Hakkliha-kapsarull

Kapsaga segatud pikkpoiss on maitsev argiroog.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket kapsast

400 g hakkliha

1 sibul

2-4 viilu leotatud saia või 1 dl riivsaia

1 muna

1 sl nisujahu

soola

panni määrimiseks võid

Valmistamine

Peenesta kapsas, hauta väheses vees poolpehmeks. Nõruta.

Sega hakkliha hulka hautatud kapsas, leotatud sai või riivsai, muna ja hakitud sibul. Sega ühtlaseks massiks, lisa jahu, maitsesta soolaga. Vormi piklikuks rulliks, aseta see võitatud ahjupannile.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni roog on pealt kuldpruun.

Serveeri keedetud kartulite, toorsalati ja kastmega.

NB! Külmalt sobib hakkliha-kapsarull hästi näiteks võileivakatteks.

Retsept on inspireeritud Salme Masso hakkliha-kapsarulli retseptist raamatust "Kokaraamat" (1984). Kena pildi tegi Liisi

LISA KOMMENTAAR

Mardikas
postitatud 22.02.2009 12:21

Vau! See oli töeliselt maitsev mahlane hakkliharull. Ja valmib ka nii hölpsasti! Mina serveerisin seda rulli ahjukartulite, kastme ja peedi-küüslaugu salatiga. Mmmmm! Retseptis oli, et 1 sibul. Mina panin röstsibulat sisse ja see tegi maitse nii heaks.

Reedehommik
postitatud 25.04.2009 08:42

Tõeliselt kerge ja maitsev, isegi meespere ja lapsed kiitsid.

Liisi
postitatud 26.03.2011 19:42

Väga hea. Tegin 2 väiksemat pätsi.

Maria
postitatud 26.10.2012 18:38

Väga maitsev. Palju mahlasem ja mõnusam kui tavaline pikkpoiss. Kindlasti läheb kordamisele.

Hexy
postitatud 27.01.2014 11:48

Maitsev ja mahlane.

Tiina
postitatud 20.02.2021 17:12

Mõnus mahlane, pehme, kerge ja õrn (kasutasin seahakkliha).