Mann
Abikokk 2010-01-23 15:01:11 |
Kui me pisikeste lastega muuseumituurilt naasesime, oli mees teinud valmaks laari chilli con carnet ja lastele riisi sinna juurde. Jäi kindlaks Jamie retseptile ja hülgas Ramsay oma. Joogiks õnnestus mul leida vinoteegist kohalik 2005 shiraz (shiraz pole siin mitte levinud viinamari, rannikul proovivad pisut, aga vein on päris hea). Magusaks Mövenpicki vaniljejäätis. | |
Tiina
Abikokk 2010-01-23 18:11:35 |
Lõunaks tegin kukeseenekastet, kuhu segasin sisse metssealihast frikadellid (külmutatud poekraam), kõrvale kartul ja hapukurk.
Laps seeni ei söö, korjasin talle lihapalle taldrikule, maitses ja teatas, et imelikud on. Kui sai teada, et need on metssealihast, arvas, et ta sööb neid hoopis õhtul. Küll aga käis koer neid lauanurgale jäetud lihapalle palumas :D Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kirsike
Abikokk 2010-01-23 18:37:45 |
Vähe vürtsikam kanasupp ja kõrvale eile õhtul tehtud maasika-kohupiima-vahukoore rullbiskviiti. Nüüd tassike teed ja just ahjust tulnud kohupiimakorbid. | |
Nämmu
Abikokk 2010-01-23 19:41:45 |
Päeva peale üks soe salat tatrast, suitsulõhest, mozzarellast ning kirsstomatitest. Veel palju teed ja kiselli. Magusaks kohupiimakreem granaatõunaga.
Nüüd tuli ahjust peedi-fetajuustupirukas ning odrajahukarask. Homseks maiustamiseks valmis mustikatega panna cotta. Kaie |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-23 20:27:44 |
Lõunaks 2 võileiba (üks kitsejuustuga, teine Saaremaa singiga, leib enda oma).
Varane, ent pikk õhtusöök sõpradega, kes aitasid Liibanoni õhtu roogi valida-degusteerida-testida :) Laual olid iseküpsetatud pita-leivad, hummus, Banadurah harrah ehk vürtsikas tomatisalsa, praetud kanamaks, grillitud kanatiivad, lambalihast kibbeh praetud magushapude sibulatega, mündi-kurgi-jogurtidipp.
Magusaks sõime mandariine ja granaatõunaseemneid. Joogiks apelsinimahl, küdoonia- ehk aivamahl ning punavein, lõpetuseks karkade-tee.
|
|
Netcat
Abikokk 2010-01-23 21:05:47 |
Pasta spargelkapsa-küüslaugupesto ja parmesaniga. Mulle endale meeldis, aga sain sõimata, et liiga palju küüslauku ja liiga vähe soola olevat olnud :( Seega on siis nüüd veel ahjus küpsemas mesine kaalikas lohutusauhinnaks vürtsipõlgurile.
Magustoiduks tuleb konjaki-ploomikook Kodukirja parimad palad 2009-raamatust. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kätrin
Abikokk 2010-01-23 22:02:26 |
Tähistasime täna söögilaua saabumist meie väikesesse koju. Kuna päev oli kiire ja tuli ka üks külaline, siis oli tõeliselt hektiline menüü - borš, hapukapsa-shokolaadi kook, pomelot, matcha-teed ja -jäätist. Kook oli tõeliselt tõeliselt hea. | |
Zoozi
Abikokk 2010-01-23 22:06:25 |
Rikkalik lõunasöök Moonis koos abikaasaga. Tähistasime meile tähtsat päeva ;)
Eelroaks võtsin kõrvitsa orsotto kitsejuustuga, mees boeuf tartari. Pearoaks valisin küülikuraguu maapirni ja porganditega. Abikaasa aga pardifilee Savoy kapsa ja suitsupeekoniga apelsinikastmes. Magustoiduks oli vastavalt siis tumeda šokolaadi kreem vaarikakastmega ja kreembrülee.
Mulle minu valitud toidud meeldisid. Abikaasa nurises natuke prae kallal - pardifilee olevat liiga toores olnud. Kreembrülee oli seekord eriti hea.
Õhtul kodus tass ingveriteed ja tükike tikritorti. Elevust ei tekitanud. Tee kõrvale sobis küll.
|
|
Eva
Abikokk 2010-01-24 10:41:28 |
Pille:
Lugesin ka seda Ekspressi retsepti ja tekkis küsimus, et kas tõesti küpsevad odrakruubid 20 minutiga ära? Kruubiputru tuleb miski 1,5 t keeta, nii on endal meeles...
Õhtul Romani kõrvitsaorsotost inspireeritud imemaitsvat speltakruubi-kõrvitsarooga kitsejuustu ja salveiga. |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-24 11:01:18 |
Eva:
Eva, kui ma nüüd päris õigesti meenutan, siis mulle tundus, et Moonis olid seal roa sees pigem odratangu- kui odrakruubitükid. Aga mine Sa tea.
Ise kasutan speltakruupe - need küpsevad küll 20 minutiga kenasti ära. Mul tuli siiski hoopis teine roog - Romanilt "näppasin" idee segada valmis kruubipuder kõrvitsapüreega ning lisada kitsejuustu. Proovin täna millalgi kirja panna..
Pille:
Lugesin ka seda Ekspressi retsepti ja tekkis küsimus, et kas tõesti küpsevad odrakruubid 20 minutiga ära? Kruubiputru tuleb miski 1,5 t keeta, nii on endal meeles...Õhtul Romani kõrvitsaorsotost inspireeritud imemaitsvat speltakruubi-kõrvitsarooga kitsejuustu ja salveiga. |
|
| << < 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 > >> | ||