Dorotea-hautis

Rootsist pärit Dorotea-gryta retsept, kus tavapärasele kapsa-hakklihahautisele on lisatud sojakastet, sinepit ja piima või koort. Dorotea on piirkond Põhja-Rootsis, kuigi retsepti nime päritolu on natuke segane :)

Kogus
nelja
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

50 g tavalist või suitsutatud peekonit

1 väiksem kapsas

500 g hakkliha

2 sl võid või õli

2 dl piima

1.5 sl sojakastet

1-2 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit

soola ja valget pipart

Valmistamine

Lõika kapsas ribadeks. Koori ja haki sibul. Lõika peekon väiksemateks tükkideks. 

Prae sibul potis õlis klaasjaks, siis lisa hakkliha ja peekon ning prae segades, kuni need on värvi muutnud. (Kui soovid tummisemat hautist, siis sega juurde 1 sl nisujahu). Siis lisa piim ning kuumuta mõned minutid. 

Maitsesta soola, pipra, sinepi ja sojaga. Lisa potti kapsas, kata kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 20 minutit.

Serveeri keedetud kartulite ja pohlamoosiga. 

  • LCHF versiooni jaoks võta veidi rohkem peekonit, jäta kindlasti jahu välja ning asenda piim vahukoorega. Kõrvale paku salatit või lillkapsariisi.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks jäta jahu välja ja kasuta tamari-sojakastet. 

Proovi veel:

Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Sirle
postitatud 15.04.2015 15:19

Kui palju koort peaks panema? See on vist retseptist välja jäänud.

K
postitatud 15.04.2015 15:55

Millist sinepit - kanget/magusat?

Pille
postitatud 15.04.2015 23:21

Sirle - panna tuleb kas piima või koort. Mina olen piimaga teinud, aga võib ka koorega. K - mul kodus rootslaste magusat sinepit pole. Olen teinud Põltsamaa kangega (väga hea) ja Akaatsia talu õunasinepiga (ka väga hea!). Kui need otsa saavad, siis haaran Dijoni sinepi külmkapist :)

tublike
postitatud 16.04.2015 16:42

Tõesti uskumatult ülimaitsev!

Ilse
postitatud 10.05.2016 09:19

Tegin veise hakklihaga. Mulle tavaliselt eriti ei meeldi kui suitsupeekonit lisada ja eelistan puhtamaid maitseid aga hautis on ju iseenesest põnev ja natuke teistmoodi ikka. Võibolla kasutan kunagi sama retsepti ainult ilma suitsupeekonita. Aga soovitan katsetada küll, traditsioonilise kapsahautisele vahelduseks.