2 sibulat
50 g tavalist või suitsutatud peekonit
1 väiksem kapsas
500 g hakkliha
2 sl võid või õli
2 dl piima
1.5 sl sojakastet
1-2 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit
soola ja valget pipart
Lõika kapsas ribadeks. Koori ja haki sibul. Lõika peekon väiksemateks tükkideks.
Prae sibul potis õlis klaasjaks, siis lisa hakkliha ja peekon ning prae segades, kuni need on värvi muutnud. (Kui soovid tummisemat hautist, siis sega juurde 1 sl nisujahu). Siis lisa piim ning kuumuta mõned minutid.
Maitsesta soola, pipra, sinepi ja sojaga. Lisa potti kapsas, kata kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 20 minutit.
Serveeri keedetud kartulite ja pohlamoosiga.
Pildi tegi ILSE.
Kui palju koort peaks panema? See on vist retseptist välja jäänud.
Millist sinepit - kanget/magusat?
Sirle - panna tuleb kas piima või koort. Mina olen piimaga teinud, aga võib ka koorega. K - mul kodus rootslaste magusat sinepit pole. Olen teinud Põltsamaa kangega (väga hea) ja Akaatsia talu õunasinepiga (ka väga hea!). Kui need otsa saavad, siis haaran Dijoni sinepi külmkapist :)
Tõesti uskumatult ülimaitsev!
Tegin veise hakklihaga. Mulle tavaliselt eriti ei meeldi kui suitsupeekonit lisada ja eelistan puhtamaid maitseid aga hautis on ju iseenesest põnev ja natuke teistmoodi ikka. Võibolla kasutan kunagi sama retsepti ainult ilma suitsupeekonita. Aga soovitan katsetada küll, traditsioonilise kapsahautisele vahelduseks.
Dorotea-hautis
Rootsist pärit Dorotea-gryta retsept, kus tavapärasele kapsa-hakklihahautisele on lisatud sojakastet, sinepit ja piima või koort. Dorotea on piirkond Põhja-Rootsis, kuigi retsepti nime päritolu on natuke segane :)