Laab (Tai hakklihasalat)

Laab on Tais ja Laos populaarne hakkliharoog, mis enamasti valmistatakse seahakklihast. See siin on Põhja-Tai variant, mis on mõnevõrra rikkalikum. Serveeri kleepja riisiga (sticky rice)

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

3 sl hakitud küüslauku

4 Tai punast tšillikauna

300 g seahakkliha

1 tl tšillihelbeid

1 tl Hiina viievürtsisegu

1 tl riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

0.25 tl jahvatatud koriandriseemneid

0.25 tl jahvatatud kardemoni

2 sl hakitud värsket münti + veel kaunistamiseks

1 sl hakitud talisibulat + veel kaunistamiseks

1 sl hakitud värsket koriandrit + veel kaunistamiseks

2 tl kalakastet

Garneering:

õhukeselt viilutatud kahvrilaimilehti

õhukeselt viilutatud sidrunheina

õhukeselt viilutatud šalottsibulat

värsket kurki

kirsstomateid

Valmistamine

Kuumuta õli suurel praepannil (30 cm) mõõdukal kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja tšillid ning prae segades umbes 2 minutit. 

Lisa hakkliha, tšillihelbed, viievürtsisegu, muskaat, sool, pipar, koriander ja kardemon. Prae segades umbes 2 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud. 

Sega juurde hakitud ürdid (münt, talisibul, koriander) ning kalakaste. Prae segades veel umbes 4 minutit.

Kalla segu serveerimiskaussi. Kaunista hakitud talisibula, koriandri, kahvrilaimilehtede, sidrunheina, mündi, kurgi ja tomatitega. Serveeri toatemperatuuril. 

Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt, testisid Nami-Nami toimetajad Pille ja Ilse, pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 22.02.2017 12:25

Väga maitsev, tšillit võib esimene kord võibolla veidi vähem panna aga mulle meeldis väga.</br> Kahvrilaimi lehtede ja sidrunheina puudumisel lisa serveerimisel laimimahla ja on super !

Kati Mänd
postitatud 26.02.2017 17:32

Kisub kohe sööma ... nii värviline.