KOHV ja kohvi kasutamine köögis

Netcat
Abikokk
2010-05-07 23:01:09
Kohvipannkoogid aprikoosipüree ja mokajäätisega (pildil kasutatud Balbiino Classic sarja Vana Tallinna kohvijäätist). Hiljem avastasin, et Soome päritolu mokajäätist oli kah Prismas saada. Sellega oleks ehk parem olnud. Retsept on Sabine Fabke raamatust "Täidisega pannkoogid ja krepid". Pannkoogitaignale tuli lahustuvat kohvi sisse segada. Kuigi tegin täpselt retsepti järgi, tulid minu pannkoogid märksa heledamad (pruun värv on pigem praadimise tulemus) kui raamatus oleval fotol. Maitse poolest ei midagi erilist. Tundub, et kohvi on siiski etem juua pannkookide kõrvale kui segada nende sisse.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Meringue
Abikokk
2010-05-08 09:59:36
Ma sain ka oma 2. kohvitoidu tehtud :) Tegin siinse kohvibeseekorvikeste retsepti järgi besee-küpsiseid. Idee muidu ülimagusale beseele mõrkja kohvipulbri lisamisest tundus väga ahvatlev ning õnneks ei pidanud ma ka pettuma! Küpsetamisega läks küll mul miski veidike nihu, kuna vajusid seest üpriski kokku (selliseks nätskeks massiks), kuid maitset see ei mõjutanud. :)

Köögikatsed

Koogi Kata
Abikokk
2010-05-08 19:10:31
Emadepäevaks valmis Kohvi-šokolaaditort.
ErleS
Abikokk
2010-05-09 14:43:31
Mina tegin 3 kohvitoitu. Pildid püüan ka hiljem lisada. Kuna pole siia varem pilte riputanud, tundub see esialgu olevat päris suur teadus :) 1) Espresso brüleekreem (retsept Gordon Ramsay magustoidute raamatust) 500 ml 35%-list koort 50 ml kanget espressot 6 suurt munakollast 75 g suhkrut 1 spl Kahlua, Tia Maria või muud kohvilikööri (soovi korral) Serveerimiseks 2 spl demerara suhkrut 1. Kuumuta ahi 140 kraadini. Määri 6 kuumuskindlat kohvitassi või väiksemat vormi kergelt rasvainega ja aseta need küptsetusplaadile. 2. Kuumuta koor paksupõhjalises nõus kuni keemispunktini. Lisa espresso ja soovi korral kohviliköör. 3. Vahusta munakollased kuumakindlas kausis heledaks ja pehmeks vahuks. Vala kuum kohvikreem vahustatud munakollastele, 1/3 korraga, samal ajal hoolega vahustades. Seejärel vahusta hulka suhkur. Kurna saadud segu läbi tiheda sõela. 4. Vala segu võrdses osas kohvitassidesse või vormidesse. Küpseta umbes 45 minutit. Kreem on valmis, kui vormi liigutades tuleb segu kergelt seina küljest lahti, kuid keskelt on endiselt võbelev. Võta tassid/vormid ahjust jahtuma. Jahtudes segu pakseneb veelgi. 5. Enne serveerimist puista teelusikatäis demerara suhkrut ühtlaselt kreemi pealispinnale ja karamelliseeri leeklambiga. Kui leeklampi ei ole, võib suhkrukatte karamelliseerida ka ahjus, asetades vormid väga kuuma grillelemendi alla. 2) Toorjuustutort Baileys'e koorelikööriga (retsept Oma Maitsest) 175 g digestiivküpsiseid 85 g sulatatud võid 250 g kohupiima 250 g mascarponet 11 g pulberželatiini 150 ml koorelikööri, nt Baileyst 1,4 dl 35%-list koort 2 muna 140 g suhkrut Kohviželee: 1 tl pulberželatiini 1,5 dl kanget kohvi 2 spl suhkrut 1. Lase želatiinil 5 spl külmas vees 5 minutit paisuda. Seejärel sulata kuumaveevanni kohal, kuni vedelik muutub läbipaistvaks. 2. Purusta digestiivküpsised, sega võiga ja suru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta jahedasse. 3. Vahusta kohupiim, mascarpone, vahukoor ja kooreliköör ning sega hulka sulatatud želatiin. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ning lisa juustusegule. Vala kõik küpsisepõhjale ja tõsta 3-4 tunniks külma. 4. Kohviželee jaoks valmista kange kohv ning lisa sellele 2 spl suhkrut. Jahuta. Tõsta želatiin kohvi hulka paisuma, lahusta see kuumaveevanni kohal ja jahuta maha. Tõsta külmana ettevaatlikult lusikatäite kaupa koogile. Lase koogil vähemalt 2 h külmas tarduda. Kuna ma kohvi ei joo, tegin kogemata liiga kange kohviželee. Kui selle avastasin, proovisin kiiresti päästa, mis päästa annab ja kraapisin želeed tordi pealt vähemaks. Sellest ka nii õhuke kohvikate tordil :) Osavamad baristad võivad kindlasti kohviga rohkem priisata :) 3) Kohvibesee (Mari-Liisi ainetel, retsepti kordama ei hakka) 2 esimest maitsesid suurepäraselt, kuigi brüleekreemi tegin elus üldse esimest korda. Besee oli minu jaoks liiga kohvine, kuna kohvi maitset ma armastan vaid toitudes ja väga mõõdukalt.
Liilia
Abikokk
2010-05-10 10:01:35
minu emadepäevaks tehtud tiramisu tort ka vägagi kohvine ;)

