Pošeeritud muna e. 'uputatud muna' e. kooreta keedetud muna

Heal lapsel mitu nime :)

Kasuta võimalikult värsket muna, pidades meeles, et tempel munal näitab kuupäeva, mis on 28 päeva pärast munemist.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

keevat vett

äädikat või sidrunimahla

hästi värsket muna

Valmistamine

Löö muna ettevaatlikult kohvitassi sisse.

Kuumuta vesi keemiseni, lisa tilk äädikat. Libista muna tasakesti podisevasse vette ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit, kuni munavalge on munakollase ümber hüübinud.

Tõsta muna ettevaatlikult kurnlusika abil veest välja, lase veidi köögipaberil või lusikal taheneda ja serveeri. 

Uputatud muna sobib lisandiks erinevatele roogadele:

Nipid ja soovitused:

Briti kokad kasutavad järgmist nippi upumunade tegemisel: tee lusikaga piki potiserva veele väike 'hoog' sisse, nii et keskele kerge süvend tekib. Libista muna veesüvendisse ja keeda 2-4 minutit.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Liisa
postitatud 23.05.2011 17:06

Nende munade kohta oli hiljuti vahva lugu Õnne 13 teleseriaalis.

Pille
postitatud 26.06.2019 20:51

See on üks vajalik oskus, sest pošeeritud muna täiustab väga paljusid roogasid!