Pošeeritud muna jogurtiga

Martha Stewarti versioon türklaste hommikusöögist (çılbır). Serveeri nisuleivaga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

250 ml kreeka või türgi jogurtit

1 sl hakitud värsket murulauku

0,25 tl hakitud küüslauku

soola ja musta pipart

2 sl võid

0,5 tl suitsutatud paprika pulbrit või tavalist paprikapulbrit

näpuotsaga Cayenne'i pipart või Aleppo tšillihelbeid

2 suurt muna

murulauguõisi kaunistamiseks (soovi korral)

Valmistamine

Sega kausis jogurt, hakitud küüslauk ja murulauk. Maitsesta soola-pipraga.

Sulata väikesel pannil või. Lisa paprikapulber ja cayenne, hoia soojas.

Pošeeri munad - juhised leiad siit. Tõsta pošeeritud munad kurnlusikaga köögipaberile tahenema. 

Serveerimiseks jaota jogurtisegu kahele taldrikule, tõsta peale pošeeritud muna, nirista peale kuum sulavõi. Jahvata veskist veidi musta pipart peale, kaunista murulauguõiega ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Türklaste çilbir'i võib valmistada ka praetud munadest, aga pošeeritud munaga jääb roog eriti hõrk.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba leiba-saia, LCHF versiooni jaoks vali mõni muu lisand.  
  • Valik Türgi retsepte Nami-Namis

Retsept on mugandatud Martha Stewarti veebilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.05.2018 11:28

Väga mõnus, tegin hommikusöögiks ja väga maitsev sai. Kindlasti teen edaspidigi !