1 kg kapsapea
100 g suitsutatud peekonit
500 g seahakkliha
2 suurt sibulat
3-4 dl õlut
soola ja musta pipart
Lõika kapsas ribadeks. Haki sibul, lõika peekon kuubikuteks.
Kuumuta suures paksupõhjalises potis peekon krõbedaks. Lisa kapsas ja kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 10-15 minutit, kuni kapsas "kokku tõmbab".
Prae teisel pannil hakkliha sibulaga läbi, maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud hakkliha kapsa hulka ning sega läbi.
Kalla pannile õlu, sega läbi ning kalla seejärel õlu kapsa hulka (seda kutsutakse ingliskeelses kirjanduses de-glazing).
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes tund aega, kuni kapsas ja hakkliha on täiesti pehmed.
Serveeri keedetud kartulitega.
Nami-Nami toimetaja Merilini Rosenbergi (vt blogipostitust) retsept, pildid tegid Merilin Rosenberg ja Ilse Metsamaa.
Oli maitsev ja kindlasti läheb kordamisele. Tegin hautist suurema koguse, nii et saame veel täna ka seda nautida.
tõesti maitsev toit! Terve pere sõi ja mõmises vaimustusest.
Imehea! Kui meeslemmik tuli koju ja õllelõhna tundis, siis tuli kohe uudistama, et mis see nii hästi lõhnab.
Nii hea. Ja jube hea, et avastasin. Lemmikute hulka kohe.
Väga,väga maitsev!Teen kindlasti veel. :-)
Nami-Nami retseptikogu, millist õlut soovitate kasutada?
Marje, minu jaoks on selle roa juures kergema porteri lisamine kriitilise tähtsusega!
Thredahlia kapsa-hakklihahautis õllega
Õlle kasutamine annab tavalisele kapsa-hakklihahautisele veidi magusama ja põnevama maitse.