600 g kapsast
2 sibulat
1 sl õli
100 g odrakruupe või speltanisukruupe
5 dl köögiviljapuljongit
5-6 tera musta pipart
250 g seguhakkliha
serveerimiseks: tilli
Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, viiluta porgandid, haki sibul jämedalt. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgandid, lisa maitseks veidi soola ning prae paar minutit.
Lisa odra- või speltanisukruubid ning sega läbi. Lisa hakitud kapsas, kuum köögiviljapuljong ja pipraterad. Sega läbi, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 30-45 minutit, kuni kapsas ja kruubid on pehmed.
Pruunista pannil hakkliha, lisa köögiviljadele. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Puista roale värsket hakitud tilli ning serveeri.
Kui serveerid rooga niisama, jätkub sellest neljale, kui koos keedetud kartulitega, siis kuuele.
Pildistas Martiina.
Mulle väga maitses(ma tavaliselt kruubisõber pole)
Olen korduvalt seda hautist teinud, väga maitsev!
Olen väga sageli kapsa-hakklihahautisesse pannud riisi, aga see retsept utsitas "karbist-välja mõtlema". Kuna odrakruupe sahtlis polnud, isegi -tangud oli keegi nahka pistnud ning näppu jäi hoopis toortatar, siis tegin hoopis sellega. Uskumatult maitsev sai. peale läks nii soojalt kui isegi külmalt ja hapukoorega :)
Just üleeile sai selline hautis tehtud :)
Hakkliha-kapsahautis kruupidega
Inspireerituna Mulgi kapsastest on siin tavalisele hakkliha-kapsahautisele lisatud veidi kruupe, mis teevad roa toitvamaks ning annavad mõnusa tekstuuri.