Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-01 15:39:28 |
Maalehe Aialehes selline Kadrin Linna artikkel: Lõpmatu hulk kõrvitsatoite, sh mõned magusad, mis ma siia ka kopeerin: [b][/b] Kõrvitsapannkoogid - 1 ½ kl paksu kõrvitsapüreed - ½ kl piima - 1 muna - 1 kl odrajahu - ½ kl nisujahu - ½ tl soola - 1–2 sl suhkrut - rasvainet praadimiseks Kloppige munakollane piima hulka, lisage segatud jahud, sool, suhkur ja kõrvitsapüree. Hästi läbi segatud tainas asetage vähemalt 30 minutiks külmikusse. Enne praadimist lisage tainasse vahustatud munavalge. Küpsetage väikesed lusikapannkoogid. Riisipuding kõrvitsaga [b][/b] - 1 l piima - ½ kg kõrvitsat - 1 kl pudruriisi - 3–4 muna - 2 sl võid - ½ tl soola - jahvatatud kaneeli - suhkrut Pange kooritud kõrvitsatükid praeahju küpsema. Piimast ja riisist keetke poolpehme puder, millele lisage või. Pehme kõrvits suruge läbi jõhvsõela, lisage munakollased ja pange pudru hulka. Maitsestage suhkru ja kaneeliga ning segage vahustatud munavalgetega. Küpsetage võiga määritud ahjuvormis 30–45 minutit. Juurde andke külma piima või marjakisselli. Kõrvitsavaht [b][/b] - 1 l vett - 1 ½ dl mannat - ½ sidruni mahl - riivitud sidrunikoort - ¼ tl soola - ¾–1 dl suhkrut - 3–4 dl kõrvitsapüreed Keetke soolaga maitsestatud veest ja mannast puder, jätke kaanega kaetult jahtuma. Maitsestage kõrvitsapüree suhkru ja sidruniga, segage jahtunud pudrule ja vahustage. Serveerige külma piimaga. Kõrvitsapüree võib asendada õunapüreega või mõne marjapüreega. Kaerahelbe-kõrvitsakook [b][/b] Tainas - 200 g margariini - 2 kl kaerahelbeid - ½ kl nisujahu - ½ kl suhkrut - ½ tl soola - 4 munavalget - ½ tl vanillsuhkrut - riivitud sidrunikoort Kate - 1 kg tükeldatud kõrvitsat - ¼ kl vett - ½ kl suhkrut - ½ tl soola - 2 sl mannat - ½ tl riivitud muskaati - 4 munakollast - 1 dl vahukoort - 2 sl hakitud pähkleid Sulatage ning jahutage margariin. Segage hulka suhkur, sool, riivitud sidrunikoor ja vanillsuhkur. Lisage natukehaaval kaerahelbed, jahu ja lahtiklopitud munavalged. Sõtkuge kiirelt tainapalliks ja asetage külmikusse. Hautage kõrvitsatükid vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Laske natuke jahtuda. Leigele hautisele lisage manna, vahukoor ja munakollased, maitsestage suhkru ja muskaadiga. Mikserdage segu ühtlaseks massiks. Suruge külmikust võetud tainas võitud koogivormi, nii et servad ka kaetud ja kallake kõrvitsasegu peale. Puistake pähklipuruga üle. Küpsetage 175° juures umbes 50 minutit. [b][/b] Kaerahelbe-plaadikook - 300 g kaerahelbeid - 150 g margariini - ¼ tl soola - ½ kl suhkrut - 2 sl vett Täidis - 1 ½–2 kl paksu kõrvitsapüreed - 1–1 ½ sl ebaküdooniasiirupit Puistake tainalauale kaerahelbekuhi, lisage suhkur, sool ja margariinitükikesed. Tehke keskele süvend, millesse lisage muna ja vesi. Hakkige noaga segamini ja pigistage palliks. Hoidke kilesse pakitult vähemalt 30 minutit külmikus või jahedas kohas. Valmistage ahjus küpsetatud kõrvitsast läbi jõhvsõela püree, maitsestage ebaküdooniasiirupi või sidrunikoore ja suhkruga. Hoidke püree koogile määrimiseni külmas kohas. Tainas rullige küpsetuspaberiga kaetud saiaplaadile õhukeseks kihiks ja küpsetage helepruuniks, jahutage. Külm plaadikook lõigake pooleks, määrige pooled külma maitsestatud kõrvitsapüreega ja tõstke ülestikku. Jätke kook serveerimiseni toasooja seisma, et mahlane täidis sisse imbuks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-01 23:02:10 |
