Rebane Abikokk 2012-11-15 00:55:22 |
Tahtsin täna õhtusöögiks soolast peedi-juustusalatit teha, aga sain siinsest kooskokkamisest inspiratsiooni ja välja tuli hoopis üks mõnus kausimagustoit:
-keedupeeti
-hapukat õuna
-hapukoort
-suhkurt
-kaneeli
Riivisin keedupeedi ja õuna ning segasin kõik ained kausis kokku. Arvasin, et maitse jääb võõras, aga üllatavalt (ja väga) hea tuli! Kaneel andis just selle mõnusa veidi jõuluse nüansi. Ning kuna mul oli peet äsja keedetud, tuli salat veidi soe, mis minu meelest muudab kaneeli aroomi ja maitse veel tugevamaks.
Nii et soovitan ka ise peeti ja kaneeli kokku sobitada ning minu köögis läheb kindlasti see kausimagus ka kordamisele. Jazzino. teen. naudin. |
|
Tsheburashka Abikokk 2012-11-15 02:50:40 |
Tsheburashka:
Postitust muutes lingi ja piltide lisamise võimalust polegi?
Pühapäeval tegin järjekordselt kreemist kõrvitsamagustoitu ahjus.
Ja porgandihalvaad olen teinud. Kevadest on veel üks lihtne, mahlane ja kergelt pudingilaadne kikerhernekook.
Toorkookide sisse pistan tihtipeale avokaadot, näiteks sellesse mangokooki. Minu lemmikud on karamellised kõrvitsaküpsised, teen neid pidevalt, nii koju kui küllaminnes kaasavõtmiseks :) Lisaks tegin see sügis kõrvitsa-toorjuustukooki hapukoorekattega ning vähemalt kolm korda nädalas söön banaani-avokaadopudingit. Varasemast meenuvad veel suvikõrvitsakoogid ja -keeksid ning porgandikook sidruniglasuuriga. Otsin hiljem mõned pildid või lingid ka juurde :) |
|
Rebane Abikokk 2012-11-17 20:28:13 |
..ja veelkord üks köögivili + piimaline + vürtsid kiire kokkusegamine:
- pool klaasi porgandimahla (mul oli seekord värskelt pressitud luksus)
- pool klaasi keefirit
- 3 tl kamajahu
- 1 tl suhkrut
- kaneeli, ingveripulbrit
lusikaga kaks keerdu klaasis ja naudi! Uus kamalemmik :)
Jazzino. teen. naudin. |
|
Fre Abikokk 2012-11-17 23:15:12 |
Täna õnnestus tuvastada ka söödav köögiviljamagustoit, kõrvitsaga brownied. Loomulikult selgus küpsetama hakates et mune oli puudu, õnneks leidus sügavkülmas tiramisust üle jäänud munavalgeid. Isegi viripill-lapsed söövad kahe suupoolega. Iseenesest tõesti tore et jahu ei lähe peaaegu üldse sisse. Edit: tegin ühte ja sama kooki 2 päeva järjest, kuna muidu poleks kõik pereliikmed maitsta saanud... Pildistamiseni ei jõudnudki kahjuks. | |
Kokkamas95 Abikokk 2012-11-18 20:33:23 |
Kõrvitsaga brownie | |
Marit Abikokk 2012-11-18 22:03:06 |
Kõrvitsa-šokolaadikeeks, mille maitse muutub seistes aina paremaks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-19 15:00:32 |
Nädalavahetuse Postimehe Arteris oli üks kõrvitsadessert, karamelliseeritud kõrvits, autoriks restorani AED peakokk Juhan Heinsalu. (Artikkel siin. Magustoit: karamelliseeritud kõrvits • 400 g kõrvitsa viljaliha • 1 sidruni mahl • 80 g suhkrut • 80 g võid Valge šokolaadi kreemiks: • 0,5 l piima • poole sidruni riivitud koor • poole apelsini riivitud koor • 200 g valget šokolaadi • 5 g agar-agari pulbrit (merevetikast tarretusaine) Lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Sulata poti põhjas või, lisa suhkur ja kuumuta segades, kuni suhkur hakkab karamelliseeruma. Lisa sidrunimahl ja kõrvitsakuubikud. Kuumuta segades veel 3–4 minutit. Võid maitseks lisada ka kaneeli. Sobib hästi koos jäätise, kohupiima või ka valge šokolaadi kreemiga, mille tarvis kuumuta piim koos riivitud sidruni- ja apelsinikoorega keemiseni. Lisa agar-agari pulber ja vispelda läbi. Veendu, et pulber oleks lahustunud. Jäta toasooja tarretuma. Kui mass on tarretunud, pane see blenderisse (sobib ka saumikser) ja töötle kreemjaks. Sulata vesivannil nõus šokolaad ja vala pidevalt segades piimamassi hulka. Lase külmkapis pool tundi seista. | |
Aire1 Abikokk 2012-11-19 15:22:56 |
Laupäeval küpsetasin suvikõrvitsakooki. Lootsin pilti teha pühapäeval aga kook sai emmen otsa. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-19 15:28:43 |
Aire1:
Aire, kui meeldis, siis tee retsepti juurde linnuke ka sinna rohelise käe juurde ja jäta kommentaar, eks :)
Laupäeval küpsetasin suvikõrvitsakooki. Lootsin pilti teha pühapäeval aga kook sai emmen otsa. |
|
Kardemon Abikokk 2012-11-19 18:45:06 |
Tegin ka siin jagatud kõrvitsabrowniet. Kasutasin röstitud muskaatkõrvitsa püreed ning see maitse oli tuntav. Täitsa huvitav.mulle meeldis just natuke soojalt külma piimaga. http://kardemon.blogspot.com |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |