Marokopärane hakkliha-läätsepada

Seda hakklihakastet on "paksendatud" läätsedega. Ülejäägid sobivad hästi tortiljade sisse või taco-korvikestesse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 tl koriandriseemneid

1 tl vürtsköömneid

1 sl riivitud värsket ingverijuurt

2 tl harissa pastat

2 tl paprikapulbrit

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1,5 tl toor-roosuhkrut

1 tl soola

1 sl rüpsiõli

400 g hakkliha

2 dl pruune või rohelisi läätsesid

2 x 400 g purustatud tomateid

0,5 dl kontsentreeritud tomatipastat

2 dl vett

1 kaneelikoor

1 lihapuljongikuubik

värsket koriandrit ja/ või peterselli

Valmistamine

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Purusta koriandriseemned ja vürtsköömned uhmris. Riivi ingver. 

Pane õli, sibul, küüslauk, vürtsid ja maitseained, harissa, ingver ja suhkur-sool malmpotti ja kuumuta mõned minutid. 

Lisa hakkliha ja kuumuta segades, kuni hakkliha on pruunistunud. 

Pese ja kurna läätsed, lisa potti. Lisa purustatud tomatid ja tomatipasta, vesi, puljongikuubik ja kaneelikoor. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase roal tasakesi podiseda 20-30 minutit, kuni läätsed on pehmed. Timmi maitse parajaks. 

Puista peale hakitud maitseroheline. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid esmalt läätsi 30 minutit külmas vees leotada, siis lüheneb hautamisaeg. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR