2 sl õli
3 sl hakitud küüslauku
4 Tai punast tšillikauna
300 g seahakkliha
1 tl tšillihelbeid
1 tl Hiina viievürtsisegu
1 tl riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
0.25 tl jahvatatud koriandriseemneid
0.25 tl jahvatatud kardemoni
2 sl hakitud värsket münti + veel kaunistamiseks
1 sl hakitud talisibulat + veel kaunistamiseks
1 sl hakitud värsket koriandrit + veel kaunistamiseks
2 tl kalakastet
Garneering:õhukeselt viilutatud kahvrilaimilehti
õhukeselt viilutatud sidrunheina
õhukeselt viilutatud šalottsibulat
värsket kurki
Kuumuta õli suurel praepannil (30 cm) mõõdukal kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja tšillid ning prae segades umbes 2 minutit.
Lisa hakkliha, tšillihelbed, viievürtsisegu, muskaat, sool, pipar, koriander ja kardemon. Prae segades umbes 2 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.
Sega juurde hakitud ürdid (münt, talisibul, koriander) ning kalakaste. Prae segades veel umbes 4 minutit.
Kalla segu serveerimiskaussi. Kaunista hakitud talisibula, koriandri, kahvrilaimilehtede, sidrunheina, mündi, kurgi ja tomatitega. Serveeri toatemperatuuril.
Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt, testisid Nami-Nami toimetajad Pille ja Ilse, pildi tegi Ilse.
Laab (Tai hakklihasalat)
Laab on Tais ja Laos populaarne hakkliharoog, mis enamasti valmistatakse seahakklihast. See siin on Põhja-Tai variant, mis on mõnevõrra rikkalikum. Serveeri kleepja riisiga (sticky rice).