150 g pudruriisi
4 dl vett
0.5 tl soola
0.5-1 kg kapsast
1 sibul
400 g veisehakkliha
1 tl kuivatatud majoraani või punet
4 dl lihapuljongit
1-2 sl siirupit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:pohlamoosi ja/ või hapukoort
Pane riis, sool ja vesi potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud.
Haki sibul, prae koos hakklihaga pannil läbi. Maitsesta soola, pipra ja majoraaniga, siis sega riisi hulka.
Pane nüüd pannile ribastatud kapsas, maitsesta vähese soolaga ning kuumuta, kuni kapsas on kergelt värvi saanud ja veidi kokku kukkunud. Maitsesta siirupiga ja sega juurde riisi-hakklihasegu.
Tõsta kõik kergelt õliga pintseldatud ahjuvormi. Kalla peale puljong.
Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes tund aega, lõpus võid ahju kuumust vähendada.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Meeldis kõigile. Hea lihtne ja kodune.
Meile väga maitses. :) Järgmisel korral proovin soola asemel soja.
Ma panin veel natuke riivjuustu ka peale. Lihtsuses peitub võlu.
Tegu on siiski rootsist tulnud roaga....mitte soomest :)
Tere! mis siirupiga siin tegu on?
Helena, poes on müügil nt Dansukkeri heledat ja tumedat suhkrut, soomlased kasutavad neid palju. Vaarika- või arooniasiirup oleks liiast :) Kui Sul ei ole seda, siis kasuta suhkrut või mett selle väikese magusa noodi lisamiseks.
Mina panin siirupi asemel mett! Mulle meeldis.
Olen seda mõned korrad teinud,väga hea vorm on!
Kapsa-hakklihavorm riisiga
Üsna soodne vormiroog "kaalilaatikko" Soome köögist. Soomlased söövad kapsa-hakklihavormi kõrvale pohlamoosi, aga sobib ka hapukoor.