Hakkliha-kapsahautis kruupidega

Inspireerituna Mulgi kapsastest on siin tavalisele hakkliha-kapsahautisele lisatud veidi kruupe, mis teevad roa toitvamaks ning annavad mõnusa tekstuuri.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kapsast

2 porgandit

2 sibulat

1 sl õli

100 g odrakruupe või speltanisukruupe

5 dl köögiviljapuljongit

5-6 tera musta pipart

250 g seguhakkliha

soola

serveerimiseks: tilli

Valmistamine

Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, viiluta porgandid, haki sibul jämedalt. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgandid, lisa maitseks veidi soola ning prae paar minutit.

Lisa odra- või speltanisukruubid ning sega läbi. Lisa hakitud kapsas, kuum köögiviljapuljong ja pipraterad. Sega läbi, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 30-45 minutit, kuni kapsas ja kruubid on pehmed.

Pruunista pannil hakkliha, lisa köögiviljadele. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.

Puista roale värsket hakitud tilli ning serveeri.

Kui serveerid rooga niisama, jätkub sellest neljale, kui koos keedetud kartulitega, siis kuuele.

Pildistas Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.06.2010 22:22

Mulle väga maitses(ma tavaliselt kruubisõber pole)

K
postitatud 20.11.2011 20:37

Olen korduvalt seda hautist teinud, väga maitsev!

Katrin
postitatud 24.09.2015 13:47

Olen väga sageli kapsa-hakklihahautisesse pannud riisi, aga see retsept utsitas "karbist-välja mõtlema". Kuna odrakruupe sahtlis polnud, isegi -tangud oli keegi nahka pistnud ning näppu jäi hoopis toortatar, siis tegin hoopis sellega. Uskumatult maitsev sai. peale läks nii soojalt kui isegi külmalt ja hapukoorega :)

Kristi Lambing
postitatud 24.09.2015 14:28

Just üleeile sai selline hautis tehtud :)