Köögitoimkond

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-11 11:36:06
ErleS:
Mina tegin 3 kohvitoitu. Pildid püüan ka hiljem lisada. Kuna pole siia varem pilte riputanud, tundub see esialgu olevat päris suur teadus :)
ErleS, kui Sa pilte raatsid jagada, siis võin retseptid põhiandmebaasi ka panna!!! Nüüd siis loosimise juurde :) Osales 46 nami-namikat, eriti tublid olid Kokkamas95 (5), Nef (9), Liina (8), Zoozi (8), Spidur (5) ja Liisi (6). Kolme-nelja kohvimaitselist rooga valmistasid ja tutvustasid Kiilike, Frieda, Koogi Kata, Liilia, Mari-Liis, Triinpvr, Eeke, Kessu343, Kirsike, Jaanikaant, Ragne, Netcat ja ErleS - teie olite ka hirmus tubli (ma nädalavahetusel taas vaadatud Bridget Jonesi filmi lainel :D). Minu truu abiline Research Randomizer soosis sel korral kasutajaid Liina, Frieda ja Spidur. Auhinnaks siis see tore Lavazza kinkekomplekt - siinkohal suur aitäh "sponsorile" :) Liina on vist tallinlanna, Frieda ja Spidur tartlased. Kuna pakk on suur ja raske, siis posti teel ma seda saatma ei hakka. Liina paki saadan ühte kesklinna salakohta. Frieda ja Spiduri puhul jään ootama, et ehk on nad ise pealinna tulemas või keegi sõbralik nami-namikas Tartu suunas sõitmas. Õnne võitjatele!! Hakkan nüüd uut kooskokkamise teemat välja mõtlema ja kuulutama!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Frieda
Abikokk
2010-05-12 14:15:26
Uskumatu, aitäh :) Ma pole mitte iialgi elus midagi loosiga võitnud. See saab nüüd küll ainult ühte tähendada - armastuses enam ei vea :( :P Ent kui tõsiselt rääkida, siis ma olen ilmselt sel nädalavahetusel tööasjus Tallinnas ja saaksin enda ja Spiduri pakid kaasa võtta, aga ma olen seal kahjuks suhteliselt kesklinna aheldatud...

Söömine on ainus töö, mis toidab

Liina
Abikokk
2010-05-12 14:33:01
Suur aitäh minugi poolt :). (kus ma seda näha võin, kus on see kesklinna koht, kus paki võib kätte saada)

Minu kokkamised!

Heleen
Abikokk
2010-05-12 18:01:06
Mina tegin emadepäevaks kohvi-küpsisetorti. Retsept siitsamast Nami-namist. Hästi hea ja lihtne tort ning kindlasti kõik kohvisõbrad on sellest vaimustuses - nagu ka mina :P

Armastus käib kõhu kaudu :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-16 08:36:26
Frieda:
Uskumatu, aitäh :) Ma pole mitte iialgi elus midagi loosiga võitnud. See saab nüüd küll ainult ühte tähendada - armastuses enam ei vea :( :P Ent kui tõsiselt rääkida, siis ma olen ilmselt sel nädalavahetusel tööasjus Tallinnas ja saaksin enda ja Spiduri pakid kaasa võtta, aga ma olen seal kahjuks suhteliselt kesklinna aheldatud...
Frieda, ma ise olen sel nädalavahetusel täitsa Viimsisse aheldatud ja kesklinna ei liigu. Need pakid on ka üsna suured, nii et oleks võib-olla veidi ebamugav kahte tassida. Räägime auhindade kättetoimetamisest siin teemas.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>