, kuumutan seni kuni hakkliha ei ole enam punane,maitsestan musta pipraga,lisan 2-3 klaasi vett ja ribadeks lõigatud kapsa ning riputan soola peale. Hautan mõõdukal tulel ca 1,15 tundi. Vahepeal segan ja jälgin,et vedelikku ikka oleks. Kapsas annab ise ka vedelikku välja,oleneb milline kapsas st.kohev hapenduskapsas rohkem ja tihe säilituskapsas vähem.
Tegin ka täna nii,väga hea sai,aitäh hea idee eest!
veel maitsvama kastme saab kui leemele lisada natuke hapukoort
Kapsa-hakklihahautis valmib kiirelt ja siin retseptis on kogused hästi paigas!
Maitses suurepäraselt! :)
Minu lemmiksöök! :)</br> Teen küll natuke teistmoodi (ainult hakkliha ja kapsas, sool, pipar ja vahel ka rõõsk koor) aga igal moel superhea!
Absoluutselt minu üks lemmik samuti ja seda juba lapsepõlvest :)
Just teen seda toitu,tõesti näm-näm!
Mina lisasin selle koguse peale ka 200gr võid (nagu mu ema mulle on õpetanud) ja sai väga väga väga hea! Tilli v peterselli ei pannud.
Kui lastele teha siis ei soovita veisehakkliha -sellel on spetsiifiline mekk. Hautama peab värsket kapsast umbes tund aega.
Eriti hää saab, kui kasutada isametskitse e siis soku hakkliha :)
Mina porgandit ei lisa. Retsept muidu sama. Aitäh!
Tänud!
Endiselt väga maitsev!
Väga hea õpetus, aitäh! :) Alati tuleb maitsev ;)
See on tõesti üks parim söök!
Oskan teha, väga hea toit!
Miitsev ja våga hea. Panen ka ise piraka võid annab maitse
Kapsahakklihahautis kartuliga :)
Hakkliha-värskekapsahautis
Armastatud Eesti köögi klassika, mis on eriti maitsev hilissuvise värske kapsaga valmistatult.
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.