Suvised värskendavad joogid

Karolin
Postitusi: 211
Abikokk
2011-08-08 21:01:00
Tegin veel lihtsalt maitsevett, kuhu sisse läksid igasugune aiasleiduv, veel natuke mett sisse, et magusamaks teha ja jääd, et ikka jahutavam oleks :) Tegin ka piparmündisiirupit, mille nägin kuskil Hoidiste ajakirjas, pidin kohe järgi proovima. Retsept ise koosneski 200 g piparmündi lehtedest ja vartest, poolest klaasist suhkrust ja poolest klaasist külmast keedetud veest. Maitseb täitsa nagu magusavõitu külm piparmünditee, päris hea!
ErleS
Postitusi: 339
Abikokk
2011-08-09 10:08:22
Kuigi olen olnud passiivne oma jooke üles andma, olen ikka kooskokkamisest osa võtnud. Vee maitsestamiseks kasutan ma kõige sagedamini kas lihtsalt kurgikoori või kurgiviile, mis salati tegemise kõrvalt üle jäävad ja lihtne kannu/klaasi visata. Samuti olen kasutanud külmutatud marju, nt musti sõstraid, mis küll väga maitset ei anna, aga kannus ikka ilus vaadata ja veele saab maitse ise juurde mõelda :) Lisandiks näiteks piparmündioks. Tõsisematest retseptidest tegin siit samast Nami-Namist lihtsat jääteed (igav, uuesti ei tee, sidruniviil natuke päästis joogi) ja hibiskijääteed ehk Agua de Jamaicat, mida tegin lausa mitu korda, sest maitses väga suviselt ja mõnusalt. Lisaks proovisin ühest smuutiraamatust kahte retsepti: 1) Apelsinimahl, virsik, aprikoos ja ploom blenderdada smuutiks - ei maitsenud. Retseptis suhkrut ei olnud, jäi väga hapu, aga hiljem magustama ka ei hakanud. Ilmselt ei oleks ka magusamana maitsenud, midagi erilist ei olnud. 2) 800 g arbuusi, poole suurema laimi mahl ja 8 jääkuubikut blenderdada ühtlaseks. See jook maitses meile väga, oli arbuusine ja suvine, parajalt magus ja värske. Teen veel. Lisaks proovisin teha estragonilimonaadi, millest lootsin, et maitseb ehk pisut vana hea Tarhuni moodi :) Retsepti järgi tehes tuli segu minu jaoks liiga vänge ja timmisin seda erinevaid koostisosasid (eriti vett) lisades, kuni maitse tundus minu jaoks enam-vähem paras. Kasutasin ka sifoonpudelit, et mullidega limonaadi saada :) Kokkuvõttes mingit vau-efekti ei tekkinud, aga estragon andis joogile mõnusa maitse, seega tulevikus plaanin seda mõne limonaadi juures kindlasti kasutada.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2011-08-09 19:52:25
Sellesuvine hommikupäästja on mul olnud meie pere "tavaline" mustika-banaanismuuti, kuhu käib ühe inimese kohta üks banaan, pihutäis külmunud mustikaid ja tops Activia maitsestamata jogurtit (muidugi võib ka mingi muu jogurt või koguni keefir olla, aga sel on ideaalne konsistents ja kogus) pluss maitseks käepärast rohelist (basiilik kodus ja piparmünt maal) ning lisamagusaks teelusikatäis vedelat mett. Aga see näeb väga tavaline välja ja ma pole temast kunagi pilti teinud. Uus kogemus oli, et keefirist ja külmutatud mustsõstardest saab ka väga hea smuuti, puuduva banaani täidluse kompenseerisin lonksu vahukoore lisamisega. Väljanägemine, jällegi väga tavaline. Jääkuubikuid ei ole mul tavaks teha, sest sügavkülm on alati liiga täis. Vee jahutamiseks kasutasime külmutatud maasikaid.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2011-08-09 21:21:21
Meil on sel suvel olnud magustoiduks ja jahutuseks jogurti- või keefirikokteilid. Alati on lisandiks olnud värsked marjad ja puuviljad. Üks lemmikuid oli keefirikokteil aprikoosidega kus 1l keefiri kohta oli 200 ml vahukoort + aprikoose 6-7 tk, mõnusalt kreemine. Aeg ajalt on ka jäätisekokteile tehtud aga jogurtiga on lastele meelepärasemad. Enda lemmikuks on piparmündilehtedega maitsevesi sel suvel olnud. Siin siis ka üks jogurtikokteilidest, alguses aprikoosijogurt vähese keefiriga ja siis roosamal osal maasikad-vaarikad koos keefiri ja vahukoorega.

kiilikese köögikatsetused

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2011-08-09 21:58:56
Kuna ma ei saa üle kiusatusest oma roheklaasikollektsiooni kuuluvat morsikannu näidata, siis siin on ka veel üks pilt iluveest: Maheapelsin, eesti kurk ja laim (mittemahe) ja omaenda põllu piparmünt (satikatest näritud ja ülipisikeste lehtedega, aga ikkagi oma)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2011-08-09 22:03:43
Ahjaa, frappet tegin ühe korra ka, ostsin isegi spetsiaalselt mingit vaniljemaitselist lahustuvat kohvi selle jaoks, see pilt ei tulnud üldse välja. Aga kuigi olen igahommikune kohvisõltlane, ei mõjunud külmas vees lahustatud kohvijook üldse tavapäraselt, ühesõnaga, enesetunne polnud see ja jään edaspidigi kõigepealt kuuma veega normaalsel viisil tehtud ja seejärel maha jahutatud kohvi juurde.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Vike
Postitusi: 246
Abikokk
2011-08-09 22:09:45
Kõik on nii tublid ja teevad alkoholivabu jooke :). Täna õhtul, peale lapse magama panekut, tegin abikaasale ja endale hoopis ühe Cosmopolitani. Oli hea kosutus :)
Heleen
Postitusi: 302
Abikokk
2011-08-09 22:45:07
Kustumatu mälestuse jätnud jäätee. Uskumatult siidine porgandi ja apelsiniga piimakokteil Lihtne maasikapiim.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Triinpvr
Postitusi: 195
Abikokk
2011-08-10 08:40:32
Üks püreestatud arbuus Kellukese limonaadiga, oli päris hea.

laualamp.wordpress.com

Kait
Postitusi: 133
Abikokk
2011-08-10 09:41:45
Hea külma joogi saab kui arbuusikuubikud enne sügavkülmas kergelt ära külmutada ja siis blenderdada ja lisada kellukest või sprite'i või hoopis sidrunimahla...

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>