Kes veel proovinud pole, siis hapukapsa-šokolaadikook on ka väga mõnus!!! | |
Fre Abikokk 2012-11-01 23:29:36 |
Ma tegin täiesti juhuslikult selle teema lahti. Ja täiesti juhuslikult on mul kodus üks kõrvits millest eile esimese veerandi kasutusele võtsin (st teine, kolmas ja neljas veerand peaks ka kiirelt oma lõpu leidma). No ja reiejämedune kabatshokk on justkui meie majapidamise nuhtlustalisman nagunii... Niiet mite tea.... | |
Kätrin Abikokk 2012-11-02 11:56:51 |
Siia alla läheb ideaalselt minu uus lemmik - brownie, kus on sees ohtralt kõrvitsat ja ei grammigi võid. On mõnusalt nätske, shokolaadiselt sügav, aga palju tervislikum siiski :) | |
Kaare Abikokk 2012-11-02 13:00:45 |
Peedi-brownies, mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga, kõrvitsapräänikud on Nami-Nami retseptide järgi juba ära proovitud. Vaatasin mõned retseptid valmis, ehk jõuan ka osaleda. | |
Põrnikas Abikokk 2012-11-02 23:32:36 |
NO nii, googeldasin lehtkapsast ja leitsin päris mitu muffiniretsepti. Alustuseks proovisin šokolaadiga varianti. Väga rahul tulemusega ei ole. Aga mitte kapsa, vaid eelkõige muffinite kui niisuguste osas - kuidagi vänged said (ehkki järgmisel päeval täiesti jahtununa oli maitse natuke parem kui otse ahjust tulnuna). Tegelikult tuli mõte, et peaks katsetama naadi-vanilli muffinite lehtkapsa versiooni hoopiskis.. Ja see pirukas on ka endiselt plaanis. | |
Blondie Abikokk 2012-11-02 23:38:29 |
Mängisin natuke mõttega rosinate asemel hoopis porgandeid rummisiirupis leotada ;) ehk porgandikook rummi ja mandlitega. Pakun, et ei jää viimaseks korraks, kuna võrreldes tavapärase jõulu-vürtsise porgandikoogiga meeldis mulle tagasihoidlikum maitsenüanss väga. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-03 18:10:36 |
Tänases Õhtulehes oli Silja Paavle artikkel Katseta põnevate kapsaroogadega ja seal kohupiima-lillkapsakreem: Kohupiima-lillkapsahõrgutis Vaja läheb: 400 g sidrunimaitselist kohupiimapastat, 100 g suhkrut, 1 keskmine lillkapsas, 100 g kirsi- või mustasõstramoosi, värsket münti või melissi. Valmistamine: keeda lillkapsaõisikud magusas vees pehmeks, nõruta need sõelal ja jahuta. Püreesta lillkapsas ja sega kohupiimapastaga. Serveeri kirsimoosiga, kaunista värske melissilehega. Allikas: kohvik Aal | |
Aire1 Abikokk 2012-11-05 13:24:45 |
Minu eilne porgandikook, millest täna hommikuks oli ainult viimased kolm tükki järgi. | |
Fre Abikokk 2012-11-05 15:04:27 |
No nii - kõrvitsakook valmis. Õnneks on minul ja mehel nii erinev maitse, et kui mulle miski kohe üldse ei istu, siis tema rõõmustab väga. Niiet päris raisku ei läinud, minu jaoks aga oli väga imal ja lääge. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |