Tziiki Abikokk 2011-01-05 16:28:43 |
Heleen:
ei iial! Nina korraks pühkimine (nt sooja suppi süües) on igati ok, aga nohu korral konkreetselt nuuskamine on absoluutselt rõve! Ise tõusen alati lauast ja lähen sellisesse kaugusesse (teise tuppa), et mu tegevus kuuldav ei oleks.
Minu poolt aga nüüd selline küsimus, et kuidas suhtute söögilaua ääres nina nuuskamisse? Aga küsimus dzentelmenide kohta. Kas järgitakse veel seda, et naisterahvas iseendale alkoholi ei vala? Mina leian, et see on väga viisakas komme, aga tänapäeva noored tundub et ei tea sellest tavast midagi. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Oliivipuu Abikokk 2011-01-05 17:11:09 |
Arvan, et dzentelmenid ikka kallavad, kuid see on hea tähelepanek, et poegadele ikka meelde tuletada vaikselt, mitte teiste ees. | |
Kirsike Abikokk 2011-01-05 17:24:25 |
Mis puutub soola lisamisse, siis mul mees kodus lisab alati soola ilma maitsmata.
Tahan teda kohe kaitsta siinkohal (kui keegi juhtub meile sööma tulema ja märkab seda:P), et ma teen endale ja lastele (tervislikel põhjustel) praktiliselt soolavaba toidu ja seetõttu ta teab enne maitsmist, et vaja soola lisada. Kui olen toidu meie maitse jaoks üle soolanud, siis alati hoiatan teda, et proovigu enne :D Mina seda ebaviisakaks ei pea, sest meie toit on tõesti väga vähese soolaga.
Kui on kellegi teise tehtud toit, siis ta ilmselt ikka maitseb seda (polegi tähele pannud). Ja naine ei tohi endale ise alkoholi valada niikaua kui kasvõi üks ühe käega mees on veel lauas. :) :) |
|
Netcat Abikokk 2011-01-05 19:22:15 |
Aga kui see ühe käega mees on näiteks täiskarsklane, kelle moraalinormide või religioonireeglite vastu käib kellegi jooma õhutamine?
Tobe komme minuarust. Siis oleks juba loogilisem, et keegi ei tohi midagi valada iseendale, ei mees ega naine. Jaapanlastel oli vist niimoodi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kirsike Abikokk 2011-01-05 19:55:49 |
:D See oli üks vana nali :D Milles vist on muidugi teatud vanuses vanaprouade jaoks tõetera sees :D:D | |
Fre Abikokk 2011-01-05 21:02:18 |
Väga hea teema ja minu jaoks ka mõtlemapanev, sest ei ole suutnud meie pere söögilaua ja muid kombeid sellisteks kujundada, mis endale rõõmu tekitaksid. Mees on mul selline "eesti maainimene" nii heas kui halvas mõttes ja täiskasvanu kallal näägutamine tundub tobe. Mõtlemapaneva teema raames mõtlema asudes leidsin, et probleemide põhjuseks on tihti ka aeg ja elukorraldus, mis ei lase söömisele piisavalt aega ja tähelepanu pühendada. Näiteks detsembris olid lapsed terve kuu tõbistena kodus (lasteaia söögilt maas) ja see tähendas, et pidin lisaks täiskohaga tööl käimisele ja nende samaaegsele hoidmisele veel ka neile 4x päevas mingi ninaesise vaatama. Ja no umbes ninaesise stiilis see kujuneski, peaasi et midagi oleks. Ja kui lapsed sööma asusid oli mul ometi 3,5 vaba minutit et midagi üliolulist teha, näiteks aed lumevabaks rookida vms. Hommikusöögiga on jälle nii, et kui lapsed argipäeviti kodus, siis eelistan neil kõhud täis sööta ja nad oma tegemiste juurde saata et saaksin rahulikult ise ka süüa, kohvi juua ja kiiresti mõned meilid läbi vaadata.Ühesõnaga tundub et kogu potentsiaal kultuurseks inimeseks hakata jäi eelmisesse ellu koos korraliku Langebrauni serviisiga maha. |
|
Profa Abikokk 2011-01-06 16:22:16 |
Netcat:
Džentelmen ei ole kunagi täiskarsklane :) Kuigi olen nii skandinaavias kui lõuna-euroopas näinud enesele ise alkoholi valavaid naisi, ei pea ma naistele valamise kommet tobedaks, samamoodi nagu ei ole tobe ukse avamine või mantli selga aitamine. Ja ka see on loogiline, et mittealkoholi valavad mehed, tihti on vee- või morsikann naise käele raskevõitu. Üleüldse, milline naine küll ei peaks soovima selliseid pisikesi tähelepanuavaldusi ja miks?
Aga kui see ühe käega mees on näiteks täiskarsklane, kelle moraalinormide või religioonireeglite vastu käib kellegi jooma õhutamine? Tobe komme minuarust. Siis oleks juba loogilisem, et keegi ei tohi midagi valada iseendale, ei mees ega naine. Jaapanlastel oli vist niimoodi. |
|
Netcat Abikokk 2011-01-06 16:35:31 |
Profa:
Mul ei ole midagi tähelepanuavalduste vastu. Kui sa paned tähele, ma ei öelnud, et lauakaaslase eest hoolitsemine oleks tobe, ma ütlesin, et tobe on see "naised ei tohi" pool väitest. Keegi ei tule mulle ütlema, et ma ei tohi endale ise mantlit selga panna, kuigi on mugavam, kui keegi teine seda aitab teha. Või et ma peaks passima ukse juures, kuni mõni mees selle lahti teeb.
Netcat:
Džentelmen ei ole kunagi täiskarsklane:) Kuigi olen nii skandinaavias kui lõuna-euroopas näinud enesele ise alkoholi valavaid naisi, ei pea ma naistele valamise kommet tobedaks, samamoodi nagu ei ole tobe ukse avamine või mantli selga aitamine. Ja ka see on loogiline, et mittealkoholi valavad mehed, tihti on vee või morsikann naise käele raskevõitu. Üleüldse, milline naine küll ei peaks soovima selliseid pisikesi tähelepanuavaldusi ja miks?Aga kui see ühe käega mees on näiteks täiskarsklane, kelle moraalinormide või religioonireeglite vastu käib kellegi jooma õhutamine? Tobe komme minuarust. Siis oleks juba loogilisem, et keegi ei tohi midagi valada iseendale, ei mees ega naine. Jaapanlastel oli vist niimoodi. Iseenesest ei ole mul midagi selle vastu, kui keegi valab mulle ükskõik mida, eriti teed, sest teekannud lausa vihkavad mind... Pool kraami kipub alati alustassile minema. Aga kujuta nüüd ette, oleks selline reegel, et viisakas mees ei tohi tõsta endale torti. Sina istud ebaviisakate naiste seltskonnas, taldrik on tühi, sülg tilgub, eks ole, ja taldrik jääbki tühjaks, sest sul endal tükki võtta pole ju viisakas. Tunduks ju tobe, või kuidas? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kristjan Abikokk 2011-01-06 20:06:38 |
Tziiki:
Mina küll jälgin. Lisaks on see võõrustaja ülesanne jälgida, et kõigil klaas õige kõrguseni täis oleks. Kui keegi enam ei taha, siis ta kas lihtsalt enam ei joo või siis ütleb, et rohkem ei taha.
Samas pole tänapeval enam ka ebaviisakas, kui naised ise endile juurde valavad. Mis seal ikka, võrdõiguslikkus. Kas järgitakse veel seda, et naisterahvas iseendale alkoholi ei vala? Mina leian, et see on väga viisakas komme, aga tänapäeva noored tundub et ei tea sellest tavast midagi. |
|
Profa Abikokk 2011-01-06 21:06:45 |
Netcat:
Ukse juures passimine, mantli selgapaneku mittetohtimine või tordi mittetõstmine on kontekstist välja rebitud, otsitud näited, nii võib jäädagi vaidlema. Mina üritan ütelda et mees peab teatud olukordades käituma nagu mees.
Profa:
Mul ei ole midagi tähelepanuavalduste vastu. Kui sa paned tähele, ma ei öelnud, et lauakaaslase eest hoolitsemine oleks tobe, ma ütlesin, et tobe on see "naised ei tohi" pool väitest. Keegi ei tule mulle ütlema, et ma ei tohi endale ise mantlit selga panna, kuigi on mugavam, kui keegi teine seda aitab teha. Või et ma peaks passima ukse juures, kuni mõni mees selle lahti teeb.
Iseenesest ei ole mul midagi selle vastu, kui keegi valab mulle ükskõik mida, eriti teed, sest teekannud lausa vihkavad mind... Pool kraami kipub alati alustassile minema.
Aga kujuta nüüd ette, oleks selline reegel, et viisakas mees ei tohi tõsta endale torti. Sina istud ebaviisakate naiste seltskonnas, taldrik on tühi, sülg tilgub, eks ole, ja taldrik jääbki tühjaks, sest sul endal tükki võtta pole ju viisakas. Tunduks ju tobe, või kuidas?Netcat:
Džentelmen ei ole kunagi täiskarsklane:) Kuigi olen nii skandinaavias kui lõuna-euroopas näinud enesele ise alkoholi valavaid naisi, ei pea ma naistele valamise kommet tobedaks, samamoodi nagu ei ole tobe ukse avamine või mantli selga aitamine. Ja ka see on loogiline, et mittealkoholi valavad mehed, tihti on vee või morsikann naise käele raskevõitu. Üleüldse, milline naine küll ei peaks soovima selliseid pisikesi tähelepanuavaldusi ja miks?Aga kui see ühe käega mees on näiteks täiskarsklane, kelle moraalinormide või religioonireeglite vastu käib kellegi jooma õhutamine? Tobe komme minuarust. Siis oleks juba loogilisem, et keegi ei tohi midagi valada iseendale, ei mees ega naine. Jaapanlastel oli vist niimoodi. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |