Kammkarbid spargli ja upumunaga

Seda retsepti jagas RIMI ajakirjas restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

20 rohelist sparglit

vett, võid, soola sidrunit

4 hästi värsket muna

vett, soola äädikat

hollandi kastet

4 suuremat kammkarpi

soola ja musta pipart

salatkressi

hernevõrseid

Valmistamine

Keeda spargleid või, soola ja sidruniga maitsestatud vees 3 minutit. Enne taldrikule asetamist eemalda vilja alumised otsad.

Spargli peale aseta jahutatud upumuna e. pošeeritud muna. Muna pošeerimiseks pane vesi koos äädika ja soolaga keema. Kui vesi muliseb, tekita keevas vees lusikaga segades keeris. Keerise sisse kukuta muna, justkui praeksid muna vees. Keeda mõned minutid, siis tõsta lusikaga muna taldrikule jahtuma.

Tõsta peale lusikatäis-paar hollandi kastet

Kõrvale serveeri mõlemalt poolt kergelt praetud ning soola ja pipraga maitsestatud kammkarp.

Kaunista kress-salati ja hernevõrsetega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud RIMI ajakirjast Toit & Trend (oktoober-november 2008)

LISA KOMMENTAAR